Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzrušující a působivý film Okrsek 49 vypráví příběh baltimorského požárníka Jacka Morrisona (JOAQUIN PHOENIX), který se stává z nezkušeného nováčka ostříleným bojovníkem s ohněm. Při namáhavé a riskantní práci, kvůli níž i přes veškerou snahu nezřídka zanedbává manželku a děti, často spoléhá na podporu svého rádce a šéfa Mikea Kennedyho (JOHN TRAVOLTA) a svou druhou rodinu - ostatní požárníky, které drží pohromadě téměř bratrské pouto. Když se ale ocitne uvězněn uprostřed nejhrozivějšího požáru své kariéry, jeho život a věci, které v něm považuje za podstatné - rodina, důstojnost, odvaha - se náhle stávají ještě důležitějšími než kdykoliv předtím. Zatímco se jeho kamarádi z hasičské jednotky snaží udělat vše pro jeho záchranu, Jackův život visí na vlásku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (257)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Film je v istých momentoch vtipný i dojímavý, ale neubránim sa pocitu, že sledujeme skôr epizódky zo života požiarnika, ktoré raz fungujú viac, inokedy menej. Na túto tému vznikol podstatne zaujímavejší film Oheň R. Howarda. Tak prečo mu venovať čas? Určite kvôli Joaguinovi Phoenixovi, ktorý ide v každom filme nadoraz a je to on vďaka komu som chvíľu premýšľal nad štvorhviezdičkovým hodnotením. Fakt je ale aj ten , že bez neho by film zapadol prachom veľmi rýchlo. Pompézne pohreby aké robia požiarnici v USA svojim zosnulým kolegom vo mne vzbudzujú rozpačité pocity. U nás po nich neštekne ani pes a to je smutné...60%. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Tak od Okrsku jsem vůbec nic neočekával. Oslava hasičům? Pche.. to zase bude. Film začíná - hmm pěknej fajrák. Ten se fakt povedl. Aaaa, tady máme prvního hrdinu, Phoenixe. Ale co to? Co se to stalo? Mu se něco přihodilo? A nevypadá to s ním vůbec dobře. To jsem zvědavej, co z toho vyleze. Ha - flashback. No dobrá, asi už vím, jak bude celý film probíhat. Flashbacky. Seznámení s hrdiny v klasickém duchu, pár prvních výjezdů, seznámení s budoucí manželkou. A už mě to začíná docela zajímat. Ale? Co to... co se mu to... Ano, nebudu nic prozrazovat, ale od této chvíle jsem film doslova hltal. Phoenix hraje opravdu přesvědčivě, Travolta také a ten jeho závěrečný projev? Ano, dostal mě. Hudba nijak vybočující z řad průměru, režie nadprůměrná a kamera vynikající. Nakonec se tedy přikláním k maximálnímu hodnocení. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack William Ross: 1. Shine Your Light - Robbie Robertson [5:28] ,2. As I'm Leaving - David Gray [4:32] ,3. Fire - Ohio Players [4:33] ,4. How to Dream - Sam Phillips [3:07] ,5. Cannonball - The Breeders [3:35] ,6. Orange Sky - Alexi Murdoch [6:18] ,7. You and Me - Tom Petty and the Heartbreakers [2:57] ,8. Reflection - Robbie Robertson [4:34] ,9. If I Should Fall from the Grace of God - The Pogues [2:21] ,10. Love Sneakin' Up On You - Bonnie Raitt [3:41] ,11. Twice as Hard - The Black Crowes [4:09] ,12. Big Sweet Life - Jon Dee Graham [3:18] ,13. A Call to Courage - William Ross [7:22], ()

sharky 

všechny recenze uživatele

85%Drama o životě požárníků, které překvapivě místo patosu (snad kromě posledních pěti minut) a záběrů na vlajku, ukazuje scény plné humoru, lidskosti a opravdových emocí. Navíc filmu dost pomáhá nehollywoodský konec a úžasné vizuální efekty, které vás vtáhnou do nitra plamenů. Joaquin Phoenix i John Travolta jsou dost nevýrazní, ale o to víc vynikne skvělá Jacinda Barrett v roli ženy hlavního hrdiny. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Průměr, který ničím nepřekvapil, neoriginální a patetické, jak se při zvoleném tématu o hasičském povolání dalo předpokládat. Herecké výkony vcelku solidní, speciální efekty na úrovni, celkově není co vytknout, až na tu nudnou předvídatelnost. Jako pocta hasičům obstojné, leč podobných filmů už tu bylo... a tenhle nepřinesl nic nového. 58% ()

Galerie (45)

Zajímavosti (16)

  • Hlavní roli měl původně ztvárnit Stephen Lang, který již má za sebou zkušenosti s úlohou kapitána hasičů v divadelní hře The Guys. Když ale o film projevil zájem John Travolta, Lang byl okamžitě nahrazen. (imro)
  • Masky s dýchacími přístroji ve filmu jsou ve skutečnosti ochuzeny o potřebnou část, tzv. „polomasku“, kvůli které by hrdinům nebylo vidět do obličeje. (jirijost)
  • Hasičský snímek debutoval během prvního říjnového víkendu na druhém místě amerického žebříčku návštěvnosti s výdělkem 22,1 mil. dolarů a do konce roku nasbíral 73,8 milionu. (imro)

Reklama

Reklama