Reklama

Reklama

Problém tří těles

(seriál)
  • USA 3 Body Problem (více)
Trailer 3

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Osudové rozhodnutí, které padlo v šedesátých letech 20. století v Číně, rezonuje v časoprostoru a ohrožuje celé lidstvo. Podaří se skupině vědců tohle nebezpečí odvrátit? (Netflix)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (235)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

o existenci knížky sem sice do prvních trailerů neměl ani ponětí a i když je mi jasné, že pro potřeby seriálu se hodně zjednodušovalo tak si mě tvůrci zaháčkovali na první dobrou a už teď se nemůžu dočkat dalších sérií (doufám že budou) a samozřejmě knížek na které se vrhnu hned jak přijdou. 3 body problem rozhodně není tuctová sci-fi a celkem chápu že jí ne každý zkousne. Mě se ovšem ten ústřední nápad, který přináší nejednu zajímavou a nejednoznačnou otázku, hodně líbí  a nad některými věcmi, které seriál nadhodil budu asi ještě nějakou dobu přemýšlet. Možná že až si přečtu knížku tak budu tuhle adaptaci vnímat jinak, ale to je problém mého budoucího já a do té doby bude spokojenost na maximu...90% ()

L_A_D_A_S 

všechny recenze uživatele

Jak to asi může dopadnout, když Netflix vezme takřka dokonalé čínské sci-fi a začne v něm plnit kvóty na menšiny a LGBTQ+. Hlavního hrdinu, čínského vědce s mnohaletou kariérou v oblasti nanovláken ztvárnila latinskoamerická sexbomba, k tomu tam přidáme ještě pár dalších teenage herců všech ras, nikomu není divné, že ve 20 letech jsou to všechno supervědci (v knize samozřejmě ani nejsou). Čínského detektiva Shi ztvárnil jak jinak než Angličan s homosexuálním synem. Jak říkávala babička, bídu na nás. Nic jiného si totiž nezasloužíme. Netflix má jediné štěstí, že děj knihy je tak skvělý (i když v seriálu jsou z něj pouze hlavní motivy), že i kdyby v něm hrál Langmajer a Veronika Khek Kubařová, furt to bude dobrý. ()

Reklama

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Nevim proč, ale z nějakého důvodu jsem si myslel, že toto bude klasické Fantasy, ale z tohoto omylu jsem byl poměrně rychle vyveden. I tak u mě ale zatím vedou scény z virtuální reality, které působily velmi zajímavě a inovativně, ale bohužel jich je dost málo, a je vidět, že seriál se bude nejspíše ubírat úplně jiným směrem. Knižní předlohu neznám, ale podle reakcí se klasicky dost věcí vynechává a stejně tak překrucuje, takže pro čtenáře asi zážitek nic moc. Ta zkratkovitost a ze začátku dost zmatek je vidět i na seriálu. Na některých místech by to chtělo dost přidat, někde zase dost ubrat, protože je to čistá vata, což se prostě u osmidílné série neodpouští. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Krotil jsem očekávání po těch vlažných recenzích, ale nebylo třeba. Je to dobré (jasně, knížka je jinde), ale v rámci adaptace se tu na nic důležitého myslím nezapomnělo. Aby to nebylo jen "to lepší co netflix letos vydal", ale i událost roku, muselo by to nabídnout i silné herecké výkony. To tady ale docela chybí. 8/10 ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Čistá "haluzovina" súčasnej doby. Ja vám teda zhrniem hlavnú myšlienku - za 400 rokov príde k Zemi 1.000 kolonizačných lodí mimozemšťanov, aby zotročili Zem... Kapišto?! Ostatné sú len nudné pseudo-fyzikálno-vedecké pičoviny, pri ktorých som zaspával! Ašpirant na seriálnu KOKOTINU roku! A samozrejme, že S01 je bez konca, kde zostanete "jeleni" jak na začiatku - ak toto ešte nechá NTFLX pokračovať, tak nechápem jeho filozofiu, keď nechali "kcípnout" o hodně viac úspešnejšie série hneď po prvej season! ()

Galerie (486)

Zajímavosti (8)

  • Seriál měl být původně vysílán v roce 2023, ale tvůrci David Benioff a D.B. Weiss trvaly na natočení ještě jedné scény, která nebyla původně ve scénáři. V té době, v roce 2023, začala v Hollywoodu stávka a natočení této scény se o několik měsíců opozdilo. Tvůrci i tak trvali na tom, že scéna musí být natočena. Po skončení stávky byla scéna natočena a seriál byl odložen na březen 2024. (Dalfor)
  • Název seriálu Problém tří těles je skutečný matematický problém, který opravdu nemá žádné obecné řešení. Existují ale řešení pro specifické případy tohoto problému, nejznámnější z nich pravděpodobně Lagrangeovi body, oblast prostoru, kde se gravitační vliv dvou těles vyrovnává a třetí těleso může v takovém bodě setrvat nekonečně dlouho bez vynaložení vlastní energie. (spacemaster)
  • Billionář Lin Qi chtěl převést čínský sci-fi román „Problém 3 těles“ do globálního hitu, pracoval s Netflixem a tvůrci Hry o trůny (od r. 2011). Bohužel nedožil se premiéry, když byl otráven kolegou v Šanghaji v roce 2020. Tento kolega, Sü Jao, 43letý bývalý manažer Linovy společnosti, byl v březnu 2024 soudem v Šanghaji odsouzen k trestu smrti za Linovu vraždu. Lin Qi vlastnil práva ke knižní předloze pro zfilmování. (Yorkcz)

Související novinky

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

10.10.2022

Scenárista a režisér Andrew Stanton (Hledá se Nemo, WALL-E) se po letech pauzy chystá vrátit za kameru svého nového celovečeráku. Stanton naposledy natočil animák Hledá se Dory pro Pixar, předtím měl… (více)

Reklama

Reklama