Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzrušující a působivý film Okrsek 49 vypráví příběh baltimorského požárníka Jacka Morrisona (JOAQUIN PHOENIX), který se stává z nezkušeného nováčka ostříleným bojovníkem s ohněm. Při namáhavé a riskantní práci, kvůli níž i přes veškerou snahu nezřídka zanedbává manželku a děti, často spoléhá na podporu svého rádce a šéfa Mikea Kennedyho (JOHN TRAVOLTA) a svou druhou rodinu - ostatní požárníky, které drží pohromadě téměř bratrské pouto. Když se ale ocitne uvězněn uprostřed nejhrozivějšího požáru své kariéry, jeho život a věci, které v něm považuje za podstatné - rodina, důstojnost, odvaha - se náhle stávají ještě důležitějšími než kdykoliv předtím. Zatímco se jeho kamarádi z hasičské jednotky snaží udělat vše pro jeho záchranu, Jackův život visí na vlásku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (257)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Průměrný film, který se většinou odehrává jako retrospektiva za životem hlavní postavy v hasičském oddílu 49. John Travolta dokazuje svojí klesající formu, kterou nezachrání ani jeho velký Boeing a Joaquin Phoenix riskuje svou pověst braním skoro každé filmové role. Více mysli Joaquine! Abys nedopadl jako náš John... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Óda na hasičské remeslo. Na film sa však nepozerá zle, vyžaruje z neho príjemná odpočinková energia. Jednotlivé akčné scénky pri hasení ohňa sú dostatočne napínavé aj emočne zaujímavé. Na druhú stranu, J. Phoenix tentoraz nijak zvlášť neohúril, svoju postavu síce zvládol, ale akosi bez života, mdlo a fádne. Na kvalite filmu to žiaľ dosť uberá. Jediný, kto výraznejšie herecky zaujal bol Travolta, len škoda, že sa mu nedostalo viac priestoru. U mňa nadpriemer s odretými ušami. 70/100 ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Na záčátek se přiznám,že jsem žádnej film o hasičích před tímhle neviděl.A proto nemohu tento film srovnávat s jinýmy filmy s podobnou tématikou.Celý film nám ale nic nového nepřináší.Je to klišé za klišé a všechno už to známe nazpaměť.Herci také nepředvádějí nic zvláštního a jde spíše o průměr. Akční sekvence,kdy jdou naši hrdinové konečně zachraňovat jsou ale velmi dobře natočené a dost jsem se při nich spotil :-) Jay Russel chtěl natočit film, kterým vzdá holt hasičům.Nevím jak moc se hasičům tento film zamlouval,ale já byl nakonec i docela spokojen. Je to totiž dobře odvedený průměr ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Efekty 7/10/// +taková příjemná pocta hasičům, zaujme a nenudí -není to akční film, trošku hůř se mi oriantovalo v ději/// No na tenhle film jsem byl zvědavej a docela dlouho jsem ho už chtěl vidět. Joaquina Phoenixe rozhodně nevyhledávám. Naštěstí mě tady nestačil otrávit, byl prostě celkem v pohodě. Líbil se mi John Travolta a samotný snímek byl občas i zábavný. Šlo to./// Celkem 68%/// ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

V lednu roku 2005 jsem čirou náhodou zavítal na tento hasičský snímek do kina a pamatuji si, že jsem byl z něho téměř unešen. Na filmovém plátně záchranné scény krásně vynikly a já ho pak viděl ještě tak 3x. Dnes jsem se k němu znovu dostal a ve Full HD rozlišení jsem si na mé velké TV opět liboval. Tempo se v jistých fázích může jevit jako utahanější, ale když přijdou akční scény, opět je vaše pozornost na nejvyšším levelu. Práce hasičů zde byla naprosto skvěle zobrazena a musíme jim jenom děkovat, že si takovou náročnou práci vybrali. Snímek pozvedají samozřejmě pánové Travolta a Phoenix a v neposlední řadě soundtrack. Závěrečná skladba (Shine Your Light) je na mém playlistu pomalých songů dodnes. 80% ()

Galerie (45)

Zajímavosti (16)

  • Joaquin Phoenix před natáčením strávil měsíc na požární akademii a další měsíc „sloužil“ u baltimorské jednotky Truck 10. Stal se dokonce jejich čestným členem a má stejné tetování jako jeho dočasní kolegové, čmeláka s hasičskou helmou a sekerou. (imro)
  • Hasičský snímek debutoval během prvního říjnového víkendu na druhém místě amerického žebříčku návštěvnosti s výdělkem 22,1 mil. dolarů a do konce roku nasbíral 73,8 milionu. (imro)
  • Joaquin Phoenix měl neskutečný strach z výšek a před natáčením filmu by se neodvážil ani sklouznout po požární tyči. Prošel výcvikem a vše se pro něj změnilo. Během natáčení pak vysel ve výšce odpovídající 20patrové budově. (KucC)

Reklama

Reklama