Reklama

Reklama

Asterix a Obelix

  • Francie Astérix et Obélix contre César (více)
Francie / Německo / Itálie, 1999, 109 min

Obsahy(1)

Poslední galská vesnička vzdoruje nátlaku římských kolonizátorů! Její obyvatelé odolávají díky zázračnému nápoji místní výroby, jenž dává neuvěřitelnou sílu každému, kdo ho vypije. Římský guvernér Detritus (Roberto Benigni) se chce elixíru zmocnit a vystoupit proti vládci Caesarovi, netuší však že, překonat chytrého Asterixe (Christian Clavier) a jeho kamaráda Obelixe (Gérard Depardieu) nebude vůbec jednoduché... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (449)

danco123 

všechny recenze uživatele

Táto jednotka ma zaujala hlavne svojím dejom, humor bol už slabšou stránkou tohto filmu. Ako som už spomínal pri dvojke, tá obsahovala viac vtipnejších scén, ale na dej bola slabšia. Tu je to opačne. Dej je dobrý a humor absolútne žiadny. Myslím že tvorcovia filmu mali nechať Asterixa a Obelixa radšej v tej animovanej forme. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jako malý jsem pořád dokola koukal jak na animovanýho Asterixe a Obelixe, tak na tento skvělý film. Výborné vtipy, zajímavé boje, vtipné trikové záběry a neodmyslitelné dialogy daly vzniknout kultu, který se mi líbí doteď a nevadí mi se na to kouknout kdykoli to jde v tv. Gérard Depardieu je super Obelix a Clavier zase nejlepší Asterix ze všech (a že jich bylo)...90% ()

Reklama

bartias 

všechny recenze uživatele

Film částečně kopíruje první komiksové album, ve kterém se vychytrálý římský guvernér chce zmocnit zázračného nápoje Galů – nejen aby je porazil, ale aby vyzrál i nad Césarem. Adaptace má své světlé momenty, veskrze je to však zábava dělaná hlavně pro malé děti, všecko to pitvoření a přehnané kostýmy (kulisy – hlavně galská vesnice – přitom vypadají velmi dobře) dospělejšího diváka skoro urazí. ()

themic 

všechny recenze uživatele

První Asterix a Obelix je rozhodně lepší než druhý díl... Tím, že se nic podobného nenatočilo tak se to nedá s ničím podobným srovnat!.. Film je dobrý i s dobrý příběhem a obsazením, do hlavní role Obelixe se nehodí snad nikdo jiný než Gérard Depardieu..! Přepracování komiksu do hrané podoby není vůbec špatné..! Na tento snímek se koukat dá, ****...:) ()

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Velmi špatná adaptace skvělého comicsu. Schází vtip i atmosféra papírové předlohy. Velmi špatné herecké výkony a stupidní režie. Nevím jaký byl rozpočet, ale kulisovitost z filmu přímo čiší a možná i díky osvětlení, které je udělané ala argentinské telenovely, se budete za režiséra cítit trapně, že něco takového spatřil světlo světa. Namísto toho bych chtěl vyzdvihnout Misi Kleopatra, která narozdíl od tohoto dokázala alespoň svérázně pojmout asterixovský humor a přidat do něj narážky na mnoho moderních filmů. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (21)

  • Když jel Gérard Depardieu (Obelix) na motorce do ateliérů La Ferté-Alais, kde se řada scén tohoto filmu natáčela, znenadání naboural. Po vyšetřování nehody se zjistilo, že měl v krvi poměrně velké množství alkoholu. Znamenalo to pro něj zákaz řízení motorových vozidel na patnáct měsíců a pro štáb přerušení natáčení na šest týdnů. (mar48)
  • Kouzelný nápoj Galů je vždy oranžový. Ale v závěru filmu, kdy je galská vesnice obléhána Římany a nápoj se vylévá z hrnce, má čirou barvu. (Mr.Hudson)

Reklama

Reklama