Reklama

Reklama

Problém tří těles

(seriál)
  • USA 3 Body Problem (více)
Trailer 1

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Osudové rozhodnutí, které padlo v šedesátých letech 20. století v Číně, rezonuje v časoprostoru a ohrožuje celé lidstvo. Podaří se skupině vědců tohle nebezpečí odvrátit? (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (249)

Sludger 

všechny recenze uživatele

Seriál som doslova zjedol. Prvých päť častí bola doslova jazda, nápad za nápadom, skvelé tempo. Finále piatej časti fakt že skvostné. Ku tomu postavené na vedeckom základe (kvantová fyzika, iné dimenzie, škoda, že len z rýchlika). Posledné tri časti trochu stratili dych a nepriniesli už nič prevratné, skôr chystali pôdu na ďalší dej, ktorý tak skoro neuvidíme. Zrejme to bol cielený marketing, pretože mám chuť si kúpiť knihy, pretože ma echt zaujíma, čo bude ďalej.  Takéto skvelé, originálne a vedecké poňatie invázie mimozemšťanov som ešte nevidel. Vrelo odporúčam. Po piatu časť na plný počet bodov, potom tak na 8 z 10. ()

Skeksis odpad!

všechny recenze uživatele

Ehmm, keby mi nejaký čurák z vesmíru napísal, že chce kolonizovať našu Zem, lebo na ich planéte sa ide zase podzigať civilizácia absolútnou nonsens kravinou (tri obiehajúce slnká či čo), tak si pomyslím, že by som mala ihneď prerušiť kontakt. Ale nie, nejaká potrhlá čúza (ale z jej perspektívy - keby mne umlátili rodiča na smrť pred vlastnými očami a očami davu, tak by som bola tiež zaujatá proti ľudstvu) ich sem pozve ako: "Nech sa páči, podivní tvorovia, ktorí majú x-milión krát rozvinutejšiu techniku ako my na Zemi, k nám, a zachránite nás pred nami."  Drbe? A vraj by dorazili až o 400. rokov. Zase drbe? Veď dovtedy sa ľudstvo vykynoží navzájom. Tento seriál je plný nezmyslov, klamstiev a úplne podradných výmyslov s tou vedou. Toľko vrazených peňazí na dobré CGI a rôzne počítačové úpravy... Nie! ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pár zaujímavých myšlienok z knihy, ale dohromady na ploche jednej epizódy (z takmer osem hodinovej stopáže celého seriálu). Ten zvyšok je skôr pomerne generické sci-fi, kde jediná skutočne fungujúca linka je tá čínska zo sedemdesiatich rokov, kde postavy majú nejaký reálny vývoj, motiváciu a konanie. Zvyšok je také plácanie sa od devíti k pěti, ktoré sa tvári strašne dôležito a chcelo by to miestami nahadzovať aj existencionálne otázky, ale v prevedení ktoré polovicu času pôsobí ako lacné sci-fi Béčko (všetky ťažko nezvládnuté sekvencie z videohry). Vďaka silnej predlohe, ktorá má priam fantastický námet hravo usledovateľné, ale vo výsledku skôr dôkaz, že nestačí nahádzať na jednu kopu tvorcov Game of Thrones a obrovský rozpočet a čakať že z toho automaticky bude ďalší seriálový megahit. CELKOVO: 6/10 ()

Qitek 

všechny recenze uživatele

Má to svoje momenty. Momenty, díky kterým jsem byl zvědavej a díky kterým mě to nutilo koukat dál. Ty kvalitní a zajímavé chvilky jsou zde jen díky knižní předloze, kterou jsem samozrejmě nečetl, nikoli kvůli kvalitám seriálu. Z Problému tři těles od Netflixu jde naopak velmi cítit, že nejspíš hodně zajímavou předlohu utápí v nudných dialozích, které pronášejí hlavně fádní dvojrozměrné postavy, děj se odehrává mnohdy v odporných ( green screen ) prostředí a efektů ( celá virtuální realita je typicky "Netflixovsky” odporná ). Tempo je nezáživné, režie průměrná a herci necharismatičtí, jeden vedle druhého, až hanba.. E brávo. 50% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nestává se každý den, aby někdo zfilmoval knižní hard sci-fi příběh. Problém tří těles totiž (jako u každé těžké sci-fi literatury) není jednoduché uchopit, ale musím uznat, že tvůrci to zvládli na jedničku. A to i na úkor toho, že tu jsou místy slabší epizody. Jako celek ale seriál působí konzistentně a řekl bych, že se i drží myšlenky knihy. Za mě tedy palec nahoru a důvod pustit se do druhého a třetího knižního dílu trilogie. Konečně. Třeba se do něj pustí i tvůrci tohoto seriálu. Koncem mají jednoznačně nakročeno. ()

Galerie (486)

Zajímavosti (8)

  • Billionář Lin Qi chtěl převést čínský sci-fi román „Problém 3 těles“ do globálního hitu, pracoval s Netflixem a tvůrci Hry o trůny (od r. 2011). Bohužel nedožil se premiéry, když byl otráven kolegou v Šanghaji v roce 2020. Tento kolega, Sü Jao, 43letý bývalý manažer Linovy společnosti, byl v březnu 2024 soudem v Šanghaji odsouzen k trestu smrti za Linovu vraždu. Lin Qi vlastnil práva ke knižní předloze pro zfilmování. (Yorkcz)
  • Seriál měl být původně vysílán v roce 2023, ale tvůrci David Benioff a D.B. Weiss trvaly na natočení ještě jedné scény, která nebyla původně ve scénáři. V té době, v roce 2023, začala v Hollywoodu stávka a natočení této scény se o několik měsíců opozdilo. Tvůrci i tak trvali na tom, že scéna musí být natočena. Po skončení stávky byla scéna natočena a seriál byl odložen na březen 2024. (Dalfor)
  • Tvůrci Davin Benioff a D.B. Weiss v roce 2024 uvedli, že mají představu knižní trilogii „Vzpomínka na Zemi“ adaptovat do čtyř sérií. (Dalfor)

Související novinky

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

10.10.2022

Scenárista a režisér Andrew Stanton (Hledá se Nemo, WALL-E) se po letech pauzy chystá vrátit za kameru svého nového celovečeráku. Stanton naposledy natočil animák Hledá se Dory pro Pixar, předtím měl… (více)

Reklama

Reklama