Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

LVÍ KRÁL 2: SIMBŮV PŘÍBĚH dějově završuje trilogii o Lvím králi. Působivý a velkolepý snímek vychází v novém zvláštním vydání. Potkaní se zde Kiara a Kovu, zástupci nejmladší generace vládnoucí lví dynastie. Prožijí spolu "Upendi" - lásku - a pochopitelně také spoustu legrace s oblíbenými Timonem a Pumbou! Kiara, tvrdohlavá dcera Simby, je dědičkou trůnu. Místo vladařských povinností jí ale láká daleko více dobrodružství. Když nebojácně prozkoumává přísně zakázanou Vnější zemi, setká se s rozpustilým mladým Kovu, který se rozhodl vydat se po stopách Scara. Kiara a Kovu se tak spolu snaží najít své místo v "Kruhu života" a poznávají, že jsou jedinou nadějí na usmíření mezi dvěma znesvářenými královstvími. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (159)

Bogrant 

všechny recenze uživatele

Nemám nič proti tejto pohodovej, ale zároveň dosť temnejšej dvojke, ale až taká veľká pýcha to oproti skvelej jednotke samozrejme byť už nemôže. Nové postavičky a radikálnejšia zmena príbehu však nie sú sklamaním a hlavne oveľa lepšie a výbušnejšie pesničky mi v tomto prípade prekvapivo dobre sadli, zachránili to a vyzdvihli z pôvodných troch, na dnešné štyri hviezdy. ()

anli 

všechny recenze uživatele

Pokracovani jedne z nejlepsich disneyovek,ktere dopadlo jeste celkem dobre.Proste se pokracovani delat musi,aby se nejaka koruna vydelala,ze?Vetsinou je to velmi smutne sledovat,co z puvodniho filmu vzniklo.Tady se jeste celkem podarilo uchovat atmosferu a pribeh,ktery doplnuji pomerne slusne pisnicky.Ovsem ze kvalita poklesla,a to pomerne podstratne je videt,jak v mnohem slabsim pribehu,tak i v nenapaditosti a nevtipnosti deje.Nastesti par dobrych pisnicek a scen film trochu zachranuje,stejne jako tradicne kvalitni disneyovska animace.Takze davam lvich 60%. ()

Reklama

blondboss 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie Levieho kráľa ma bavilo. Nebol to už level jednotky, ale stále to malo čo ponúknuť a dejovo to bolo v podstate voľným pokračovaním a tvorcovia pekne premostili. Hudba opäť nádherná a vizuálne to bolo na tú dobu spravené unikátne a lákavo. Teším sa z podobných rozprávok, ktoré okrem nielen detského potešenia ponúknu aj nejaký ten odkaz. 75 % ()

swenyx 

všechny recenze uživatele

2. díl Lvího Krále nemá na klasickej první díl, ale furt má svý kouzlo a funguje, rozhodně bych neřekl, že dělá nějakou ostudu. Nový postavy jsou super, hlavně Kovu a písničky jsou opět v topu. Chápu že po takové podívané jako je první díl budou tohle lidi pošpiňovat, ale mě se to prostě líbí. Timon a Pumba zase perlí a dokážou rozesmát, Hakuna matata. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Animovaný Lví král z roku 1994 slavil obrovský úspěch a stal se klasikou svého žánru. Počty následujících dílů, vznikajících seriálů a remake to jenom potvrzují. No a proč se na pokračování něčeho úspěšného nepodívat? Dopadlo to dle očekávání, je to slabší než jednička. Animace mi přišla o stupeň horší, příběh mě nenapnul a celková atmosféra byla vlažnější. Naštěstí to není vyloženě propadák a mrknout se na to dá. Na rozdíl od jedničky si ale opakování již nedám. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (13)

  • Vitani se původně jmenovala Shetani, a dokonce můžete slyšet, že o ní některé postavy tímto jménem mluví. Shetani znamená ve svahilštiněi "ďábel", což se asi studiu Disney zdálo nevhodné, tak jméno změnili na Vitani, což ve svahilštině, ze které pochází většina jmen postav, nemá žádný význam. (HappySmile)
  • Syn Ziry a kamarád Scara z Lvího krále se jmenuje Kovu, což ve svahilštině znamená "jizva", stejně jako Scar (Kovu a Scar přesto nejsou v žádném příbuzenském vztahu). "Zira" znamená "nenávist" a jméno jejího nešťastného staršího syna "Nuka" znamená "zápach". (HappySmile)

Reklama

Reklama