Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Japonsko, 19. storočie. Zatoichi je slepý pútnik, ktorý si na živobytie zarába masážami a hazardnými hrami. Avšak za jeho skromným zovňajškom sa skrýva dych vyrážajúca schopnosť ovládať meč s takou presnosťou a citom, že žiaden protivník nemá šancu ho zdolať. Na svojej púti sa dostane do malého mesta v horách, ktoré terorizuje skupina bojovníkov na čele s nemilosrdným Ginzom. Zatoichi ako vášnivý hazardný hráč využije príležitosť aj tu skúsiť šťastie. Počas hry sa zoznámi s dvoma geishami. Tie sú rovnako nebezpečné ako krásne. Do mesta prišli s jediným úmyslom- pomstiť smrť svojich rodičov, ktorú má na svedomí Ginzo. Zatoichi sa stane ich ochrancom a spolubojovníkom. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (345)

AlfrédHič 

všechny recenze uživatele

Velmi silný zážitek. Herecké výkony, akční scény, kterým může Kill Bill olízat boty, prostředí, režie, a pokud to je málo, tak ta hudba vás dostane určitě! ()

Dispax 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě opravdu chytl , nevím asi atmosférou, příběhem , hudbou ? Sám bádám ,proč mi prostě připadá vynkající. aha už vím Takeshi Kitano, jo to je možné. Zajímavý....slepec co je vybíjí, pěkný scény a děj.. a ten konec ten sem opravdu nečekal.. rozhodně shlédnout. Vidím to tak 98% ()

Kana 

všechny recenze uživatele

Takeshi Kitano tak na tohle jméno po shlednuti filmu uz nezapomenu mam rad japonské samurajské filmy a tohle je paradni dilko které si zasloužilo muj obdiv ješte jednou dik za tenhle film ()

bocy 

všechny recenze uživatele

Najprv som myslel, že pozerám na film z osemdesiatych rokov. Až potom som si všimol efekty, ktoré sa asi mali podobať na Kill Bill. Inak film NIC-MOC. Zápletka plytká, aspoň aký-taký koniec. Dve hviezdičky - maximum.:-) ()

machatanor 

všechny recenze uživatele

Film je víceméně epizodou ze života slepého bojovníka (maséra a to i doslova) Zatoichiho, který putuje Japonskem, a kde se zastaví tam zjedná pořádek a přivydělá si něco peněz hrou v kostky. Je to téměř klasická ukázka japonského historického filmu, ovšem s doslovnějším ztvárněním akčních scén a s humorem, kterému se většinou zasměje i Evropan. Stopáž filmu je přiměřená, proložená dostatečným množstvím soubojů, jež mají realistické ztvárnění (což působí dost neobvykle, hlavně při srovnání s čínskými či euroamerickými filmy). Nedílnou součástí snímku je vynikající a chytlavá hudba. Ve skutečnosti jsem byl filmem doslova nadšený, určitě i proto, že jsem dopředu neměl žádnou představu do čeho jdu. Bavil jsem se výborně i při opakovaném shlédnutí. ()

Astu. 

všechny recenze uživatele

Velice chutný a nezařaditelný mix od jednoho z nejlepších japonských režisérů současnosti. Kitano toho do Zatoichiho dokázal nacpat hodně a přesto nebudete mít pocit přeplácanosti. Čím víc filmů jste viděli, tím víc odkazů naleznete. Ať už satiristické prvky, odkazy na japonskou historii a na to, že to vždycky nebylo plný cti a slávy, ale třeba i tranďáků nebo gamblerství. Zatoichi také obsahuje prvky komixu, velkou měrou je to i komedie a také třeba pocta samurajským filmům Kurosawi. Kitano se také soustředil na sociální situaci samurajů tehdejší doby a na to, jak kvůli záchraně sestry museli odložit svou veškerou čest a zabíjet pro peníze. Jak říkám, film není ani realistické drama, ani komedie, ani nic jinýho. Je to spojení všeho. A je s podivem, že se jednotlivé žánry navzájem nemlátí, ale tvoří fungující celek. _______ PS: Velký důraz je kladen na zvuk, resp. spojení obrazu a zvuku. Kitano je jím možná až posedlý. Slepý samuraj, sedláci na poli mlátící slámu (geniální scéna), souboj v dešti apod. ___ Lepší čtyři. ()

padlar 

všechny recenze uživatele

Pro mne hodně rozporuplný film. Akčním scény byly super. Krátké, úderné a dobře natočené. Jsou ale hodně zvláštně pospojovány místy hodně zvláštními záběry. Mnohokrát jsem se marně pokoušel pochopit, proč tam režisér některé scény umístil (např. závěr filmu, křepčící vesničané na poli apod.). Navzdory dynamickým akčním scénám (které jsou většinou velmi krátké), film plyne neuvěřitelně pomalu, bez jakékoliv emoce nebo, nedej bože, gradace. Délka záběrů byla v některých případech až neuvěřitelná (tančící chlap např.), přitom většinou neměly žádný dopad na děj filmu, jen jej natahovaly. Údajnou humornou část tohoto filmu jsem v něm vůbec nenašel. Takže když to shrnu. Nelituji času, který jsem s filmem strávil, ale znovu se na něj již nepodívám. ()

Rob318 

všechny recenze uživatele

Mám rád Takeshiho Kitanu,věřím mu všechny drsné role,jeden z nejlepších filmů ve kterém všichni běhají v županu.Mraky digitální krve stříkají s obrazovky,navíc tomu vůbec neškodí ba naopak.Příjemné pokoukání v Japonském stylu. ()

Muad 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů Kitanovi nové vlny. Jsem jeho velký fanda a tento příběh o "slepém" Samurajském mistrovi mě vážně bavil. Mohu jen doporučit. ()

Vaso 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem kdysi omylem vzal svoji budoucí manželku v domnění, že vyrážíme na Posledního samuraje. Oba dva jsme celou dobu tajili dech, já celkem nadšením z filmu, ženuška napětím, kdy už se objeví Tom Cruise. Oběma nám to vydrželo až do konce :-) ()

aneken 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus příliš zdlouhavý film zajímavý příběh místy nudil. No a asijskému smyslu pro humor místy nerozumím, ale to o sobě nicméně již delší dobu vím. Na výbornou byla jednoznačně hudba, byla sice minimalistická, nicméně její provázání s děním na plátně bylo maximální;). ()

Bald 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem klasickou samurajskou řezničinu s nepřemožitelným hrdinou v hlavní roli a dostal jsem jí. Ovšem ve výsledku to byla daleko větší zábava než většina klasických samurajovek. Ty komediální a muzikálový prvky tomu dodalo takovou šťávu až mě to příjemně překvapilo. Mohu jenom doporučit. ()

flegmos 

všechny recenze uživatele

Ak niekto povie slovo SAMURAJ a ty si chces pozriet nejaky film na tuto temu tak tento davam do TOP FIVE. Absolutna OPERA. Od zaciatku do konca plnych 100% Zaverecny festival bubniky, spievacky su pre mna ako europana od veci ale to uz privieram oci od stastia. ze uuuummmmm ()

dienow 

všechny recenze uživatele

Jde o nádhernou ukázku jak bojových umění, tak dobového koloritu a zvyků. Zároveň však je ukázkou i neřestí společnosti, které byly aktuální v dané a jsou aktuální i v dnešní době. Od začátku filmu se zdá, že postava slepého maséra je středobodem děje, ovšem v průběhu se ukáže, že celý příběh je postaven na setkání osudů několika vedlejších postav, který vyústí v nepředvídaný konec. Děj vtáhne diváka a na konci jej vyplivne naprosto konsternovaného. Jde o jeden z velmi povedených filmů o japonské kuluře. ()

Rathe 

všechny recenze uživatele

Začátek byl velmi slibný. Trochu mi to připomínalo Kill Bill v tom, kolik krve tam teklo a jakým způsobem stříkala z nepřátel. To samozřejmě neberu jao -, ale jako velké +. Jenomže asi v půlce filmu se něco zlomilo a děj se jakoby zastavil. Přestalo to být zajímavé a já se konečně těšil na konec. Závěrečný "taneček" rozhodl o 3 *. ()

Conriocht 

všechny recenze uživatele

Skvelý spagety-western a prepletenec troch príbehov o pomste a satisfakcii, v pozadí zasa pôsobivé reálie neskoro-feudálneho japonska, so všetkým čo k tejto famóznej civilizácii patrí - yakuza, katany, samurajovia, gejše a ... a pedofílné chúťky. Snáď aj najlepší japonský hraný film súčasnosti. ()

pistabaci 

všechny recenze uživatele

Slepý dedek sa snaží pomáhať dvojici mladých gejší. A ked vytasí meč, tak je to krásna a krvavá jazda, ale mimo to okrem vtipného týpečka čo si furt roztrepáva paprče na deskoch a zvratu, že kto je vlastne ten hlavný záporák, tak nič moc, ale to jak sa na konci zjebe, tak to som sa rozrehotal jak blázon. ()

Dr.Marek 

všechny recenze uživatele

Z hlediska bojového umění jedny z nejvydařenějších soubojů - bez střihu, reálné, a to umění herců (myslím s mečem) je vykresleno skvěle. Příběh zajímavý, není nudný. ()

Reklama

Reklama