Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pravdivý příběh proslulého masového vraha americké historie. Gacy vás zanechá šokované a plné pochybností. John Wayne Gacy je ukázkově slušný občan. Dokonce dělá dobrovolně klauna dětem v místní nemocnici. Nese si sebou ale příšerné tajemství. Stopa pohřešovaného mladého muže vede na předměstí Chicaga ke Gacyho domu. Celý národ v šoku sleduje, jak podrobnosti vyšetřování třiceti vražd vyplouvají na povrch. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (49)

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Gacy je další ze třídílné série filmů, které se věnují americkým sériovým vrahům (Gacy, Ted Bundy, Dahmer). Stejně jako i ostatní uvedené se snaží reálně zachytit příběh Johna Waynea Gacyho, což se mu docela daří. Herecké obsazení zde není kdovíjak výrazné a ani příběhově se nejedná o klenot, ale chápu to tak, že tady spíš než o silný příběh šlo o zpracování reality do přijatelné filmové podoby. Pokud se na to budete dívat takhle, nemůžete být zklamáni. Od příběhu o sériovém vrahovi byste možná čekali brutální vraždy a krev na každém rohu, ale v tomto případě se nedočkáte. Nechápu to jako slabinu, protože pokud se má udržet základní životopisné schéma, není prostor pro slasherové experimenty. A tak tento film hodnotím jako průměrné zpracování příběhu o skutečně žijícím psychopatovi. ()

HorrFi 

všechny recenze uživatele

Další sonda do duše masovýho vraha a lhal bych, kdybyc napsal, že se mi to nelíbilo.. jsem rád za každej ucházející film o masový vrahovi a Gacy se rozhodně dal v pohodě dokoukat do konce bez návalu nudy nebo trapnosti.. ()

T-enter 

všechny recenze uživatele

Ačkliv to má prvky hororu, do hororů bych to radši neřadil. Je to prostě Krimi/Drama. Hororový snímek od toho nečekejte. ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že to bude podhodnocené, jelikož to pro normálního diváka bude hnusné a kontroverzní. Bohužel to hodnocení sedí a jsem zklamán. Moje představa byla naprosto opačná. Film se všem hnusným a trochu drsnějším scénám vyhýbá a působí tak velmi osekaně. Herecky je to samo o sobě také bída. Příběhový materiál by byl, ale musel by z toho někdo chtít vysekat brutalitu. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Kdovíjaké zpracování to tedy není, ale i tak je film pro ty, které zajímají kriminální případy, dobrým přínosem. Co však musím filmu vytknout je mizerně a trošku i lživě podaná psychologická stránka vraza Gacyho. Mám o něm něco načteného a myslím, že některé scény byly směšné (svým způsobem). Nechci nějak rozumovat, ale kdyby se pokusily více vystihnout Gacyho psychiku jistě by film dopadl lépe. Příležitost k tomu jistě měli. Celkově vzato film působí trošku odfláknutý a to mě zamrzelo. Přesto za každou takovouto rekonstrukci já děkuji. ()

solskjaer 

všechny recenze uživatele

Film The Crawl Space u nás vyšel pod jménem GACY je natočen podle skutečné události sériového vraha Johna Wayna Gacyho, který byl v roce 1994 skutečně popraven. Jde o film z edice Masoví vrazi mezi námi. U filmu se budou bát spíš jen ti co o tomto vrahovi nikdy neslyšeli, neboť pro ty co příběh Gacyho znají bude film nejspíš nuda. Film nic nového nepřináší a jen suše ukazuje jak to z GACYM vlastně bylo a navíc dost věcí je jinak na což upozorňují úvodní titulky. Navíc mi přišlo, že příběh byl někdy docela zcestný a dost k neuvěření. Od skutečného příběhu si slibuji opravdu něco jiného. Film není špatný ale chybí mu spousta věcí od lepšího scénáře až po lepší herecké obsazení (mimo herce hrajícího hlavní postavu ) ten byl totiž alespoň trochu podobný opravdovému Gacymu. ()

BlackTom 

všechny recenze uživatele

Lepšie než som čakal. Gacy síce nikdy nepatril k mojim obľúbencom, no jedno je isté - ak sa niekto desí klaunov (ako ja), je to určite kvôli nemu. Škoda teda nevýrazného Marka Holtona, ktorý Gacyho charizmu nenaplnil ani len do polovice. To ma skôr pobavil deratizátor Eddie Bloom. Celkovo však nie až tak zlé, nebyť pár filmárskych kiksov, patril by Gacy k nadpriemeru. ()

Abiosis odpad!

všechny recenze uživatele

*GRCY GACY* Prvý film, ktorý som po dopozeraní zahodil do koša, pretože si ani nedokážem predstaviť, kto by niečo také chcel vidieť. Už od prvej scény, kde syn vyzerá tak staro ako jeho otec, nadobudnete istotu, že výber filmu na večer bol veľmi zlý. Nesympatický a nepresvedčivý hrdina (v skutočnosti vrah tiež neoplýval šarmom, ale aspoň mierna úchylnosť z jeho tváre bola citeľná), nedôveryhodné konanie postáv, nedostatok informácií o pohnútkach vraha, nevysvetlenie jeho posadnutosti klaunmi, retardovaní (a tým myslím skutočne retardovaní) policajti... a takto by som mohol pokračovať do úmoru. Ešte aj teraz, s odstupom času, sa ma zmocňuje zúrivosť pri spomienke na túto scenáristickú guču nezmyslov. Verdikt v 1 vete: Nie len Gacyho prederavený septik tu smrdí. 07.02.12 ()

chalp 

všechny recenze uživatele

Myslím, že taký psychopatický velikán akým Gacy bol by si zalsúžil lepšie filmové spracovanie svojej existencie. ()

emdvojka 

všechny recenze uživatele

Dalo sa na to pozerať, ale trošku mi vadilo, že od niakej 75 minúty sa to zrvrtne a behom 10 minút je koniec. Zdalo sa mi to niake nedotiahnuté. ()

rublik05 odpad!

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět, který je však totálně zabitý špatnou režií a hroznými hereckými výkony. Příběh, respektive život Johna Gacyho se rozhodli tvůrci natočit velmi laxním stylem, veškeré zásadní události jsou zmíněny jen letmo a nebo je tvůrci vynechali úplně. O nějaké atmosféře či děsivých scénách si divák může nechat jen zdát. Celkově film působí jako jedna velká nuda, doplněná o mizerné herecké výkony, a to i u hlavní postavy. Samotná postava Johna Gacyho působí velmi nudně a nepřirozeně. Film v podstatě nemá diváka čím zaujmout, i když nabízí celkem solidní námět o úchylném netvorovi, který připravil o život více jak 30 lidí a pohřbil je u sebe doma ve sklepě. Námět je prostě senzační, zpracování otřesné. 89 minut intenzivní nudy a mizerné filmařiny. Děkuji, víckrát už ne. 0/10. ()

Hellknight12 

všechny recenze uživatele

Včerajšia premiéra. Je to dosť za mňa zvláštny film. Má dosť plusov ale aj mínusov. Popravde netuším ako na mňa tento film pôsobí. Plus je, že sa snažia vyrozprávať príbeh, ktorý je zaujímavý ale zase len koniec celého príbehu. Prečo to robia? Je tu aj zopár vrážd, ktoré sú ukázané len tak na oko aby sa nepovedalo. Atmosféra filmu je zase dobrá. Herecké výkony sú slabší podpriemer. Odporučiť môžem ale na vlastné riziko. Ak sa nájde niekto kto povie že to je kravina, tak ho pochopím ale ak sa nájde niekto a povie, že je to v pohode film aj toho pochopím. Celkové hodnotenie za mňa je 55%? ()

Scorn_ odpad!

všechny recenze uživatele

Jezisikristepane. Jak se tohle mohlo dostat vubec do televize nejakym zpusobem, asi sugestivni hypnozou. Myslela jsem si ze to natocil nejakej student a to si ujizdim na dost spatnejch horrorech. Divna kamera nas uvede do sceny, kdy se zjevi Gacyho nasilnickej otec vypadajici jak jeho mladsi bratr (rekneme ze nevlastni, podoba zadna) a zacne strasne spatne predstirat typickyho batshit crazy macho amika, pravdepodobne s knirem. Da Gacymu trochu na prdel a to je jedina psychologicka vysvetlivka. Krome spatnyho herectvi a nudnejch dialogu je tam spousta momentu, kdy by se z toho dalo udelat neco zajimavyho, ale misto toho je prostrih na nejakou dalsi scenu s naprosto zbytecnejma informacema. Dozvime se ze Gacy zapadal dobre do republikanskyho 'smazici parky in a backyard' kolektivu, ale ze byl uplne debilni, protoze nevedel jak se zbavit poradne tel a hlavne jejich pachu, coz je samozrejme knowledge #1. Gacy se potaci a poti nad tely, obcas prohodi nejakou necharismatickou sracku a vetsinu casu projizdi v aute a dava zivotni rady chudejm Illinoiskejm vlasacum. Poslednich 5 minut sem si zdrimla ale prej je tam jen jak ho chytli. Beztak sem si musela vsechno vygooglit, protoze z toho nekapalo nic. Napeti nula, informace nula. ()

Ivec 

všechny recenze uživatele

Po jednej stránke super. A sám ani teraz neviem po ktorej. Gacy: jeho prejav - fajn. Nie... viac ako fajn. Spracovanie, či už okolností, alebo celého príbehu bolo viac, ako v pohode. Scéna so smradom (s pod Gacyho baráku(a nie len jedna)) bola taká, že som ten smrad cítil až po susedov. Ja som toho tlstého zvrhlíka nemal rád od začiatku. On sa mi ale zavďačil výborným prejavom. A keby to bolo troška(o niečo viac) zapletenejšie, tak dám 4* kludne. Podla mňa aj tak film hodný oku diváka. Aspoň kvôli kritike, keď už kvôli ničomu inému. ()

karolina.val 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem docela dost filmů s podobným zaměřením, které také kopírovaly skutečné události a žel bohu mi přišly natočené mnohem lépe. Tady byl prostor obrovský a z velké části zůstane nevyužitý. Celé se to táhne jako ten smrad z pod Gacyho baráku a nebyla jsem ani schopná to dokoukat, tak nesmírně jsem se u toho nudila, což se mi stává málokdy, téměř vůbec. Pokud tedy jako já očekáváte, že vám budou skutečně zobrazené ty činy, které byly spáchány, tak to ani nezapínejte. ()

Reklama

Reklama