Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dům se láme na kousky. Bučící kráva se ve víru zvedá do vzduchu. Traktory padají jako déšť. Těžký benzínový tanker se stává letadlovou bombou. Rozsáhlá ničivá přírodní síla devastuje vše a blíží se rychlostí 300 mil za hodinu. Tornádo udeřilo. Začíná vířící dobrodružství plné vzrušujícího napětí a skvělých speciálních efektů s Helen Huntovou a Billem Paxtonem v roli vědců stíhaných nejničivější silou přírody. Tito lovci bouří doufají, že pomocí elektronických senzorů získají dost informací na vytvořené lepšího varovného systému. Aby to dokázali, musí vražednému tornádu vstoupit do cesty. Honička začíná. (Universal)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (328)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jeden z mojich obľúbených filmov o ničivých schopnostiach našej prírody. Twister je zábavný dobrodružný snímok plný tornád, sympatických postáv a perfektných akčných scén. Jan de Bont sa od tej doby ako režisér brodí v sračkách, ale týmto si zarobil na čestné miesto v popcornovej sieni slávy. Inak Mark Mancina zložil k filmu hudbu, ktorá mu vdýchla život a vybrúsila ho ako diamant. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Julie, musím končit, lítaj tu krávy !!" ;) Ze spojení de Bont, Crichton nemohlo vzejít nic jiného než naprosto nadčasová dechberoucí adrenalinová jízda nejen pro milovníky bouřek, po pár minutách je průměrnému divákovi i průměrnému psychiatrovi jasné, že tentokrát spojení honit se za tornádem neznamená žádnou metaforu, která na vás to obrovské nadšení, jak ze strany tvůrců, tak i hlavních postav, prostě přenese jako málokterý jiný film a ještě vám až neskutečně zvedne náladu !! Helen Hunt se mi snad nikdy nelíbila tolik jako zde, v mé oblíbené pochoutce z KFC dochucené tradičně skvělým ostrým soundtrackem Marka Manciny i na svoji dobu úžasnými triky !! A tak Twister z dílny režiséra naspeedovaných akčňáků a fenomenálního kameramana Jana de Bonta platí za moji jasnou letitou srdcovku, velmi originální, svižnou i vtipnou záležitost, která nevědomky pomohla na svět celé řadě naprosto zhovadilých následovníků s tornádem v názvu, jednu z nejvýjimečnějších v rámci krystalických akčních béček, paradoxně se spoustou ne zrovna béčkových herců, což jména jako Helen Hunt, Bill Paxton či Phillip Seymour Hoffman jasně dokazují !! ()

Reklama

TominoLa 

všechny recenze uživatele

Jasně je to pořádně přitažené za vlasy, ale na to kašlu. Je to úžasná podívaná a já se neskutečně bavil a držel té bandě šílenců co se honí za tornády pěsti. Nejvíce určitě krásné Helen Hunt. :)) A taky jsem si přál vidět něco takového v multikině. Bylo by to mnohem lepší než Transformers: Pomsta poražených, nebo připravovaný 3. díl. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Podívaná, založená vpodstatě jen na geniálních tricích. Děj není nijak překvapivý (aspoň ne pro mne), navíc by se v něm určitě našly i nějaké nelogické prvky, ale koneckonců to asi v každém filmu. Ale na straně "pozitiv a sociálních jistot" stojí svižná režie, dobrá práce s kamerou, sympatická Helen Hunt a právě již zmíněné triky. Některé z nich jsou skoro až černě humorné (scénka v kůlně se spoustou ostrých kovových předmětů nebo ta s poletujícími krávami), ve většině případů ale jde o ryze "akční" triky a právě díky nim měl film poměrně slušný úspěch u diváků nejen v Americe. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické -4* tenhle film jsem měl kdysi hodně oblíbený a viděl jsem ho několikrát. Ale uvědomuji si, že jsem byl mladý a naivní a stačilo mě tehdy málo i jednoduchý předvídatelný děj. Přesto má něco do sebe - má spád, má romantickou "klišé" linku a byl první, kdo začal o tornádech točit. A v neposlední řádě se o tornádech nenatočilo zatím nic lepšího. To nostalgické kouzlo je v něm stále a proto mu ty 4 hvězdičky ještě nechám, i když by si objektivně zasloužil určitě aspoň o jednu míň. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Galerie (103)

Zajímavosti (48)

  • Explózia cisterny bola zle načasovaná a neporadilo sa ju natočiť na kamery. Režisér de Bont o tom štúdiu nepovedal a rozhodol sa scénu natočiť okamžite ešte raz, čo údajne malo stáť 500,000 am. dolárov. (Real Tom Hardy)
  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v americkom štáte Oklahoma. Natáčalo sa aj v Kanade aj v am. štáte Iowa. Trvalo od 1. mája do 21. augusta 1995. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Nová kniha Michaela Crichtona budí zájem studií

Nová kniha Michaela Crichtona budí zájem studií

05.05.2024

Světoznámý spisovatel a mimo jiné i filmový scenárista, režisér a producent Michael Crichton (1942–2008) nám v minulosti přinesl obří divácké hity jako Jurský park, Westworld a Twister, což jsou díla… (více)

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

14.04.2023

Studio Universal v současnosti chystá několik projektů, jimiž by rádo navázalo na své zajeté a osvědčené značky. Jedním z nich je tento týden oznámený a blíže nespecifikovaný příspěvek do světa… (více)

Jak to vypadá s pokračováním Twisteru?

Jak to vypadá s pokračováním Twisteru?

22.12.2022

Když na jaře roku 1996 dorazil do kin blockbuster režiséra Jana de Bonta s názvem Twister, jeho vír zábavy doslova zbořil kina. Snímek s velmi štědrým rozpočtem 92 milionů dolarů díky svému poutavému… (více)

Reklama

Reklama