Reklama

Reklama

Jen pro tvé oči

  • Česko Přísně tajné! (více)
Trailer

Obsahy(1)

James Bond neztrácí dech, ať už má zdolat alpský ledovec nebo Středozemní moře. Roger Moore v hlavní roli britského akčního filmu. Britská špionážní loď Svatý Jiří najede u albánských břehů na starou válečnou minu a potopí se. V tom okamžiku jsou v nejvyšší pohotovosti jak britská tajná služba MI6, tak sovětská KGB. Na palubě Svatého Jiří byl totiž supertajný kódovací systém A.T.A.C., používaný pro komunikaci s jadernými ponorkami. A obě strany železné opony jej chtějí za každou cenu získat. Britský agent James Bond se napřed vydá vypátrat kubánského nájemného zabijáka Gonzálese, který v albánských vodách zavraždil námořního archeologa Havelocka se ženou. Havelock totiž v hlubinách pracoval pro Brity právě na hledání Svatého Jiří. Bond požádá o spolupráci bohatého řeckého magnáta a spolupracovníka MI6 Kristatose. Zatím netuší, že Kristatos je dvojitý agent, který se chce zmocnit zařízení A.T.A.C. a prodat je Rusům. Než se s ním James Bond bude moci vypořádat, musí zvládnout zabijáky Locqua a Krieglera, stejně jako rychlou jízdu na lyžích, skalní stěnu nebo mořskou hloubku... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (368)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepsich Mooreovo bondovek. Hlavne proto, ze se tvurci soustredi na akci. Pribeh totiz neprinasi nic novyho, navic kolikrat ustupuje do pozadi, nejakej hlavni zaporak tady vicemene chybi, je tu jen spousta mensich a uvod z Blofeldem je spis takovej vtip. Ale ta akce, ta je libova. Jednak ji je tu fakt hromada a asi bych to zaradil mezi jednu z nejakcnejsich bondovek a navic je ve vetsine pripadu docela napadita a pusobi sviznym dojmem. A jelikoz Bond tentokrat fakt extremne cestuje, dojde na akci ve vzduchu, na sousi, na horach i pod vodou. To vse navic podbarveny nadstandartne povedenou hudbou. Taky se jedna asi o jedinou bondovku, kde chybi M, Lee uz to bohuzel nerozdejchal a asi nebylo dostatek casu hledat nahradu. Celkove tradicni pribeh, podprumerny zaporaci, ale skvela akce a perfektni hudba, takze lepsi 4*. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Bond z výbornou akciou naplno využívajúcu velice rozmanité prostredia, ktoré sa vo filme striedajú ako na bežiacom páse (zasnežené hory, modré more, grécke skaly). Obzvášt originálna mi prišla ta scénka s prúsikmi (šnúrky od topánok), troška pritiahnutá za uši, ale ono to tak vážne funguje ! Na na čo isto nezabudnem sú hypnoticky krásne oči Carole Bouquet. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Jedna z nevýraznejších bondoviek. Film sa snaží zabaviť, ale niekedy som mal pocit, že mu dochádzali sily. Scenár sa mi zdal trošku jednoduchší, Bondove dievča zase zabudnuteľné a hlavný darebák nie veľmi pozoruhodný. Film je ale aj po viac ako štvrťstoročí pozerateľným materiálom. Roger Moore bol bezpochyby výborným agentom 007. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Jaj Moore, Moore, tak se ti na stará kolena přeci jen zachtělo být akčním hrdinou? Koneckonců, proč ne, scénář na to je, zápletka se po doslova a do písmene ulítlém Moonrakeru vrací zpátky na zem, dokonce kamsi hluboku do flemmingovské historie a hraje se zase podle jednoduchých karet. Žádné super apokalyptické vynálezy, žádná super udělátka a super padouchové, ale stará dobrá KGB, nevypočitatelné podsvětí a jeden ztracený britský přístroj. A o něj usiluje jako 007, tak několik podivných subjektů z řad mafie... Je patrné, že se píší léta 80., zejména úvod filmu jako by vypadl z nějaké pokleslé americké detektivky tak typické pro onu dekádu, do toho nám hraje příšerný casio pop a už značně dýchavičný Bond Moore se snaží dokázat, že na to stále má. Má? Bez sarkastických hlášek, jejichž přívod mu scénář uzavřel, ani omylem. Doubla potřebuje snad i na běh do schodů, šarm veškerý žádný a jeho charakteristické machovství nahrazuje dědkovský sex-appeal. Naštěstí je tu druhá půle, kde se srovná jak zvuková kulisa, tak hlavní představitel a na Moorovku se odvíjí až překvapivě vážný a napínavý děj se snad nejlepším koncem, jaký kdy Bondové měli tu čest sehrát (telefonát ministerské předsedkyni). Přísně tajné je dřevitá špionovka, která narozdíl od Srdečných pozdravů z Ruska postrádá jednotící charisma hlavního aktéra a nám, kterým se z popkultury 80. let dělá špatně, připravuje několik horkých chvilek nevolnosti, ale v důsledku je to dobrá zábava s poměrně slušnou akční režií Johna Glena. Rozhodně lepší než galaktický úlet Moonraker, ale Moore byl stejně nejlepší tam, kde se nebral vážně. ()

902 10 

všechny recenze uživatele

dost mozna vubec nejlepsi bondovka. jedinecny roger moore (neverte kecum o nepresvedcivosti), lotus espirit turbo, spousta zajimavych charakteru vcetne krasne bondgirl a akcni sceny, na ktere nezapomenete. originalnimi napady se tady rozhodne nesetri a to vse podtrhuje nadherny main theme v podani sheeny easton. jeste neco? ()

Galerie (98)

Zajímavosti (39)

  • Pro filmovou honičku byly upraveny čtyři Citroëny 2CV. Místo původního motoru měly zastavěny dvakrát silnější z vozu Citroën GS. Na výfuku byla soustava tlumičů, aby nebyl pozměněn zvuk motoru. Jednomu prototypu byla naměřena maximální rychlost 164 km/h. (Martin_Happy)
  • To, aby Emile Leopold Locque nosil osmihranné brýle, navrhl jeho herecký představitel Michael Gothard. Chtěl aby Locque vypadal hrozivě. (p.a.douch)
  • Scéna, ve které jsou Bond a Melina táhnuti lodí jako návnada pro žraloky, pochází ve skutečnosti z románu Žít a nechat zemřít. (Colonist)

Související novinky

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

18.12.2020

Ve věku 75 let zemřel herec Jeremy Bulloch, původní představitel námezdního lovce Boba Fetta z Impérium vrací úder a Návrat Jediho. Stalo se tak jen týden poté, co zemřel jiný herec ze Impéria, David… (více)

Reklama

Reklama