Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý člen zvláštních jednotek armády USA Chris Vaughn (Dwayne "The Rock" Johnson) se vrací do rodného města, aby ve svém životě pokračoval tam, kde ho přerušil pro vojenskou kariéru. Kdysi idylické místo nachází drasticky změněné - v ulicích vládnou násilí a drogy. S roztrpčeným, pomstychtivým Chrisem se do města znovu vrací zákon. Na to, aby dal věci znovu do pořádku, potřebuje partu odhodlaných chlapů i svůj tvrdý vojenský výcvik. Jemu samotnému stačí nástroj tak prostý a pádný, jakým je pořádný kus dřeva... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (507)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Několikrát zrecyklovaný neuvěřitelný příběh šerifa Buforda Pussera z Tennessee, který po návratu do rodné domoviny seznal, že tu něco sakra smrdí a jal se vzíti spravedlnost do svých dřevorubeckých rukou. Nedokážu si představit, do jaké míry je toto dílko inspirováno skutečnými událostmi, ale kam se hrabe John Rambo, kterého naháněli po lesích. Zde byli všichni nepohodlní zloduši prakticky umláceni dřevěným hranolem uprostřed města a bez nějakých schovávaček. Stereotyp boje čistého dobra s krystalickým zlem se tu trochu zajídá, nehledě na to, že udělat celovečerák z tak triviální zápletky musí ve výsledku nutně vést k degradaci kvality, obzvláště pak proto, že ostatní prvky dějové linky jsou také jak ze slohové práce patnáctiletého pojídače homixových výkalů. Věřím, že takové snímky slušely dnes již úsměvným osmdesátkám, snad ještě devadesátkám, kdy se akční dobrodružství neporazitelných hrdinů vyznačovala svou naivní hloupostí a jednoduchostí, aby konzument takového produktu nedostal šok z použití vlastního mozku. My to tehdy žrali, protože to bylo nové a neokoukané, v televizi bylo prd a VHS svět, podkreslený hlasem Hejmy, byl jediným únikem. A taky nám některým bylo těch deset až patnáct. Ať už to byla sebevětší blbost, museli jste to vidět. Do nového tisíciletí, plného zhýčkanějších diváků, už se na to musí trochu jinak. A pokud v podobném duchu, tak promyšleněji. Asi jsem příliš zestárl a čekám od filmu až moc. Tohle zkrátka není pro mne. 30% ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo znesiteľný konzervatívny akčňák. Samozrejme že prostoduchý a dejovo klišovitý, no charizma Dwayna Johnsona a režisérov technicky čistý štýl mu dodávajú správny šmrnc. Bitky sú svižné, zvukové ruchy úderov na dnešnú (digitálnu) dobu nezvyčajne realistické. Kevin Bray tu celkovo pred umelou efektnosťou uprednostňuje "natural autenticitu". Najobľúbenejšou zbraňou jeho hrdinu je obyčajný kus dreva. V porovnaní s inými 'konzervatívnymi akčňákmi' ako Half Past Dead alebo Collateral Damage je Walking Tall jasným víťazom. ()

Reklama

HellFire 

všechny recenze uživatele

Zatímco původní verze z roku 1973 je celkem solidní drama, jeho o 31 let starší bratříček má Knoxvilla, který pohřbívá jakýkoliv pokus o dramatičnost šest stop pod zem. Nakonec je z toho pouze průměrný a zapomenutelný výplach, který mohl být o dost horší při pohledu na pět! scénáristů. Zajímalo by mě, jaký nádech měla první verze scénáře. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Ach jo, kdyby ono to tedy bylo alespoň trochu vtipné, když už je to tak neskutečně nablblé. Jenže senzační Vítejte v džungli holt pan Skála podle všeho nepřekoná. Odpadem po něm mrsknout nechci jedině díky svižné scéně s trámkem. Dejte mi ale do ruky lopatu a zbylých 99% filmu pohřbím pěkně hluboko do země. A rád. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Neřekl bych, že je film špatný rozhodně já jsem se u něj bavil. Po akční stránce je velice slušný a nápaditý. The Rock a jeho pověstný trám dokáže dělat divy a je jen otázka času kdo se mu dostane pod nohy a skončí s trámem v břichu. Johnny Knoxville je jak jinak blázen, který je Rockovým velkým kamarádem a tak mu pomůže a vlastně jen díky němu je film příjemné uvolnění při neakčních scénách i když jeho by zbila i malá holka. Zhodnotíme-li film zjistíme, že to je příjemný 'akčňák', který i chvilemi pobaví a já jsem se u něj rozhodně nenudil i když pár scén se k tomu nabízelo. --- Už tě nebavilo hrát si na chlapa? – Ne, já už jsem chlap ()

Galerie (59)

Zajímavosti (20)

  • Kevin Bray chcel, aby sa Dwayne Johnson (Chris Vaughn) namiesto ''klády'' oháňal baseballovou pálkou. Sám The Rock ale chcel iba ''kládu''. Ako kompromis mu ale dal prirobiť rukojeť. (ČSFD)
  • Pro „nesportovního" herce Johnnyho Knoxvillea (Ray Templeton) se stala nezapomenutelnou fotbalová scéna, v níž musel obstát v konfrontaci s The Rockem (Chris Vaughn) a McDonoughem (Jay Hamilton), kteří se oba na univerzitě tomuto sportu věnovali... (duklak2)
  • Velikou změnou oproti původnímu snímku je přesun prostředí: z amerického Jihu autoři příběh přenesli do lesy obklopeného městečka v pohoří Washington's Cascade. Natáčelo se však v Kanadě, především v Britské Kolumbii, nedaleko Vancouveru. Scénograf Brent Thomas tam v městečku Squamish vytvořil (podle středozápadních vzorů) přesvědčivý model místního kasina, v němž se odehrává řada důležitých setkání i střetů. Kráčející Skála totiž zůstává především akčním filmem a potřebě akce se musela přizpůsobit zápletka i další prvky vyprávění. (duklak2)

Související novinky

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Reklama

Reklama