Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(25)

Obsahy(1)

Další ze zajímavých novodobých britských sitkomů. Zachycuje útrapy obyvatel jedné bohem zapomenuté farnosti kdesi na ostrůvku kousek od pobřeží Irska. Smolař otec Ted se musí, vedle poněkud svérázných církevních návštěv, potýkat i s vrtochy svých spolubojovníků za svátost boží - s natvrdlým otcem Dougalem a věčně v lihu naloženým otcem Jackem. (Ruut)

(více)

Recenze (185)

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Vynikající irský televizní komediální seriál, jenž se odehrává na opuštěné faře na izolovaném Craggy Islandu, kam byli zřejmě za trest dosazeni 3 nepohodlní kněží, diametrálně odlišných charakterů. Otec Ted Crilly (D. Morgan, tragicky zesnulý na infarkt při oslavě na dokončení seriálu), hlavní postava seriálu, smolař, jenž víru nebere příliš vážně a nevynechá jedinou příležitost, jak přijít bezpracně k penězům. Další zdroj zábavy představuje otec Dougal McQuire (A. O´Hanlon), Tedův vikář s nízkou inteligencí, často se chovající a jednající jako pod vlivem psychotropních látek. Třetici doplňuje otec Jack Hackett (F. Kelly), vysloužilý kněz s velmi omezenou slovní zásobou, trávící čas převážně spaním či popíjením alkoholických nápojů. Jméno britského scénaristy G. Linehama, jenž se později podílel na úspěšných projektech Black Books a IT Crowd, zaručuje vysokou úroveň zábavy, což mohu plně potvrdit. Osoba geniálního D. Morgana, nadaného nevšedním komediálním talentem, dle mého názoru nejvíce přispěla ke slávě tohoto seriálu. Naprosto souhlasím se stručným komentářem uživatele Pluhy, jenž prohlašuje, že Father Ted a Black Books je to nejvtipnější, co zná. ()

SFalconJ 

všechny recenze uživatele

Papež se ve Vatikánu musí moc zlobit, protože takovou srandu si z církve dlouho nikdo nedělal a asi ani dělat nebude. :-D ()

ecis 

všechny recenze uživatele

Zaujimavy pocin, hoc pre mna este trocha nevycibreny ako jeho nastupcovia v podobe Black Books a IT Crowd. Niekto kritizuje nevyvazenost humoru jednotlivych casti v Black Books, ja zase ju vidim v tomto seriali. Najviac co mi vadilo bol nechutny, davenie prinasajuci otec Jack. Taky hnusny ksicht nenajdete ani v tej najspinavsej krcme na svete; a jeho preslovy spocivajuce v 3-4 slovach ma taktiez nepresvedcili. Inak ostatne postavicky su uzasne, hlavne prosty a stale detsky zmyslajuci Doug. Takisto trefne parodovanie samotneho farskeho zivota je v niekorych castiach rozum brzdiace. (Kam na to ten Linehan chodi?) ()

cyright 

všechny recenze uživatele

Karikatura kněžství par excellence. Velmi přehnaným, ale o to vtipnějším způsobem vykresluje pokrytectví katolických kněží, coby v jádru normálních lidí, ze kterých kněžství udělalo lidi nenormální. Askeze a celibát se kompenzují nezvládnutým bujením a zvýrazňováním jistých povahových vlastností, kazů či zvlaštnůstek, pročež je každý kněz vystupující v seriálu jistým způsobem ujetý, úchylný. Paradoxně nejnormálněji proto působí sám Otec Ted, který trpí "pouze" láskou k penězům a povšechným světským radovánkám. Ale seriál takto nebije jen do knězů, nýbrž vlastně do každé i civilní postavy, co se tu jen mihne. Každý má nějakou svou nezvládnutou povahovou stránku, která se dostává na paškál. Jedná se o převážně geniální dílo, kterému musím dát 5* kdyby ne za vtipnost (což bych stejně dal), tak za odvahu, že vůbec vznikl. "Jak jsem říkal posledně, Tede: slibuju, že už se to nebude opakovat." :-D ()

vojtylla 

všechny recenze uživatele

Trvalo to tak 3-4 díly, než jsem ten seriál začal opravdu "žrát". Kdo hledá alternativu k absurdnímu humoru á la Červený trpaslík, je to správná volba. ()

RajAthen 

všechny recenze uživatele

Další ze série podařených sitcomů, tentokráte odehrávající se v prostředí fary na zapadlém irském ostrově. První série byla zatím příjemným seznámením s osazenstvem, uvidíme, kam šílená odyssea do duše knězovy dále povede, na druhou stranu postrádám onen pocit výjimečnosti jako u jiných titulů a většina postav, vyjma chudíka Teda, je obyčejně skutečně dosti labilní sestavou.:) ()

007. 

všechny recenze uživatele

Průměrných dílů je více než těch skvělých, některé věci se opakují a některé situace jsou trochu zvláštní. 62% ()

xladojx 

všechny recenze uživatele

Britský humor ve své nejšťavnatější podobě. Všichni obyvatelé zapadlé fary na Craggy Islandu nám ukazují, jak "tvrdá řehole" je býti knězem. Nádherně zpracované vysmívání se církvi a duchovnímu životu. Doporučuji náboženským fanatikům i zapřísáhlým ateistům :-) ... ()

Euchrid 

všechny recenze uživatele

Další Linehan, takže výborné. Jenom jsem si tady asi nejvíc - ze všech jeho seriálů co znám - uvědomoval ten nepoměr mezi nudnou vatou+docela trapnými vtípky a těmi naprosto geniálními, kterým se budete alespoň usmívat ještě pěkně dlouho. Prostě je Father Ted ovatěný dost, řek bych... ()

Kubaaaa 

všechny recenze uživatele

4.5* Povedený britský sitcom, zasazený do netradičního prostředí, který ovšem v každém díle opravdu dobře pobaví. Některé scénky si můžu pouštět stále do kola a smát se u nich budu pořád:). Tahle trojka knězů se opravdu povedla. 1. série 85%, 2. série 95%, 3. série 90%. ()

štófy 

všechny recenze uživatele

Humor založen na jednoduchosti a na církvi.Ano,opravdu asi stačí,aby tři kněží byli naprosto nevěřící a úplní blázni toužící po chlastu a holkách.Úžasně vtipný sitcom,škoda že tak brzy tragicky skončil... ()

Uesbe 

všechny recenze uživatele

Ako podmaz dobré, pri sústredení sa až príliš odpudivé - ale nie tak veselo dekadentné ako South park. Škoda. ()

Hrabovo 

všechny recenze uživatele

Tohle zkraje vypadalo jako šálek příliš silného čaje, takhle si střílet z mužů s kolárky, ale když to člověk přijme, strašně se nachechtá. Otec Ted se svými světskými sny a břemenem všech ostatních postav, v lihu naložený otec Jack a neviňátko Dougal. Už jen všechny ty neuvěřitelné pády jejich hospodyně! Prostě člověk se výborně baví. ()

Reklama

Reklama