Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Yiua (LEUNG KAR FAI) se připlete k vraždě a je odsouzen k trestu ve Stanleyově věznici. Je vhozen do uzavřeného světa s vlastními pravidly. Dostane se do konfliktu se všemi, se kterými by si vůbec začínat neměl. Naštěstí pro něj se ho ujme Ching (CHOW YUN-FAT Neprůstřelný mnich, Full Contact), charismatický podvodník, který má ve vězení výsadní postavení. Jenže v Stanleově věznici kope každý sám za sebe. Vězeňské triády, obyčejní vězňové i kápové ti všichni se snaží přežít. K brutálnímu násilí dochází každý den, lidé jsou mrzačeni a vše pomalu a jistě spěje ke katastrofě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (47)

HAL 

všechny recenze uživatele

Ringo Lam + Chow Yun-Fat, to ve mě, snad nepřekvapivě, vzbudilo očekávání explozivní akční jízdy. Nemohl jsem se mýlit víc. Tady se jede nečekaně civilní vyprávění o obyčejných lidech, jejich příbězích a vznikajících vztazích, a nevyhnutelně jak to ve vězení bývá i půtkách. Ale i ty se vyřeší jen ranami pěstí, na exploze opravdu nedojde. Vlastně ani na ty plameny ne. Tu jen uťáplý nováček se skamarádí s ležérním vězeňským matadorem a spolu se dostanou do křížku s místním bossem Yakuzáckého vězeňského gangu, a snaží se to nějak překlepat až do konce svého trestu. Level Shawshank to není, ale i tak příjemný film. Hlavně díky skvělým hercům. 7/10 ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Super, jediný co mi trošku na tomhle vadí je to, že se mi to zdá, až jako moc příjemný vězenský prostředí, což asi v pravých věznicích vypadalo trošku drsnějc než naleštěný hajzly a postel pro každýho jako je tady, ale všechno to vynahradí skvělý bitky, který jsou skvěle realistycky natočený a místy i docela hodně drsný a dokonce i mistr bojových umění Chow Yun-Fat tam nedělá žádný kudrlinky, ale kope a mlátí každýmu do držky úplně normálně. Příběh je takovej hodně typickej, ale rozhodně nenudí a občas je i docela zajímavej, ale na typově podobnej film Půlnoční express to nemá a proto dám jenom 4* ()

Reklama

Strike 

všechny recenze uživatele

Nemůžu dát plnejch pět*, začátek (cca 25 minut) je dost nudnej. Potom převezme otěže filmu Chow Yun Fat a je to fakt paráda. Původně sem čekal něco trochu jiného, od Lama jsem viděl jen Full Contact a dva filmy s JCvD, ale byl jsem naprosto spokojen. Doufám, že Magicbox bude pokračovat v HK legendách, a že se dočkáme ještě vypečenějších kousků(Hardboiled, Lepší zítřky atd.) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne husta zalezitost. Sice sem nevidel vsechny Lamovo filmy, ale z tech co jsem videl, byl tenhle nejlepsi. Od filmu jsem sice cekal neco jineho, protoze jsem vsude cet jak je drsnej a krvavej a zas nak extremne brutalni mi neprisel, ale vubec mi to nevadilo a vyborne jsem se bavil. Prvni polovina byla takova rozpacita, sice jsem od zacatku ve vezeni, takze nic moc veselyho, ale forkum Chow Yun-Fata jsem se proste musel smat a spis to na me pusobilo jako komedie. Jenze pak prisla druha pulka, kde se stupnujou konflikty a vsechno to vyvrcholi hodne krutou bitkou a to byl opravdu slusnej masakr. I presto, ze nejak zvlast nemusim cinskou hudbu (to jejich ňun ťun a ruzny pistalky)tak tady se mi opravdu libila. Hodne solidni 4*. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Slušná väzeňská dráma, ktorej by ale vôbec neuškodila rozsiahlejšia zápletka. Na 107 minútach sa toho príliš neudeje. Odhliadnuc od toho ale herci skvelí, bitky správne naturalistické a emócie taktiež nechýbajú. Trochu ma prekvapila demokratickosť systému vo väznici, týkajúca sa vzťahu väzňov k mužom zákonu. ***1/2 ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení trvalo pouhých 21 dní. (tequilla)

Reklama

Reklama