Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nebojí se mezinárodních zločinců, rafinovaných žen, ani vodních sportů. James Bond ve velkém stylu. Když James Bond (Sean Connery) ve Francii zlikviduje zrádného vojenského plukovníka, musí se ze svých zranění léčit v tamním sanatoriu. Jeho očím neunikne záhadné dění kolem armádního pilota, majora Dervala. Místo něj totiž vystupuje jeho dvojník. Skutečného Dervala zabili členové mezinárodní zločinecké organizace Přízrak, vedené geniálním padouchem Blofeldem. Falešný Derval během cvičení NATO unese pro Přízrak francouzský bombardovací letoun, vyzbrojený dvěma atomovými bombami. Celou akci tentokrát pro Blofelda řídí milionář Emilio Largo (Adolfo Celi). Jakmile má Largo bomby v rukou, může Blofeld vydírat britskou vládu s výhrůžkami, že smete z povrchu zemského některé z velkých měst v Británii nebo Americe. Jamese Bonda tak čeká další mise, ve které – kromě několika krásných žen – dojde i na podmořská plavidla, harpuny a žraloky... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (418)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Thunderball bohužel sráží hned několik faktorů. Neopodstatněná stopáž, zmatený střih při bitkách, zrychlené akční scény a nepřehledné záběry pod vodou. Naštěstí Bond si jede to svoje a má rozhodně z čeho vybírat. Bond girls jsou zde opravdu božské. Nad všemi ční Claudine Auger, které v té době neodolal ani samotný Connery. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Trošku slabší díl než Žiješ jenom dvakrát. Podmořská bitva mi evokovala vzpomínku na Moonrakera, kde podobný souboj probíhal ve vesmíru. Thunderball se mi nezdál být mimo tuto scénu dostatečně akční a napínavý. Nicméně Seanovo charisma tryská všemi směry a každou scénu s ním jsem si naprosto užil. 70% ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Již se stalo pravidlem, že tyto staré bondovky si musím rozdělit minimálně na 3 části. Není v mých silách něco takového dát jedním dechem. Jednotlivé díly mi extrémně splývají a tento se odlišuje snad jen tím, že místy máte pocit, že sledujete film 20 000 mil pod mořem. Jinak je to taková ta klasika, kde Sean Connery strčí svůj pyj do každé majitelky gagulky hmatatelného pulsu a ukazuje divákům, že práce agenta 007 obnáší z 85 % souložení, 5 % střílení, 5 % jízdu autem, 5 % představení svých vychytaných super tajných zbraní. Musím se přiznat, že pro mě zůstává záhadou, že mají bondovky celé zástupy honičů a zcela mi uniká, co se na tomto může někomu líbit. Je to extrémní nuda. [25 %] ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Podobně jako předchozí Goldfinger jedna z nejklasičtější bondovek se stálými styl definujícími proprietami, absolutně povrchním přístupem ke všemu a atmosférou, která dýchá elegantcí a šarmem stejně jako její hlavní hrdina. Příběhové zvraty jsou možná až příliš "deus ex machinovské" i na tento brakový žánr a záporácká bonbgirl se sympatickým jménem Domina změní své přesvědčení až příliš rychle, ale v rámci lehké zábavy jde tohle všechno bez problémů zkousnout, stejně jako až příliš zdlouhavá závěrečná bitka potápěčů. V kontextu s novějšími díly je zajímavé jak tato a další oldschoolové díly lpěly na jednotě záporáků zařazených v organizaci SPECTRE - podobnou kontinuálnost děje napříč jednotlivými díly zřejmě po mnoha samostatných padouších nabídne až nově chystané Quantum of Solace... které ale bude stylově někde úplně jinde. 9/10 ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Podle mne jednoznačně doposud nejslabší bondovka. Nudná, bez akce, roztahaná na ty dvě hodiny a něco jen násilím, navíc Bond je tady jen stafáž - kdyby tam byl třeba Q, vyšlo by to nastejno. Navíc od začátku bez logiky děje - člen Spectre předstírá svou smrt a jde na pohřeb převlečený za vdovu? Wtf? Když chci ukrást letadlo s bombami, musím na to několik let trénovat dvojníka pilota? To by bylo jednodušší a rychlejší udělat přepad na zemi na základně. A když mám letadlo, přistanu s ním v moři?! A nezapomněli na konci vyzvednout taky toho vědce? Těžké zklamání. Jo, je mi jasné, potřebovali se pochlubit svou podmořskou technikou, a tak se většina věcí točí pod hladinou, ale jako sorry, tam moc děje, a překvapivě ani vtipných dialogů moc nenaženete. Z hlediska bondologie je film zajímavý jen v tom, že Bond přijde o klobouk. ()

Galerie (240)

Zajímavosti (100)

  • Adolfo Celi, který hraje Larga, je dabován Robertem Riettym. Celi je u nás známý také díky seriálu Sandokan, kde si zahrál postavu Rádži ze Sarawaku. (džanik)

Reklama

Reklama