Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nejkontroverznější film posledních let je příběhem Handa (Russell Crowe) a jeho gangu vyznavačů Mein Kampfu, násilnických neonacistických skinheadských hrdlořezů, mezi které patří i jeho nejlepší kamarád Davey. Jejich pravidelnou zábavou je opíjení se do němoty a rasistické nájezdy na přistěhovalce v chudém předměstí australského Melbourne. Hando se brzy zaplete s mladou dívkou na útěku, drogově závislou Gabe. Když si ale místní bar koupí vietnamský přistěhovalec, zahájí skinheadi intenzívní válku o své území. Z Daveyho a Gabe se stanou milenci a Hando náhle neví, jak dál... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (316)

Shit 

všechny recenze uživatele

Romper Stomper je hodně drsnej film, ale někdy mi přišlo že to trošku postrádá nějakej silnější příběh nebo aspoň nějakou jinou zápletku než je řezání čongů, ale jelikož celej film je v podstatě jenom o drsnejch bitkách se super muzikou a je jen málo momentů kdy se něco podobnýho neděje, takže i ten příběh se dá oželet A ještě k tomu se zase ve skvělým světle předved Russell Crowe, kterej si roli skina opravdu vychutnal a doved jí k dokonalosti, ale přece jenom na plnej počet to nebude ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Vskutku vynikajici a dechberouci film s nezvyklym nametem, nabitym scenarem a hodne hustou atmosferou. Boje s vietnamci ci prepadeni rezisera v jeho dome jsou naturalisticke a pritom filmarsky ciste a perfektne zvladnute sceny, zaverecne drama dvou hlavnich protagonistu je hereckym koncertem R.Crowea, ktery ale svoje kvality dokazuje po cely film a jako skinhead je daleko presvedcivejsi nez i takovy E.Norton v American History X. Vyzdvihnout musim jeste hudebni doprovod sikovne namixovany se skinheadskou muzikou. Filmarsky se jedna o temer bezchybne dilo, z umeleckeho hlediska velmi netradicni a velmi hodnotne. ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Večný problém rasovej neznášanlivosti ako tak vidím majú aj v Austrálii. Niektorý ľudia to už majú v sebe zakorenené. Tu sa nedozvieme prečo, ako to je v prípade pôsobivejšieho American History X. Rasová nenávisť tu vychádza z príchodu „žltých“, ktorý sa len snažia rozvinúť svoj obchodný duch, no aj tu narážajú na odpor tých, ktorý sa búria proti systému, ktorým nechcú byť ovládaný. Ale aj skinheadi nie sú len zlí, majú svoje city, lásky, problémy. Síce si žijú svojim životom, ktorý normálne zmýšľajúcemu človeku nemôže byť po vôli, ale aj nenávisť je prejavom istého citu (Equilibrium =)). Svojím čím ďalej vyostrenejším správaním, netolerovaním ostatných sa dostávajú do vážnych problémov, ktorú postupne vyúsťujú k rozpadu skupiny. Tento austrálsky film sa k nám dostal z určitého dôvodu. A ten dôvod je samozrejme Russel Crove a jeho schopnosť zahrať akúkoľvek postavu naozaj pôsobivo. No za zmienku určite stoja aj postavy okolo neho, ktoré síce tak neexcelujú, no určite podávajú slušný herecký výkon na ktorom tento snímok určite stojí. Ja určite nie som z tých, ktorý by dávali plný počet hviezdičiek kôli výborným hercom, no film ma zaujal svojou sondou do života týchto vyvrheľov spoločnosti a jeho slušným podaním, ktorý požmurkáva po svojom mladšom už vyššie spomínanom kolegovi. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Příběh a milostná odbočka nejsou ve filmu až tak důležité, jako ukázání řádění skinheadů v australském Melbourne. Russel Crowe je v roli Handa, vůdce skinů a fanatického stoupence Hitlera opravdu skvělý a od prvního okamžiku budete chtít aby tahle svině dopadla co nejhůř. Pseudodokumentární kamera pak velmi napomáhá dotvořit atmosféru filmu. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

První malinko známější snímek s v té době již uhrančivým Russellem Crowem, který to v sobě vždy MĚL. Někteří lidé se už jako herci zřejmě narodí. Nejlepší scénou jednoznačně útok skinů na šikmoočky, který je ovšem po zásluze potrestán. Závěrečné rozuzlení na pláži považuji za trošku slabinu v jinak zajímavém filmu. PS: Oživlá vzpomínka na Zpívání v dešti. 70% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (15)

  • Daniel Pollock se údajně v průběhu natáčení vážněji sblížil s herečkou Jacqueline McKenzie. (Krissty)
  • Proti londýnské premiéře protestovala Anti-nacistická liga. (pornogrind)
  • Při rozbíjení skla v obchodním domě se Daniel Pollock (Davey) skutečně pořezal. (Lajty)

Reklama

Reklama