Reklama

Reklama

Asterix a Obelix: Mise Kleopatra

  • Francie Astérix & Obélix : Mission Cléopâtre (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jsme v roce LII (52) před Kristem. Egypt slavné Kleopatry je pod nadvládou Římského impéria. A co je horší - Kleopatra a Caesar jsou milenci. Císař, jak si Caesar sám rád říká, si přesto nemůže odpustit sarkastické výroky na adresu Egypťanů. Podrážděná vládkyně navrhne sázku, která má tyto podmínky: když se jí podaří vybudovat přepychový palác do 3 měsíců, Caesar bude muset veřejně prohlásit, že Egypťané jsou největším národem mezi všemi. Ale postavit palác za 3 měsíce je téměř nesplnitelná úloha. Numerobis, architekt, který byl stavbou pověřen, "má na vybranou": buď dostane tučnou odměnu, anebo poslouží jako večeře krokodýlovi. Takováto situace přímo volá po zázraku! A tím zázrakem jsou Asterix, Obelix a jejich věrný přítel druid Panoramix, jediný, který zná tajemství výroby čarovného nápoje. Ale budou stačit tři Galové s čarovným nápojem proti silným Caesarovým vojskům a zlým intrikám lstivého Amonbofise? Pomohou Numerobisovi dokončit titánskou práci? Budou muset použít všechen svůj důvtip, odvahu, sílu a humor, aby se podařilo postavit palác včas. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (573)

Greg 

všechny recenze uživatele

"A tak zavřu dveře a zavolám na ně: Tento hrob se stane vaším hrobem! - To není špatné. - Že ano? Taky jsem myslel na: Bando šakalů, všichni chcípnete jak šakali! Ale tam jsou dvakrát šakali, takže... - Říká se - šakalové?" Ještě u žádného filmu jsem se tolik nenasmál jako u tohoto. Jedna vtipná scéna střídá druhou a ve filmu zazní také pár nazapomenutelných hlášek (hlavně díky nesmírně povedenému českému dabingu). Pro mě je to jasných 5*, i když toto hodnocení by měly dostávat pouze vyjímečné filmu, ale pro tentokrát udělám vyjímku... Hlavně, proto, že se na film můžu podívat kdykoliv a vždycky mně zvedne náladu o 100 procent. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Naprosto stejně ujetá podívaná jako první díl, jen s tím rozdílem, že se děj odehrává v Egyptě. Francouzi opět potvrdili, že jejich humorné podání se musí brát s dost velkou reservou, stejně jako český dabing. Dvojice Gérard Depardieu a Christian Clavier opět nepřidali nic navíc, drželi se svého standartu a zcela je předčila „božská“ představitelka Kleopatry Monica Bellucci – která byla jak jinak zase neuvěřitelně sexy. Její sporé kostýmy – to byla pastva pro oči. Jednička však přece jenom nabídla méně nudných pasáží, kterými se to tu jen hemžilo a dost mi chybělo tradiční mlácení Římanů. 50% ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tohle pokracovani je vic ulitly nez prvni dil, ale me se libilo vic. Gérard Depardieu i Christian Clavier jsou tu opet dokonaly, ostatni postavy taky slusny, jen Monica Bellucci mi tady neprisla nejak nadherna. Jedina postava, ktera me srala byla postava druida (nevim, kdo ho hral), nemyslim tim, jak ho dotycnej herec zahral, to jeste celkem slo, ale samotnej vzhled. Precejen sem cet nejaky komiksy a videl nejaky animovany filmy s Asterixem, takze mam o vzhledu druida jistou predstavu a to co jsem zde videl me fakt nastvalo. To proste nebyl druid, ale nakej nacancanej vagus. Zadna "vznesenost" jako v animacich, jen dedek z dlouhejma fousama. Co se tyka pribehu, ten je sice hodne uchylnej, ale presto docela promakanej. A fory o ktery tu de hlavne maj takovou kolisavou uroven. Nektere jsou naprosto genialni, nektere trapne, nektere stokrat opakovane, nektere prumerne a nektere jsou tak stupidni a dohnany az do extremu, ze sou vlastne desne vtipny. Vahal jsem mezi 3 a 4, ale musim priznat, ze sem se po celou dobu filmu slusne bavil, takze nakonec davam 4*. Ale kvalit animovanejch filmu to nedosahuje. ()

woody 

všechny recenze uživatele

Já vám nevím!Jedničku jsem radši nekomentoval ale tohle je co?Trapárna na entou.Komiks patří mezi můj nejoblíbenější a těšil jsem se že to bude na stejné úrovni.A teď se ptám proč tomu tak není?No protože se tam jakýsi Alain Chabat rozhodl strčit tolik trapných narážek na Star Wars,M:I-2 a další.Po milých narážkách o Brutovi ad.které jsem v sešitech tolik miloval ani vidu ani slechu.Sešit miluji takže máte štěstí že jsem nešel na odpad! 2/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Dokonalý příklad, že i stupidní humor (který v 99% nesnáším) jde udělat vkusně a vtipně. Mise Kleopatra je opravdu stupidní film, který ale svojí hloupostí dokáže rozesmát a udělat radost. Rozhodně to není biják, který bych chtěl vidět často, ale když ho jednou do roka uvidím v televizi, budu jen rád. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (33)

  • Kapitán pirátské lodi v jedné ze scén křičí větu: "Jsem král světa." Stejnou větu vykřikuje na přídi Titanicu Jack (Leonardo DiCaprio) ve filmu Titanic (1997). (tb_23)
  • Film se natáčel na Maltě, v Maroku, v Česku a ve Francii. V Maroku natáčení trvalo čtyři měsíce - začínalo se v padesátistupňových vedrech a končilo v silných větrovkách. Kromě bouřek a silných veder provázely natáčení také problémy s všudypřítomnými hady a škorpióny. (devNull)
  • Ve filmu se třikrát objeví pirátská loď, která se pokaždé potopí. (PAHA)

Reklama

Reklama