Reklama

Reklama

Podezření

(seriál)
Trailer
Česko / Francie, 2022, 3 h 28 min (Minutáž: 66–73 min, Alternativní 4x50 min)

Epizody(3)

Pracovitá, strohá a ve svých činech pevně přesvědčená o vlastní pravdě si jde zdravotní sestra Hana Kučerová tvrdě za svým. Názory jiných nereflektuje, na ničí přání se neptá. Ona přece ví, co je pro ostatní dobré. Mezi kolegy a sousedy tak přirozeně není příliš oblíbená. Kolegyně v nemocnici odsuzují Hančin příkrý přístup k pacientům, ona zase neschvaluje jejich ochotu navazovat intimní vztahy s lékaři. V tak napjatém prostředí se primář Vaculík snaží zachovat mezi sestrami na oddělení alespoň částečný mír a vytvořit pro pacienty potřebný klid. Pro Vaculíka je pacient na prvním místě. Jenže jak on, tak pravděpodobně všichni kolem něj mají svá tajemství a motivace, ve kterých není snadné se orientovat. Jak rozhodnout o tom, co je pravda a co lež, když fakta nemluví jednoznačně a jediné, co máme k dispozici, jsou naše pocity a domněnky? Jak jednoduché je soudit věci podle toho, jak vypadají v našich očích, a ne podle toho, jaké opravdu jsou? (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (169)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

je evidentní, že dobré věci pro televizi točit umíme a je celkem záhada, proč se to nedaří převést i na plátno. Podezření je pro ČT další trefou do černého v řadě a jedním z nejsilnější filmových/seriálových počinů posledních několika let. Z počátku by se dalo čekat, že půjde o další kriminálku, ovšem o nějakém vyšetřování to tady vůbec není (což je nejvíc vidět v posledním díle u soudu) a prim hraje atmosféra zmaru (aneb jak jednoduché je někomu zkurvit život za pět minut) a postava Kláry Melíškové. Ta předvádí svůj životní výkon a i když její postava není sympatická, není problém jí fandit. Nezklamali ovšem ani ostatní. Třeba Ivan Trojan, jehož přítomnost budí dojem, že on všechno zachrání je nakonec jen pokrytecká figura, které jde primárně o svoje místo a až pak o něco dalšího. Upřímně doufám, že v podobných kouscích bude minimálně ČT pokračovat a nebudou jen výjimkami potvrzující pravidlo...85% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dobre rozohraná dráma bez patričného vyvrcholenia, ale zas nešlo len o to. Šlo o zamyslenie sa. Pôvodne by som privítal nejaké prekvapujúce riešenie či odhalenie, presne opačné, aké nám bolo poskytnuté, ale nakoniec som to zobral ako takú úvahu, ako o psychologickú sondu do podivnej duše, ale aj do spoločnosti, ktorá spolu s médiami každého hneď onálepkuje a pošle na kraj spoločnosti. Tá thrillerovo-detektívna stránka mohla byť silnejšia, na druhej strane cynický, chladný až bezcitný herecký prejav Melíškovej bol na ocenenia. ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele

Scénárista Štěpán Hulík umí a režisér Martin Blaško pojal tuhle jeho vycizelovanou věc neobyčejně subtilně, civilně, pokorně, přitom ale precizně a vybral si pro ni vhodné herce, takže to šlapalo jak hodinky. Kdo by v reálu věřil v nevinu sestry Smrti? Nikdo. A jak taky? To, že nakonec neskončila ve vězení, považuju po téhle dokureality za zázrak. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Perfektní ve všech směrech. Precizní práce. O tom, jak dopadla sestra, o které jsem přesvědčena, že o ní do puntíku seriál byl (liší se jen, že její přidělený advokát byla žena, velmi šikovná žena, která se do případu pustila, protože jí to lidsky nedalo a svědomí nepustilo a nebýt jí, baba beztak sedí) jsem se rozepsala po druhém díle. I o knížce, která o případu vyšla, čili to nebudu znovu mastit sem. Jen zopakuji, že je velmi snadné, zvláště, když nastoupí mladé ambiciózní pitky, přičemž slepice, na jakékoli oddělení, zlikvidovat pověst zkušené sestry, která sice opravdu není miss sympatie, ale jelikož nepaří, nechrápe s doktorskýma, nehihňá se debilovinkám, má svých starostí nad hlavu, může se velmi snadno stát obětí absurdních obvinění, na jejichž výsledek jsme se teď tři neděle koukali. Ono ale, i když je někdo ryzí miss sympatie, 90-60-90 taky to může být důvod. Důvod může být v ženském kolektivu prakticky cokoli. Pokud  se sejde s dalšími okolnostmi a politikou vedení nemocnice, je vymalováno. V tomto případě bylo. Neříkám, paní opravdu nedisponovala kouzlem osobnosti, empatií, ani vystupováním, které je běžné, jak bylo řečeno, taková se narodila. Ale označit ji před celým národem jako sériového vraha, plašit veřejnost... To byla silná káva. Skvěle zvolené téma, výborně natočené, zahrané, napsané, velmi dobrá práce. Chválím. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oprostil jsem se od faktu, že značná část filmu se odehrává u mě v ulici a napálil Podezření čtyři hvězdy. Tyhle čtyři hvězdy jsou ale hodně solidní čtyři hvězdy. Minimálně mě překvapilo, že Česká televize dala prostor slovenskému talentu v jeho rozletu a nechala ho natočit třídílný debut. Doufám, že z Michala Blaška něco bude, protože tady si to zaslouží srovnání s těmi nejlepšími evropskými dramaty současnosti. Výborné, precizní, kamera od Adama Macha neuvěřitelně stísňující, adekvátní k celkově vyznívající atmosféře příběhu. Celé ty tři díly jsem se kochal nad tím, jak perfektní drama tu v Česku vzniklo a jak za to můžu děkovat České televizi. Kdyby všechny takové filmy z České televize byly takové, vůbec se zlobit nebudu. Plus i Štěpán Hulík má štěstí na náměty, protože po nějaké době se opět stalo, že v práci se tři týdny neřešilo nic jiného, než jestli to ta sestra udělala nebo ne. A to ani nebudu mluvit o hereckých výkonech. Třeba Kláru Melíškovou bych ani nepoznal a už teď se nebojím říct, že je to její nejlepší role, kterou kdy ve své kariéře ztvárnila. Stejně tak i Miroslav Hanuš, který je jeden z těch nejautentičtějších herců současnosti a já jsem strašně rád, že ho vídám v tolika zajímavých projektech tak často. A to ani nebudu mluvit o Denise Barešové, která je zas a znova skvělá. A já doufám, že jí to vydrží co nejdéle. Tady tu jednu hvězdičku, kterou jsem do plného hodnocení nedal, nechci aby tvůrci vnímali nějak negativně. Srovnával jsem je s tím nejlepším, co jsem v Evropě doteď zažil, což je jednoznačně poklona. Na mě to ale bylo možná až moc chladné, bez citů a emocí. A závěr bych si přál taky trošku s odpověďmi. To je ale můj problém, obecně vzato jsem dlouho nebyl s českým projektem spokojenější. Paráda, jen tak dál. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (18)

  • Tlačítkový mobil, kterým si právník ex offo v podání Miroslava Hanuše nechce nebo spíše nemůže vyfotit tištěné materiály policie, je hercův vlastní. (pulula)
  • Určitá část příběhu se odehrála ve Vazební věznici v Hradci Králové. (James87)
  • Při příchodu policisty ve 30. minutě je u prázdného lůžka zavěšena infuze G10% a nasazené stříkačky v linernáích dávkovačích (dále i infuzní hadičky apod.) Což je u prázdného lůžka nemyslitelné. Vše se chystá až přímo pacientovi. (Winster)

Související novinky

30. Český lev - výsledky

30. Český lev - výsledky

04.03.2023

V sobotní večer 4. března 2023 proběhl v pražském Rudolfinu jubilejní 30. ročník předávání cen České filmové a televizní akademie, Český lev. Přímý přenos ceremoniálu, během nějž byla oceněna výrazná… (více)

Na cenách kritiky zabodovaly Arvéd i BANGER.

Na cenách kritiky zabodovaly Arvéd i BANGER.

04.02.2023

V letošním roce se nominace na Cenu české filmové kritiky za rok 2022 dočkalo celkem sedmnáct filmů. Našli jste mezi nimi nejen snímky promítané v loňském roce v kinech, ale i seriály, minisérie,… (více)

Cenu filmových fanoušků získaly Devadesátky

Cenu filmových fanoušků získaly Devadesátky

16.01.2023

V pondělí 16. ledna v 11 hodin dopoledne proběhla tisková konference České filmové a televizní akademie (ČFTA), během které byly mimo jiné zveřejněny nominace pro jubilejní 30. ročník předávání cen… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2022

Ke konci roku opět nastal čas na pravidelnou bilanci toho nejlepšího, co na poli kinematografie letos vzniklo. Vybraní uživatelé se v předchozím příspěvku již podělili o svá osobní doporučení na… (více)

Reklama

Reklama