Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nebojí se mezinárodních zločinců, rafinovaných žen, ani vodních sportů. James Bond ve velkém stylu. Když James Bond (Sean Connery) ve Francii zlikviduje zrádného vojenského plukovníka, musí se ze svých zranění léčit v tamním sanatoriu. Jeho očím neunikne záhadné dění kolem armádního pilota, majora Dervala. Místo něj totiž vystupuje jeho dvojník. Skutečného Dervala zabili členové mezinárodní zločinecké organizace Přízrak, vedené geniálním padouchem Blofeldem. Falešný Derval během cvičení NATO unese pro Přízrak francouzský bombardovací letoun, vyzbrojený dvěma atomovými bombami. Celou akci tentokrát pro Blofelda řídí milionář Emilio Largo (Adolfo Celi). Jakmile má Largo bomby v rukou, může Blofeld vydírat britskou vládu s výhrůžkami, že smete z povrchu zemského některé z velkých měst v Británii nebo Americe. Jamese Bonda tak čeká další mise, ve které – kromě několika krásných žen – dojde i na podmořská plavidla, harpuny a žraloky... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (418)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Plusy: napínavé, akčné, Sean Connery, skvelý záporák, bohovská úvodná skladba od bohovského Toma Jonesa, výborná hudba, sexy Bondgirls Zápory: film je taký nijaký, za čo môže hlavne to, že sa to odohráva na jednom mieste a aj to, že (napriek efektnému záveru) síce akcia je napínavá, ale skôr komornejšia - aspoň mne sa to tak zdalo. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Thunderball jede v zajetých kolejích skvělých předchozích dílů, ale trošku ho v mých očích srážejí dvě věci - přemrštěná stopáž a zrychlené záběry, které vypadají opravdu divně. Jinak je to ale samozřejmě výtečná zábava a bondgirls jsou tentokrát opravdu k nakousnutí (dobře, tak k nakousnutí víc než jindy :o)). ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Podobně jako předchozí Goldfinger jedna z nejklasičtější bondovek se stálými styl definujícími proprietami, absolutně povrchním přístupem ke všemu a atmosférou, která dýchá elegantcí a šarmem stejně jako její hlavní hrdina. Příběhové zvraty jsou možná až příliš "deus ex machinovské" i na tento brakový žánr a záporácká bonbgirl se sympatickým jménem Domina změní své přesvědčení až příliš rychle, ale v rámci lehké zábavy jde tohle všechno bez problémů zkousnout, stejně jako až příliš zdlouhavá závěrečná bitka potápěčů. V kontextu s novějšími díly je zajímavé jak tato a další oldschoolové díly lpěly na jednotě záporáků zařazených v organizaci SPECTRE - podobnou kontinuálnost děje napříč jednotlivými díly zřejmě po mnoha samostatných padouších nabídne až nově chystané Quantum of Solace... které ale bude stylově někde úplně jinde. 9/10 ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Těžko vybírat mezi Conneryho Bondama toho nejlepšího, ale v konkurenci skvělých Srdečných pozdravů z Ruska a ještě lepšího Goldfingera je pro mě tím nejlepším Agentem 007 (a to myslím tím úplně nejlepším ever) Thunderball. Tahle Bondovka má prostě všechno, skvělou akci, zajímavý děj, krásné Bondgirls, parádní ústřední píseň od Tygra z Walesu Toma Jonese a Conneryho ve své životní roli už suverénně zabydleného. Tak dlouho jsem se tomuto fenoménu vyhýbal, až jsem se na tom stal silně addicted. Klasika. (Mých 5* zvedlo hodnocení z 78 % na 79 %, wuhůů!). ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 nejlepších akčních filmů - 100 Greatest Action Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. James Bond s harpunou pátrá mezi lidožravými žraloky a dívkami k sežrání po atomové bombě. S případnými protivníky si umí poradit: "Malé ryby házím zpátky do moře." Bondovka je to veskrze průměrná, Sean Connery (agent, č. 007) se zdá být pro tentokrát zastíněn jednookým padouchem Largem (Přízrak, č. 002). Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=ElyENM6i0xg ()

Galerie (240)

Zajímavosti (100)

  • United Artists zaranžovali jako upoutávku na film v roce 1965 přelet jednoho pilota s Jet-Packem nad stanem Paramount Theater na manhattanském Broadwayi. Jelikož neměli povolení, byla řada osob zatčena. (džanik)
  • Jako komparsista se zde objeví Henry Ford II (vnuk Henryho Forda). Ford poskytl k natáčení řadu strojů, například světle modrý kabriolet Ford Mustang. (džanik)

Reklama

Reklama