Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V základním táboře pod K2, druhou nejvyšší horou světa, která si vyžádala nejvíc lidských životů, se chystá k výstupu výprava financovaná miliardářem Elliotem Vaughnem. Ten chce akci využít k reklamní kampani na svou leteckou společnost. Do tábora přichází Peter Garrett, který pracuje pro časopis National Geographic a fotografoval nedaleko sněžné leopardy. Ke svému překvapení se v táboře setká se svou sestrou Annie, která sice patří k nejuznávanějším horolezkyním, s bratrem však už tři roky nemluví. Nedokáže mu totiž odpustit, že poslechl otcův rozkaz a odřízl ho z lana, na němž viseli po nehodě dvou horolezců. Další den se Annie vydá s Vaughnem a zkušeným horolezcem Tomem McLarenem k vrcholu. Během cesty se začne zhoršovat počasí a horský vůdce Skip Taylor žádá Vaughna, aby sestoupili zpět do tábora. Ten však odmítne. Počasí ho nakonec přinutí výstup přerušit. Během sestupu strhne prudká bouře lavinu, která srazí část výpravy. Přežije pouze Vaughn, Annie a zraněný Tom, kteří se zřítí do ledové jeskyně, kde je lavina uvězní. Peter okamžitě zorganizuje záchrannou výpravu. Ví, že má pouhých šestatřicet hodin, jinak sestra i ostatní zahynou na vysokohorskou nemoc. (TV Nova)

(více)

Recenze (376)

klerik 

všechny recenze uživatele

Och, bože môj! 3* hlavne pre skvelú hudbu. Herci takmer všetci hrozní, žiaden náznak reality - hl. hrdina láme rekordy a pritom niekoľko rokov fotil tigre, kráska so zlomeným prstom si tiež nevšíma v akej je nadmorskej výške.... Hlúpe. Film sa snaží rozobrať aj hlbšie otázky, ale stroskotáva na svojej komerčnosti. Zábavka (režisér Zlatého oka :)), ktorú nemôžte brať vážne... Ak chcete poctivejší zážitok, radšej odporúčam K2, alebo PÁD DO TICHA... ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Bezduchá a hloupá akční podívaná, která je tak leda výsměchem všem těm, kteří se z pouti za překonáním sebe sama nevrátili. Pokud se vám první polovina zdá celkem dobrá, počkejte na manželku Scotta Glenna, to vás definitivně uzemní. A ještě k tomu to trvá dvě hodiny, šmarjápano. Já nevím, jestli je to tím Chrisem O'Donnelem, ale víc než 20% by mi přišlo hloupější než tvrdit, že Schumacher je lepší než Senna. ()

Reklama

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem víc, v místech mi to sahalo do oblasti sci-fi. Napětí? O hodně slabší než Hitchcock. Vše se dalo čekat a tak mě nic nepřekvapilo. Pokud si opravdu chcete užít, tak si kouněte na Cliffhangera a potom něco mluvte. Připomíná mi to jako bych to už někde viděl, podobný děj. Humor byl v místech fajn. Alu musím zůstat u podprůměru. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Když už nic, čekal jsem adrenalinovou zábavu, ale on je to i poměrně zdlouhavý, nezáživný a nedobře natočený film. Kulisy a CGI jsou strašně umělé, herci dost přehrávají a mnohé scény působí spíš komicky než napínavě. Koho by proboha napadlo nést na vrchol hory mizerně těsnící nádoby s nitroglycerinem? ()

ProjectAlice 

všechny recenze uživatele

Príbeh sa mi veľmi páčil, navyše v nádhernom prostredí. Obsadenie tiež slušné. Tento film si rád pozerám znovu a znovu. Niektoré scény sú výborné ako napríklad pád lavíny a nieje nič napínavejšie ako chodiť na slnku s nitroglycerínom. Úvodná scéna je veľmi dôveryhodná a aj keď nemám strach z výšok, tak sa mi pri jednom momente zatočila hlava. Prvá polovica sa mi páčila o trochu menej. 90% ()

Galerie (48)

Zajímavosti (18)

  • Jméno Montgomeryho Wicka je odkazem na Thomase Montgomerieho a Jima Wickwirea. Montgomerie objevil K2 a Jim Wickwire byl prvním Američanem na jejím vrcholu (1978). Wickwire, podobně jako Wick ve filmu, přišel na hoře taky o několik prstů. (džanik)
  • Herci natočili mnoho vlastních nebezpečných scén sami. (džanik)
  • Noha bez prstů "Montgomeryho Wicka" ze začátku filmu ve skutečnosti patří horolezci Marku Wetu, který o prsty přišel během noci strávené venku ve výšce přes 8,5 kilometru během pokusu o výstup na Everest v roce 1994. (džanik)

Reklama

Reklama