Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nebojí se mezinárodních zločinců, rafinovaných žen, ani vodních sportů. James Bond ve velkém stylu. Když James Bond (Sean Connery) ve Francii zlikviduje zrádného vojenského plukovníka, musí se ze svých zranění léčit v tamním sanatoriu. Jeho očím neunikne záhadné dění kolem armádního pilota, majora Dervala. Místo něj totiž vystupuje jeho dvojník. Skutečného Dervala zabili členové mezinárodní zločinecké organizace Přízrak, vedené geniálním padouchem Blofeldem. Falešný Derval během cvičení NATO unese pro Přízrak francouzský bombardovací letoun, vyzbrojený dvěma atomovými bombami. Celou akci tentokrát pro Blofelda řídí milionář Emilio Largo (Adolfo Celi). Jakmile má Largo bomby v rukou, může Blofeld vydírat britskou vládu s výhrůžkami, že smete z povrchu zemského některé z velkých měst v Británii nebo Americe. Jamese Bonda tak čeká další mise, ve které – kromě několika krásných žen – dojde i na podmořská plavidla, harpuny a žraloky... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (418)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pre túto bondovku sú charakteristické hlavne tie podmorské pasáže, výsledok vtedy ultramoderných filmárskych technológií. A ony skutočne aj dnes pôsobia veľmi efektne. Len sa mi zdá, že sa tvorcovia nechali tými novými možnosťami trochu uniesť a atraktívne harpúnové potýčky natiahli viac než si zaslúžili. Ale budiš, horšie je to s finálnou rádoby zbesilou jazdou v člne s nezmyselne zrýchlenými zábermi mora a útesov. To už naozaj vadí. Inak ale stále vysoký Conneryovský štandard, bondovka, ktorá má šmrnc. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Za mě do té doby nejslabší Bondovka. Jednak je to už na jedno kopyto. Pak je tu taky úplně o ničem padouch. V ženských jsem se ztratil. Voda je dobré oživení, ale je nadužitá. V míře větší než malé se tu vyskytuje jakýsi fast motion, hlavně v akčních částech, působí to fakt špatně a nechápu, proč to tam je. Akce je často zmatená a nevěděl jsem, kdo je kdo a kdo je s kým. Taky mě šíleně iritují ty okaté filmařské podfuky, ať už je to všudypřítomná zadní projekce, nebo neustálé střihy do studia. Jsou na moři, kde šplouchají vlny a voda je tmavá. Střih. Jsou ve studiu, voda je světle modrá a klidná a nevidíme žádné okolí. Střih. A jsou zase zpátky na moři. A takhle je to pořád. Použití zadní projekce ve chvíli, kdy se otevřou dveře s padouchem, to už je třešnička na dortu. Podfukem je taky rádoby diegetická hudba. Bond tancuje s ženou a hrají jim do toho tklivé smyčce, pak je záběr na pódium a tam je big band. O půl hodiny později zase koukáme na další tanec a do toho jim hraje zběsilý bubeník a trubky s flétnami, jenže na pódiu jsou krom bubeníka už jen kytaristi. To je šílená amatéřina. Námět je sázkou na jistotu, ale tvůrcům se vůbec nepodařilo do něj naplnit nějaký zajímavý obsah. Jediné, co mě pořádně zaujalo, byl headquarter Spectre a MI6, a možná ti žraloci. Bond měl asi dvě dobré suché cynické hlášky. A fakt chudák neplavec s kruhem, který je tam v tom moři doteď, protože na něj štáb asi zapomněl. Nikdo neví, kdo to byl, musel nám zachránit šťabajznu a pak se po něm nikdo neshání. Protože proč taky. Bond potřeboval být na člunu s Dominou sám. Jak mohlo být naopak vtipné, kdyby jim tak křenil, ale to by bylo na Bonda příliš malé klišé. Popravdě už to nemělo daleko k jedné, ale šetřím si to na ty koniny s Rogerem Moorem. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tak kde začít. Thunderball má: Opět skvělého Conneryho, který je stejně tak vtipný jako drsný i šarmantní, výborný špionážní příběh, senzační akční scény (úvodní rvačka i závěrečná bitka potápěčů), jako vždy vynikající hudbu Johna Barryho (plus píseň nazpívanou Tomem Jonesem a jedny z nejpovedenějších úvodních titulků), krásné dívky, parádního záporáka... Co Thunderball nemá? Chybu! Pět hvězd jasných, výtky žádné. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Ak Bond, tak jedine CONNERY, a jeho štvrtá bondovka v poradí, ktorú pasujem, ako svoju najviac najobľúbenejšiu, a to najmä z hľadiska podvodných scén, kde sa náramne kombinuje kamera Teda Moorea, strih Ernesta Hoslera, ale najmä hudba klasika Johna Barryho, keď by som ešte na margo pridal i výpravu extra povolaného scénografa Kena Adama, ktorý inak, mimochodom má na svedomí aj takého Barryho Lyndona od Stanleyho Kubricka, a to je už čo povedať, tak sa jedná o taktiež vtedy aktuálnu tému - Studenej vojny, kedy hrozil reálny jadrový konflikt medzi Spojenými štátmi a Sovietskym zväzom, pričom tentokrát je táto problematika na ústupe, a na miesto „východného bloku” , sa vyhráža TERORISTA LARGO, ktorého kumpán odcudzil, ukradol dve atómové bomby, kde všetkých zastrašuje, že ich použije, ak sa mu nezaplatí vysoké výkupné... James je momentálne v „Bešeňovej” , kam prišiel zrelaxovať, načerpať novej, priaznivej sily a pomilovať sa so ženami, ale radovánky sa mu čochvíľa skončia, lebo VLASŤ ho povolá na MISIU, v ktorej mu pôjde o život, pretože bol zoči-voči žralokom, a nielen raz, ale viackrát. Všimol som si dámy, ako sú Domino, Fiona, Patrícia, či kolegyňa 007, Paula, ktoré sa skrátka nedajú len tak prehliadnuť, čo vie i sám zvodca James, pričom jedna z nich je už povestnou BOND - GIRL. “Normálne som si zamiloval podmorské dno, kde sa potápajú všelijakí umelci s rôznymi záujmami” . / Režisér Young režíroval úplne prvú bondovku Dr. No, alebo trebárs skvelý thriller WAIT UNTIL DARK, čo sú filmové kapacity podľa žánru, teda pod jeho rukopisom ide o pevnú režisérsku ruku, počas ktorej nie je nikdy núdze o akúkoľvek nudu, ktorú tam nenájdem, dobre viem, že Thunderball je trošku prehnaný “špionážny snímok” , ale na tú dobu, spred 53. rokov sa jedná o niečo naprosto omračujúce, aspoň že obdržal cenu Akadémie za špeciálne efekty, ktoré sú teda ojedinelé, famózne a fantastické. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 nejlepších akčních filmů - 100 Greatest Action Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. James Bond s harpunou pátrá mezi lidožravými žraloky a dívkami k sežrání po atomové bombě. S případnými protivníky si umí poradit: "Malé ryby házím zpátky do moře." Bondovka je to veskrze průměrná, Sean Connery (agent, č. 007) se zdá být pro tentokrát zastíněn jednookým padouchem Largem (Přízrak, č. 002). Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=ElyENM6i0xg ()

Galerie (240)

Zajímavosti (100)

  • Reginald Beckwith zemřel ještě během natáčení. Scény s ním (představoval postavu Kennistona) už byly hotové, finální výsledek však neviděl. (džanik)
  • Herci a členové štábu poskytovali opakovaná interview. Natáčelo se totiž v době obrovské Bondovy popularity. Sean Connery však svolil pouze k jednomu rozhovoru, a to pro "Playboy". (džanik)
  • Angličtina Claudine Auger se filmařům zdála po úvodních scénách příliš „francouzská“, a tak byla nadabována Nikki Van der Zylovou, která už dabovala v Ursulu Andress v Dr. No (1962). (džanik)

Reklama

Reklama