Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

LVÍ KRÁL 2: SIMBŮV PŘÍBĚH dějově završuje trilogii o Lvím králi. Působivý a velkolepý snímek vychází v novém zvláštním vydání. Potkaní se zde Kiara a Kovu, zástupci nejmladší generace vládnoucí lví dynastie. Prožijí spolu "Upendi" - lásku - a pochopitelně také spoustu legrace s oblíbenými Timonem a Pumbou! Kiara, tvrdohlavá dcera Simby, je dědičkou trůnu. Místo vladařských povinností jí ale láká daleko více dobrodružství. Když nebojácně prozkoumává přísně zakázanou Vnější zemi, setká se s rozpustilým mladým Kovu, který se rozhodl vydat se po stopách Scara. Kiara a Kovu se tak spolu snaží najít své místo v "Kruhu života" a poznávají, že jsou jedinou nadějí na usmíření mezi dvěma znesvářenými královstvími. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (159)

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Samozrejme to už bolo slabšie ako jednotka, ale stále krásny príbeh, krásna animácia zlatých kreslených deväťdesiatok a v podstate jeden z posledných "kreslených" snímkov, pretože už nastupovala doba animovaná. Všetko by bolo fajn, jediné, čo sa ťažšie prekúsava, tak samozrejme tie incestné veci, ktoré samozrejme vo svete levov majú svoje opodstatnenie a vysvetlenie, ale na poli rozprávok to predsa len mohli trochu nejako prepracovať. Inak veľmi slušná kreslená rozprávka, dcérke sa páčila, ja som túto druhú časť videl po prvý raz. Prvá legendárna časť bola vo svojej dobe povinnosť, toto už nie, zajtra dáme trojku a končíme, seriál netreba, beží aj v TV. :) ()

IsaacNewton 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoci, ale Lví král 2 je podle mě stejně skvělý jako první díl, i když má trochu jiný nádech a atmosféru - to je ale podle mě jen a jen dobře! Představa, že by byl jen kopie původního filmu, je hrozivá- takhle film přináší další nový příběh a přesto si zachovává krásnou hudbu a písničky, milý děj a své kouzlo, kterému mohou podlehnout děti i dospělí... Kdyby takové byly všechny rodinné filmy, asi bych se od televize nehnula... ()

Reklama

MorningStar 

všechny recenze uživatele

„A teď ti ukážu, jak zase získáme slávu a naši bývalou moc!“ „Ale já nechci -“ Začnu tím nejdůležitějším a totiž, že se mi druhý díl líbí nejvíc z celé trilogie a nemá to nic společného s tím, že jsem ho viděl první, že jsem na jedničku kladl až moc vysoké nároky a že se mi prostě zamlouvá víc Romeo a Julie než Hamlet. Pravda je v detailech. Pouštím jedině v češtině a první díl ji podle mě má strašnou. Simba Miroslava Moravce je strašně ufuněněj, kdežto Michal Dlouhý z něj konečně udělal starostlivého krále, co změří síly se vším, s čím bude muset, i se svojí dcerou. Tomáš Trapl se v dabování Timona polepšil a Rafikiho otravování v podání Bohuslava Salvy už tolik neotravuje. Za zbytek může příběh a všichni, kteří v něm sehrají větší či menší úlohu. Kovu je pro mě mnohem zajímavější charakter než Simba. Jeden se celý dětství flákal zdrhaje před pravdou (a jeho příběh dlouhodobě stojí přesně tam, kde se statečně nechává přesvědčovat), druhému celý život vymývali mozek a i tak si k ní dokázal najít cestu. Za lepší považuji i Simbovu dceru Kiaru, jejíž přesvědčovací technika (obvykle končící tak, že stejně bude po jejím) je stokrát lepší než s jakou si kdysi počínala její máma. Atmosféra je temnější, všechno je tmavší, smutnější. Jediný ring kde dvojka prohrává, jsou písničky. Jednička je měla vážně lepší a tady nepříliš výrazný soundtrack zachraňuje pouze ta, s jejíž pomocí se vyhání ze Lví říše. Animace si oproti tomu silně polepšila. Stačí porovnat krokodýly z obou dílů a hned je jasné jak velký kus se ušel. Intrikující záporačka je svěží změna po všech zlých královnách a mocných čarodějkách, kterým jde jen a jen o sebe a pomsta… tak ta tu řekne asi tolik, jako řekl první díl a jelikož tomu jsem vlepil čtyři hvězdičky, nezbývá mi než tady jednu přidat. P. S. Disney neumí sequely a Lví král 2 je přesně tou výjimkou, co potvrzuje pravidlo. ()

Wyrdas 

všechny recenze uživatele

Druhý díl lvího krále je pro mě jednoduše překonáním jedničky. A to se ve světě filmu málokdy stává. Za mě to celé vyhrává Zira se svým songem, ale celý příběh dává smysl a je překousnutelný jakoukoli věkovou hranicí diváka. Respektive, hranice tu žádná není. Láska mezi postavami rozdílnými od sebe jako nebe a noc. Rodová nenávist Romea a Julie v podání lví populace. Samozřejmě fungující humor (spíše pro mladší publikum) Timora a Pumby. I po 20ti létech to na mě funguje stejně. Krásná rodinná podívaná, neškodná a poučná pro děcka, neurážející rozum ani náročného diváka. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Tak v mojich očiach sa pokračovanie Lion King nechytá na svojho predchodcu. Nie je to ani len decentné pokračovanie. Zbytočnosť ako delo, no nečudo.... Tvorcovia veru pred touto a po tejto snímke veľa kvalitných animákov nenatočili. Sústredovali sa na pokračovania úspešných animákov. No a tie, rovnako ako v tomto prípade, iba "sprznili" predlohu. Netvrdím, že ide o úplné "videosmeti" No jednotka patrí k tomu najlepšiemu čo animovaný film stvoril, a to si zaslúžilo viac ako toto. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (13)

  • Vitani se původně jmenovala Shetani, a dokonce můžete slyšet, že o ní některé postavy tímto jménem mluví. Shetani znamená ve svahilštiněi "ďábel", což se asi studiu Disney zdálo nevhodné, tak jméno změnili na Vitani, což ve svahilštině, ze které pochází většina jmen postav, nemá žádný význam. (HappySmile)
  • Během tohoto filmu spolupracovali Neve Campbell (Kiara) a Lacey Chabert (Vitani) na seriálu Správna pětka (od r. 1994). Namluvení postav však bylo náhodné. Herečky navzájem nevěděly, že budou spolupracovat i na tomto projektu. (newpage)
  • Lví řev použitý ve filmu je ve skutečnosti řev tygří. Lví řev není tak silný. (Matros)

Reklama

Reklama