Reklama

Reklama

Pán a pani Smithovci sú len jednou z mnohých dokonalých dvojíc z vymydleného stredostavovského predmestia... až kým nevyjde najavo, že v skutočnosti sú obidvaja nájomnými zabijakmi, ktorí pracujú pre dve konkurenčné agentúry a ich úlohou nie je nič iné, ako odprevadiť zo sveta jeden druhého. Hlavných úloh sa ujali Brad Pitt a Angelina Jolie pod vedením režiséra Douga Limana (Agent bez minulosti). Obidvaja protagonisti sa na svoje úlohy dôkladne pripravovali na strelnici, pričom Angelina Jolie svojho partnera prekonala. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (929)

choze 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi, že to postihuje nejen začátek, ale i úpadek a druhou šanci jednoho vztahu. Ale přes všechnu snahu je to pod sexy povrchem jakési bezkrevné, nemastné neslané a ve výsledku zdaleka ne tak vtipné a zábavné, jak by mohlo. Tři velké akční scény nakumulované do druhé poloviny jsou ale parádní (mj. pobaví, když Brad okázale kope do Angeliny ležící na zemi) a potěšil zejména závěrečný wooovský přestřelkový tanec. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Od autora Agenta bez minulosti jsem čekal dost a když k tomu přidám skvělou ústřední dvojici Brada Pitta a Angelinu Jolii očekávání byla veliká, ale obavy z propadáku také. Naštěstí se o propadák vůbec nejedná a naopak jde o příjemnou akční komedii podobnou Válce Rouseových (až na to, že manželé jsou hezčí :-)) a Pravdivým lžím(Angelina je lepší :o)). Komediální složka filmu je skvělá a výborné hlášky manželů skvěle podporuje většinou komediální Vince Vaughn (Vybíjená). Oba manželé střílejí hlášky perfektně a s naprosto bezcitnou tváří což ještě více vyznění(občas i černého) humoru ještě více umocňuje. Např. hlášky v ukradeném autě mimojiné o jedné bývalce a nebo o své svatbě jsou opravdu šílené a nechápu kdo je vymýšlel, ale přesto děkuju. Režie není nijak úchvatná, ale chvílemi pokulhává hlavně v bojových scénách, které jsou občas nepřehldné. Bohužel film trochu kazí hudba, která je dost mimo mísu a ze zajímavých scén se díky tomu nedostane maximum, škoda. Závěrečná hodně dlouhá přestřelka je touto hudbou hodně zkažena, ale přesto sledovat dravou Angelinu a elegána Brada stojí za stokorunový lístek do multikina. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Veľa som od toho nečakal a bol som príjemne prekvapený. Je fakt, že nad príbehom treba prižmúriť obe oči, hlavne pri prestrelke v supermarkete, ktorá je totálne nerealistická, ale na druhej strane je tak svižne natočený, prešpikovaný vtipnými dialógmi, že mu to odpustíte. Veľkým plusom je aj super DTS stopa, to znamená, že vaším reprákom dájú akčné scény zabrať. Ten film má v sebe zvláštnu iskru, asi to bude tým iskrením medzi Bradom a Angelinou, ktorým to spolu fakt sedí. Dobre som sa bavil a manželka tiež.70%. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Scénář je značně děravý, špiónský lore lajdácký a první polovina filmu je zbytečně vleklá expozice. Ale naštěstí to zachraňuje rámování sezením u vztahového terapeuta a skvostně kulminující druhá půlka. Ta se zapíše do paměti nejen skvěle rozehranými akčně-vztahovými scénami, ale také konečně onou dynamikou páru a chemií mezi protagonisty, které v první půlce zcela absentují. Ostatně také až v druhé půlce dojde na nějaké akční sekvence, přičemž jejich přednost spočívá v tom, že dokáže kombinovat moneyshoty s rozvíjením vztahu titulního páru. Ale přes to člověk velmi těžce zahání myšlenku, že navzdory zjevné ambici se tohle na "Pravdivé lži" prostě nehrabe. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Limanovi by sadol po Bourneovi akčne čistokrvnejší snímok, no podľa mňa to bolo celkom povedené, niečo medzi tromi a štyrmi hviezdičkami. Celkom milé, svieže, vtipné, rýchle a bez zbytočných zádrheľov. Občas nejakí tá pritiahnutá za vlasy scéna, ale inak sa na to dalo pozerať. Jolie je vo svojej roli ozaj riadna mrcha, ak je taká aj naozaj, veľa šťastia Brad. 75%. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (35)

  • Neoficiální informace uvádějí, že byl scénář před jeho finální verzí přepracováván přinejmenším padesátkrát. (imro)
  • Režisér Doug Liman počas natáčania neváhal improvizovať. Keď Brad Pitt (John Smith) nešťastnou náhodou zakopol a spadla mu zbraň, rozhodol sa režisér tou istou situáciou pobaviť aj divákov. A tak do výsledného zostrihu prenikla aj scéna, v ktorej pán Smith nechcene prestrelí čelné sklo auta svojej ženy (Angelina Jolie). (youtoo18)
  • Film se odehrává kolem a v New Yorku, ale během honičky v autech, kdy Jane (Angelina Jolie) a Johna (Brad Pitt) pronásledují tři BMW, je jasně vidět cedule, označující Los Angeles. (Miro_CZ)

Související novinky

Phoebe Waller-Bridge opouští Mr. & Mrs. Smith

Phoebe Waller-Bridge opouští Mr. & Mrs. Smith

08.09.2021

Herečka a scenáristka Phoebe Waller-Bridge (Potvora) si nakonec v seriálovém remaku akčního thrilleru Mr. & Mrs. Smith o manželském páru špionů nezahraje. Důvodem byly bohužel kreativní neshody… (více)

Pan a paní Smithovi mají nové tváře

Pan a paní Smithovi mají nové tváře

15.02.2021

Studio Amazon se rozhodlo oživit populární akční komedii Mr. & Mrs. Smith z roku 2005, v níž si tehdy zahráli Angelina Jolie a Brad Pitt. Nově se však příběh zpracuje do seriálu, v němž si hlavní… (více)

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

05.05.2019

Studio Lionsgate najalo režiséra hororů Smrt ve tmě a Lesní duch Federica Álvareze, aby dohlédnul na přetáčky chystaného sci-fi blockbusteru Chaos Walking s Tomem Hollandem (Spider-Man: Daleko od… (více)

Pitt a Jolie u moře

Pitt a Jolie u moře

19.07.2014

Angelina Jolie zahájila svoji režisérskou kariéru před třemi lety dramatem V zemi krve a medu. Na začátku příštího roku uvidíme její válečný životopis Nezlomný, studio Universal už nicméně stihlo… (více)

Reklama

Reklama