Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinové příběhu žijí na malém městě v rodině, kde každé z dětí má svého mazlíčka. Nejstarší Petr se stará o starého moudrého psa Shadowa, jeho mladší sestra Hope s láskou pečuje o kočku Sassy a nejmladší Jamie má ztřeštěného psa Chance, který strávil štěněcí věk v útulcích a lidem příliš nevěří. Když musí rodina na čas odjet do San Franciska a nemůže vzít zvířecí mazlíčky s sebou, svěří je do opatrování své známé. Jenže zvířata nechápou, proč je opustili, a proto se rozhodnou utéci a vydat se na cestu domů. Jenže cesta, vedoucí přes pohoří Sierra Nevada, je dlouhá a plná nebezpečí. Trápí je krutý hlad, nástrahy divoké přírody a překvapivá setkání s více či méně nebezpečnými zvířaty. Setkají se také s hodným profesorem, který vyléčí zraněnou Sassy, malou ztracenou holčičkou, kterou přes noc ochraňují a ke které další den dovedou zoufalé rodiče. (TV Nova)

(více)

Recenze (190)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné, co filmaři se zvířaty dokázali, že jsem jim to celé putování i jednotlivé osobnosti naprosto sežral. Není mi ani 10, ani vlastně už 20, naposledy jsem viděl zřejmě pokračování někdy v dětství a tehdy mě to nadchlo. No a o nic méně mě nenadchl ani tento první díl viděný o možná dvě desetiletí později. Napínavé a překvapivé! ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Je spousta neuvěřitelně ujetých komedií, ale tohle naštěstí není ten případ. K mému velkému překvapení jsem dostala docela příjemnou a milou pohádku, jak tři velcí kamarádi našli cestu domů. Ono není najít jako najít! Jako gaučáci se musíte naučit orientovat v divočině, brodit se divokými horskými bystřinami, utíkat před nemluvícími a hlavně nekrotkými kočkami! Občas se ztratíte a zase nalézáte a co teprve, když vás drapne domestikovaný člověk! Hned skončíte v base. Pak se z té basy musíte lstí, úskoky a přískoky dostat ven, než konečně zachytíte ten správný pach a pohled do velmi, velmi, velmi vzdáleného údolí vám zcela jasně napoví, že tam někde na vás čeká miska studených granulí a pelíšek v člověčí boudě. Napínavé! ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Jo dobrý film o zvířatech, který jsem jako malá měla ráda, ale už jsem si ho moc nepamatovala a tak jsem se na to včera koukla znova a opět nezklamal. Ač to nechápu párkrát jsem měla i na krajíčku. Prostě dokáže ve vás ten film vyvolat silné emoce i přestože je to o "mluvících" zvířatech. Ale chtěla bych vidět ve skutečnosti, jak by tahle domácí kočka dokázala ujít takovou cestu:D Ale nebudu to zbytečně kritizovat je to přece jen film převážně pro děti a jako takový se velmi vyvedl. ()

AlexisGraham 

všechny recenze uživatele

Opět jeden z filmů mého dětství. Jak tu napsal Superpero... Opravdu jsem ho žrala :D Nejraději z těch tří jsem měla Shadowa. Ten mi opravdu utkvěl v paměti. Když jsem ale film viděla znovu o několik let později... musím uznat že už se mi tolik nelíbil. Přes to je ale film takový milý a jednou za pár let se na něj klidně zase podívám. ()

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Velký dojemný kýčovitý slaďák o zvířátkách. Já jsem si to pustila abych zjistila o čem tento film vlastně je a zároveň abych se naladila na vlnu dětství. Což se vyplnilo a pokračování už vidět asi nepotřebuji. Každopádně, kdo je vážný a hodil by ten film do odpadu, tak radši ať se podívá na nějáké drama a na toto se nedívá. 😉 ()

Galerie (24)

Zajímavosti (12)

  • V reálném životě byli Shadow, Chance a Sassy známi pod jmény: Ben, Rattler a Tikki. (Nach)
  • V rámci příprav na film byly tři ústřední zvířecí herci svými charaktery již sedm týdnů před natáčením. (Nach)
  • Scéna, v níž Chance vběhne v plné rychlosti do stromku, vznikla úplnou náhodou a filmařům se zalíbila natolik, že pro ní poupravili scénář pro výsledný film. (Nach)

Reklama

Reklama