Reklama

Reklama

Predátor: Kořist

Trailer 1

VOD (1)

Predátor: Kořist se odehrává ve světě národa Komančů na počátku 18. století a je příběhem mladé ženy, vysoce schopné bojovnice, která se zoufale snaží ochránit svůj lid před hrozícím nebezpečím. Pronásleduje svou kořist, a nakonec se jí postaví. Ukáže se, že její kořist je vysoce vyvinutý mimozemský predátor s technicky vyspělým arzenálem, což vyústí v krutý a děsivý souboj mezi oběma protivníky. (Disney+)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (997)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Takhle mě to stačí a úplně vyhovuje. Každý soudný člověk musí ctít originál, ve kterém nabušenou jednotku chlapisek nahání a loví v džungli vesmírný lovec. Jsem osobně hrozně moc rád, že nový film je v lecčem jiný a vlastně je to stejná nekomplikovaná naháněčka jako poprvé. Hlavní indiánské postavy (jsou jenom 2) mě byly velmi sympatické a nepokrytě jsem jim fandil. Povedlo se trefit prostředí, zápletku (indiáni vs. predátor) je prostě super nápad. Bylo pro mě vzrušující přemýšlet jak se technickou převahu predátora budou snažit indiáni eliminovat. Chválím, chválím, chválím. Dopadlo to nejlépe jak mohlo. Tenhle díl stavím na podobnou úroveň jako Dvojku. Trojka je za mě dost OK a vyloženě nejvíce mě zklamala Blackova 4. Budu rád, když po čase zase příjdou scénáristé zase s nějakým fajn nápadem a vznikne další rubanice. Klidně ať jsou to třeba Piráti vs. Predátor. Prey byl super nápad od začátku a jsem rád, že rozhodně nezklamal. Poctivých 80% ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Je to dobre. Ako tv film dokonca vynikajuce. Ale bacha na hype. Skoda, ze Trachtenberg nevie poriadne postavit a vygradovat sceny, vizual je malo cool a efekty obcas trhaju oci. Inak velka spokojnost. Ten napad zasadit pribeh medzi indianov je uplne super, hlavna hrdinka skvela a aj predator sa v killoch pekne cini. Ma to aj nejaky ten presah a dobre napady. Klasika vsak z toho nebude. 7/10 ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Nasraně jedné Trautnberk příčinlivě lízal neomarxistické anály a zarostlé, netknuté klíny seksuálně frustrovaných mužen, když vykreslil emancipovanou, pohlavně nezávislou a patřičně matriarchálně svéhlavou bojovnici a budoucí velkou náčelnici jménem Takterátančíspredátory, prefíkanou tak, že byla schopna během dvou dnů plně vstřebat funkčnost mimozemských technologií a použít je i o buzér, která by u Komančů v osmnáctém století od třinácti leda tak držela piču u ohniště, kojila rudé fuckany a modlila se, aby ji její manžel – Tenkterýsesfeministkamanesere – po návratu z lovu jednu nepřimrdal za špatně vydělanou bizoní kožku a bordel v týpí. Na straně druhé si však Danek konečně opět uvědomil, že predátoři mají výhradně lovit, a ne vymýšlet pičoviny a zbytečné kudrlinky, aby byli originálně nezáživní, a skvostně natočil přímočarou, parádně odsejpající a solidně brutální poslední leč „škaredého matkojeba“, historicky první, která naprosto ctí osmdesátkovou klasiku, a i s tou genderově uvědomělou instapičinkou v pohodě funí Árnýmu na trapézy. PS.: Ahoj LIVČO, že tys před projekcí porušil tradici a nevyprstil ségru? ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Po nadšených ohlasech jsem čekal trošku víc, je třeba však brát na paměti, že se stále jedná o malý film za relativně málo peněz s opravdu levnými triky, hlavně co se týká zvířat. Co se týče Predátorových skutků v tomto filmu, tak jsou opravdu brutální a krví se nešetří, potud v pořádku a evidentně nejsem jediný, kdo za časů Predátora 1 a 2 přemýšlel nad hlubší historií těchto lovců na naší planetě. Dan Trachtenberg je nepochybně šikovný režisér, který by si zasloužil točit i větší filmy a něco mi říká, že po Prey mu to bude dopřáno. Zajímalo by mě, jestli kravaťáci u Disneyho po testovacích projekcích nakonec přemýšleli i o kino releasu, jelikož v případě této kvality by to na sebe podle mě vydělalo. Takhle jen domácí projekce za 7/10. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Béčko jako hrom. Příjemné prostředí, předvídatelný příběh, solidní akce. Není to však tak jednoduché. Pokud je Prey zase další Predátor naruby, slušelo by se přinést i špetku něčeho nového. Nemůžeme přeci prohlásit, že film je dobrý jen proto, že se v některých aspektech přibližuje originálu, který kopíruje. Nic neposrat ještě neznamená odvést dobrou práci... 6/10 ()

Galerie (21)

Zajímavosti (31)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v Kanade a skončilo 12.9.2021. (EvilMatus)
  • V tomto filmu je nepřímo vysvětleno, proč predátoři používají tříbodový laserový zaměřovač (z jejich pohledu zobrazený jako trojúhelník), přestože pomocí něj zaměřují jeden proud energie z děla na rameni. Dle technologií ukázaných v tomto filmu se jedná o pozůstatek zaměřování tří naváděných projektilů, které používali, než zbraně modernizovali. Je zde dokonce vidět, že body nemusí mířit do trojúhelníkového tvaru, ale mohou mířit na tři různá místa. (Sidarius)
  • První díl knižní trilogie „Aliens vs. Predator“ nese podtitul „Prey“, tedy „Kořist“, stejně jako název tohoto snímku. (M.Šalda)

Související novinky

Nový Predátor našel staronového režiséra

Nový Predátor našel staronového režiséra

10.02.2024

Když v létě roku 2022 dorazilo na streamovací služby Hulu a Disney+ akční sci-fi Predátor: Kořist v režii Dana Trachtenberga (Ulice Cloverfield 10), zaznamenal tento nejnovější příspěvek do… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Nový Vetřelec má název i datum natáčení

Nový Vetřelec má název i datum natáčení

22.12.2022

Vesmírný teror se vrací. Po několika nezdarech týkajících se projektů navazujících na svět klasického hororového sci-fi Vetřelec z roku 1979 se nyní zdá, že nového snímku se už s 99 %… (více)

Pokračování Planety opic má název i obsazení

Pokračování Planety opic má název i obsazení

29.09.2022

Pokračování Planety opic ponese oficiální název Kingdom of the Planet of the Apes, tedy Království Planety opic, přičemž studio 20th Century oznámilo, že začátek natáčení vypukne už za měsíc. V… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno