Reklama

Reklama

Pán a pani Smithovci sú len jednou z mnohých dokonalých dvojíc z vymydleného stredostavovského predmestia... až kým nevyjde najavo, že v skutočnosti sú obidvaja nájomnými zabijakmi, ktorí pracujú pre dve konkurenčné agentúry a ich úlohou nie je nič iné, ako odprevadiť zo sveta jeden druhého. Hlavných úloh sa ujali Brad Pitt a Angelina Jolie pod vedením režiséra Douga Limana (Agent bez minulosti). Obidvaja protagonisti sa na svoje úlohy dôkladne pripravovali na strelnici, pričom Angelina Jolie svojho partnera prekonala. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (930)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Mr. & Mrs. Smith sú krásni, vedia trafiť slepačí zadok na 500 metrov, vedia dokonale zaradiť rýchlosť, včas strhnúť volnat, sú mladí, inteligentní, dokonalí a ... rovnakí. Prečo sú úplne rovnakí? Prečo je žena femina s ocelovým hákom a muž hladký metroš? Prečo ich spojením nevznikne niečo nové, iné, ale znova len to isté len nafúknuté? A prečo funguje pikantný gender battle iba keď je večera na stole? Lebo je to popkornová rýchlokvaska a bodka. Smutná odpoveď na záludné otázky, ale je to tak. Škoda veliká už len koli ultrasympatickému páriku, ktorého iskrenie zrejme nebolo hrané. 60% ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Když skloubíte "Pravdivé lži" a "Válku Roseových", realizaci svěříte Dougu Limanovi a přesně trefíte "chemii" mezi hlavními představiteli. Tak nějak by se dal charakterizovat tenhle snímek..... Já se příjemně se pobavil a i když to není příběhem tak dobrý jako "Bourne" , tak charisma ústření dvojice všechno dožene. Angelinu moc nemiluju, ale tohle spojení s Bradem Pittem jí moc sekne. Vlastně oběma .... ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Od tohoto filmu jsem očekávala více. Obsahuje spousty dobrých scén, vtip i akci, ale ve výsledném dojmu na mě nijak nezapůsobil. Dvě hodiny utekly jako voda a já si s odstupem pamatuji jen velmi málo scén, které mě zaujaly. Ale celkově má spád, takže se ke mně ani nedoplížily pocity nudy. Angelina je krásná žena, to uznávám, ale rozhodně pro mě není ta nejkrásnější, nejlepší a nejdokonalejší. Díky neustálým propagacím její osoby ve všech časopisech, médiích, žebříčcích krásy a titulkům jako "nejkrásnější, nejvíc sexy ženy světa", nemám potřebu ji kdekoliv vyhledávat. Média ji neustále cpou všem pod nos, vyrobily z ní jakousi "značku" a všichni ji prostě musí milovat. Tyto komerční tahy se mi jakkoliv nelíbí a nikdy k jejím obdivovatelům patřit nebudu. A svým herectvím mě příliš nepřesvědčila. Ale jako manželům to Angelině a jejímu mužíčkovi Bradovi dohromady pasuje a na svá hvězdná jména a vztah nejspíš dokázali k filmu přilákat davy fanoušků. Ale jaký by byl výsledek, kdyby ústřední dvojici hrál jiný pár? To bych byla vskutku zvědava:) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Limanovi by sadol po Bourneovi akčne čistokrvnejší snímok, no podľa mňa to bolo celkom povedené, niečo medzi tromi a štyrmi hviezdičkami. Celkom milé, svieže, vtipné, rýchle a bez zbytočných zádrheľov. Občas nejakí tá pritiahnutá za vlasy scéna, ale inak sa na to dalo pozerať. Jolie je vo svojej roli ozaj riadna mrcha, ak je taká aj naozaj, veľa šťastia Brad. 75%. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Od autora Agenta bez minulosti jsem čekal dost a když k tomu přidám skvělou ústřední dvojici Brada Pitta a Angelinu Jolii očekávání byla veliká, ale obavy z propadáku také. Naštěstí se o propadák vůbec nejedná a naopak jde o příjemnou akční komedii podobnou Válce Rouseových (až na to, že manželé jsou hezčí :-)) a Pravdivým lžím(Angelina je lepší :o)). Komediální složka filmu je skvělá a výborné hlášky manželů skvěle podporuje většinou komediální Vince Vaughn (Vybíjená). Oba manželé střílejí hlášky perfektně a s naprosto bezcitnou tváří což ještě více vyznění(občas i černého) humoru ještě více umocňuje. Např. hlášky v ukradeném autě mimojiné o jedné bývalce a nebo o své svatbě jsou opravdu šílené a nechápu kdo je vymýšlel, ale přesto děkuju. Režie není nijak úchvatná, ale chvílemi pokulhává hlavně v bojových scénách, které jsou občas nepřehldné. Bohužel film trochu kazí hudba, která je dost mimo mísu a ze zajímavých scén se díky tomu nedostane maximum, škoda. Závěrečná hodně dlouhá přestřelka je touto hudbou hodně zkažena, ale přesto sledovat dravou Angelinu a elegána Brada stojí za stokorunový lístek do multikina. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (35)

  • Angelina Jolie (Jane Smith) aj Brad Pitt (John Smith) dostali za svoje úlohy rovnaký honorár vo výške 20 miliónov amerických dolárov. (Fabrinka)
  • 110milionový romantický akčňák od Foxů se vyšplhal na první místo amerického žebříčku s výdělkem 50,3 mil. amerických dolarů za první tři dny (10.-12. 6. 2005). Pro představitele hlavních rolí to byl nejvyšší úvodní výdělek v jejich kariérách. Celkové severoamerické tržby nakonec dosáhly 186,3 milionu, celosvětové pak 478,2 mil. (imro)
  • Brad Pitt (John Smith) údajně odstoupil od projektu poté, co z něj odešla Nicole Kidman a zdálo se, že se za ni nepodaří nalézt dostatečně kvalitní náhradu, ale vrátil se, jakmile byla obsazena Angelina Jolie (Jane Smith). (Specs)

Související novinky

Phoebe Waller-Bridge opouští Mr. & Mrs. Smith

Phoebe Waller-Bridge opouští Mr. & Mrs. Smith

08.09.2021

Herečka a scenáristka Phoebe Waller-Bridge (Potvora) si nakonec v seriálovém remaku akčního thrilleru Mr. & Mrs. Smith o manželském páru špionů nezahraje. Důvodem byly bohužel kreativní neshody… (více)

Pan a paní Smithovi mají nové tváře

Pan a paní Smithovi mají nové tváře

15.02.2021

Studio Amazon se rozhodlo oživit populární akční komedii Mr. & Mrs. Smith z roku 2005, v níž si tehdy zahráli Angelina Jolie a Brad Pitt. Nově se však příběh zpracuje do seriálu, v němž si hlavní… (více)

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

05.05.2019

Studio Lionsgate najalo režiséra hororů Smrt ve tmě a Lesní duch Federica Álvareze, aby dohlédnul na přetáčky chystaného sci-fi blockbusteru Chaos Walking s Tomem Hollandem (Spider-Man: Daleko od… (více)

Pitt a Jolie u moře

Pitt a Jolie u moře

19.07.2014

Angelina Jolie zahájila svoji režisérskou kariéru před třemi lety dramatem V zemi krve a medu. Na začátku příštího roku uvidíme její válečný životopis Nezlomný, studio Universal už nicméně stihlo… (více)

Reklama

Reklama