Reklama

Reklama

Asterix a Obelix: Mise Kleopatra

  • Francie Astérix & Obélix : Mission Cléopâtre (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jsme v roce LII (52) před Kristem. Egypt slavné Kleopatry je pod nadvládou Římského impéria. A co je horší - Kleopatra a Caesar jsou milenci. Císař, jak si Caesar sám rád říká, si přesto nemůže odpustit sarkastické výroky na adresu Egypťanů. Podrážděná vládkyně navrhne sázku, která má tyto podmínky: když se jí podaří vybudovat přepychový palác do 3 měsíců, Caesar bude muset veřejně prohlásit, že Egypťané jsou největším národem mezi všemi. Ale postavit palác za 3 měsíce je téměř nesplnitelná úloha. Numerobis, architekt, který byl stavbou pověřen, "má na vybranou": buď dostane tučnou odměnu, anebo poslouží jako večeře krokodýlovi. Takováto situace přímo volá po zázraku! A tím zázrakem jsou Asterix, Obelix a jejich věrný přítel druid Panoramix, jediný, který zná tajemství výroby čarovného nápoje. Ale budou stačit tři Galové s čarovným nápojem proti silným Caesarovým vojskům a zlým intrikám lstivého Amonbofise? Pomohou Numerobisovi dokončit titánskou práci? Budou muset použít všechen svůj důvtip, odvahu, sílu a humor, aby se podařilo postavit palác včas. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (573)

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

NEUČEBE? aneb kultovní nadčasový bizár, který stárne jak kvalitní galský vínko. Přesně takhle jsem si odjakživa představoval plnohodnotnou hranou adaptaci komiksů s Asterixem a Obelixem – jako kotel absurdních gagů a ujetýho meta-humoru. Je fakt škoda že se podobná šílenost nikdy nepodařila zopakovat. Bezkonkurenčně nejlepší francouzská komedie. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Na jedničku to nemá, ale jinak je to výborná komedie, je tam sice občas trošku cítit, jak se tvůrci snažili o co nejvíc vtipů a pak z toho vyjde trapárna, ale převážná část je fakt dokonalá. Gerárd Depardieu je stejně jako v jedničce nepřekonatelnej a skvěle ho doplňuje Christian Clavier a bellucci je jako Kleopatra taky dobra, jedinej kdo mi tam moc neseděl byl ten druid, kterej vypadal takovej umělej a když tam byl tak tam snad nebyla jediná vtipná scénka, ale neni tam zas tak často, takže jsem se většinou skvěle bavil ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Nemůžu říct, že bych se nebavil, nicméně nebavil jsem se zdaleka tak jako u stejnojmenného animáku, který krom skvělých bonmotů (které film částečně zachoval), nabízí i nepřeveditelný animovaný humor. Film se pokouší budovat hudebními čísly, která jsou svěží, jsou fajn, ale zase ne tak fajn, aby zahladila dojem plytkosti a mělkosti. Jinak si tahle francouzská taškařice udržuje slušný standard předchozího dílu – dobré efekty, dobří herci, průměrná režie. Na zaplácnutí večera tak akorát, ale kdybych měl volit mezi kreslenou a hranou podobou, nezaváhám. ()

ad-k 

všechny recenze uživatele

S velkým odstupem času několika let vzpomínám na tento líbezný a barevný film. A pamatuji si všechno naprosto přesně. Před očima mám Monicu Bellucci coby Kleopatru, její kostýmy, ladné stíny, bohaté paruky, všechny ty náramky na ruky... nalepené řasy, vrozené půvaby, půjčené sandály... jako by to bylo skutečně včera. Ptáte-li se na věci ostatní, příběhy, Galy... ano, pamatuji si to naprosto přesně. │40% ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Langusta obecná patří k nejmohutnějším korýšům. Dospělý jedinec může mít hmotnost až 8 kg. Tak vysoké hodnocení je hlavně za langusty a pár (doslova) dalších povedených vtípků. Druhá polovina je docela dobrá, protože je až tak ujetá, že... No, prostě langusty. Zato úvodní polovina je trapná nuda k uzoufání. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (33)

  • Díky celosvětovým tržbám 108 milionů amerických dolarů (později ještě navýšeným po obnovených premiérách) se film stal jedním z největších komerčních hitů ve francouzské historii. (NIRO)
  • Obelix (Gérard Depardieu) má tak velkou sílu, že zvedne celou Sfingu, ale v pyramidě se musí napít kouzelného nápoje jen proto, aby vyrazil dveře. (G3niu5)
  • První odborová mluvčí Egypťanů (Isabelle Nanty) dostala jméno Itineris, což je francouzský telefonní operátor. Ve francouzském původním znění je tak možné slyšet mimo klasického „špatného signálu" i hlášku "Vous avez deux nouveaux messages", tedy „máte dvě nové zprávy“, což je upozornění ze schránky zmeškaných hovorů tohoto operátora. (zkoumi)

Reklama

Reklama