Reklama

Reklama

Harry Potter 20 let filmové magie: Návrat do Bradavic

(TV film)
  • Velká Británie Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts
Trailer

VOD (1)

Daniel Radcliffe, Rupert Grint a Emma Watson spolu s režisérem Chrisem Columbem a dalšími herci ze všech osmi filmů o Harrym Potterovi putují zpět do Bradavic a společně oslavují dvacáté výročí od uvedení prvního filmu Harry Potter a Kámen mudrců. Retrospektivní dokument Harry Potter 20 let filmové magie: Návrat do Bradavic vypráví okouzlující příběh o natáčení prostřednictvím zcela nových rozhovorů s herci, zvoucí fanoušky na magickou cestu z pohledu první osoby na jednu z nejoblíbenějších filmových franšíz všech dob. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (296)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Dle očekávání: kvalitní výroční "making of", dojemný setkání a vzpomínání tvůrců potterovské série. Konverzace působí vřele a nestrojený, a la potkají se staří známí, je fajn vidět zase pár z oblíbených lokací. / Nechal jsem to být při dívání a hodnocení, ALE rád bych zde napsal, že jako fanouška knížek, zastánce rozumu & otevřené diskuze mě opravdu velmi mrzí kauza JK Rowling (x) - jak se k autorce předlohy zachoval zástup twitterových ideologů (...) a mnohá média, načež i srabsky velká studia a vůbec celý tým, který se podílel na realizaci filmů a kasuje díky ní ultimátní $$$. Alespoň tu s ní bylo pár vstupů ze starších interview, ale prostě nevděk a ostuda, smutná vizitka naší doby. Ať už je to s její absencí jakkoli (nechtěla tam být, proč asi...), Return to Hogwarts je bez účasti autorky Harry Pottera trapas a převeliká škoda. / A jste-li snad sami v davu tupých ovcí, co ji vytrvale osočují z anti-trans a dalších špatných postojů, důrazně doporučuji přečíst si její vlastní vyjádření nijak vytržená z kontextu a zhoubně přežvýkaná zápaďáckou woke levicí :) (!!) ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Hezká vzpomínka od herců a tvůrců Harryho Pottera na natáčení všech 8 dílů. Celou sérii jsem viděl několikrát, dle mého názoru se jedná o jednu z nejlepších filmových sérií vůbec. Zde jsme se dozvěděli spoustu historek a pikošek z natáčení, bylo hezké zavzpomínat na éru Harryho Pottera. Jednu hvězdičku ubírám za to, že zde odmítli pozvat J. K. Rowling, která celý svět HP stvořila, ale alespoň ji zde dali v záběrech ze staršího rozhovoru. ()

Reklama

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Stejně tak jako se nedávno vzpomínalo na přátelé, tak teď se vzpomínalo na Harryho Pottera. Nepatřím mezi skalní fanoušky, kteří mají přečtené knihy a mají doma šálu nebelvíru, ale přesto jsem si taky rád zavzpomínal. Měl jsem to štěstí, že jsem prakticky patřil ke generaci, která byla ve stejném věku jako hlavní postava této kouzelnické ságy (v den kino premiéry jsem měl měsíc do 12tých narozenin). Velký palec nahoru dávám JK Rowlingové za to, že tehdy nenásilně přivedla jednu generací (ke zdánlivě mrtvému) čtení knih. U pár věci jsem se zasmál a přiznám se, že ukápla i nějaká slza z nostalgie a souhlasím s tvrzením hlavních postav, že vypadají mnohem lépe v porovnání s vyobrazením postav v závěru posledního filmu. Spokojenost a 75%. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Film o filme. Nič viac a nič menej. Na to, že sa malo jednať o udalosť po 20 rokoch je to na mňa príliš strojené a bez tých skutočne hlbokých emócií, nesúvisiacich len so spomínaním. Jedinú funkciu, ktorú to má je také to šteklenie a túžba vrátiť sa k sérií( či už v knižnej alebo filmovej podobe) a pripomenúť si ju. Oceňujem, že to nebolo moderované ako návrat Priateľov. Ale hodnotovosť tohto počinu je v rámci predchádzajúcich materiálov (uvedených na DVD a Blue Ray) a aj novej doby ( herci sú úplne niekde inde a venujú sa iným veciam) pomerne zanedbateľná. Čo je na taký fenomén škoda. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Prečo vždy, keď o tom hovoríš, to znie ako horor?“ Po minuloročných Priateľoch ďalší skvelý a dojemný „návrat“. Na prvej potterovke som bol v kine. Bol to absolútny trhák aj v našom meste. Dodnes si pamätám, ako ľudia stáli frontu na lístky, vrátane mňa samozrejme. Už behom prvých sekúnd „návratu“ mi nebezpečne zvlhli oči. Vravel som si, že ak to takto bude pokračovať aj zvyšných 95 minút, asi to neprežijem. Našťastie, postupne sa situácia znormalizovala a prišla rada i na spoľahlivé vtipné historky z natáčania. „Problém“ bol v tom, že aj zdanlivo obyčajné veci, ako napríklad spoločné scény brutálne bradatého (!) Daniela Radcliffea a výstredného (?) Garyho Oldmana, majú obrovskú tendenciu doháňať fanúšika k slzám. Ku koncu už je to vyložene doják, díky Emma, toto máš u mňa. Dokonca som sa dozvedel pár vecí, ktoré som nevedel (vzťah Emmy Watson a Toma Feltona). Svoje robia aj archívne zábery, či už pokazené zábery alebo scény z kastingov. Pasáž „in memoriam“ je síce krátka, napriek tomu funguje spoľahlivo. Chýbali mi niektorí herci (Brendan Gleeson, Michael Gambon, Kenneth Branagh alebo David Thewlis, ktorého som mal v sérii snáď ešte radšej, ako Oldmana a to už je naozaj čo povedať). Čiastočne ma sklamalo, že nemali spoločné scény herci, ktorí kebyže ich dostanú, mohlo to byť pozoruhodné (Felton a Radcliffe, Watson a Felton). A rozhodne bolo treba aspoň sa obtrieť o tému nadviazania na pôvodnú sériu, lebo si myslím, že nielenže to má gigantický potenciál, ale to skôr alebo neskôr stopercentne vznikne (a už teraz sa na to veľmi teším). Napriek tomu pre fanúšikov absolútna povinnosť. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • V jednom záběru vidíme vedle sebe sedět Jamese Phelpse a Olivera Phelpse. Tvůrci dokumentu jim však v popisku prohodili jména. Tvůrci filmu následně chybu uznali a opravili. (SONY_)
  • Na jedné fotce můžeme vidět holčičku, jak sedí u stolu a má na sobě čelenku Minnie Mause. Původně mělo jít o Emmu Watson (Hermiona Grangerová). Ve skutečnosti se ale jedná o Emmu Roberts, neteř Julie Roberts. Na chybu začali fanoušci na sociálních sítích upozorňovat. Na Instagramu Emma Watson tuto fotku sdílela a dodala k ní: „Já jsem nebyla takhle roztomilá.“ Tvůrci filmu následně chybu uznali a opravili. (SONY_)
  • Natáčení velké části dokumentu probíhalo v původních filmových kulisách, které jsou nyní součástí exkurze (Harry Potter Studio Tour), jež byla otevřena veřejnosti v roce 2012 v leavesdenských filmových ateliérech. (HellFire)

Reklama

Reklama