Reklama

Reklama

Hitler: Vzestup zla

(TV film)
  • Česko Hitler: Zrození ďábla (více)
Trailer

Velkoryse pojatý kanadský snímek mapuje životní cestu jednoho z nejhrůznějších diktátorů v dějinách lidstva od dob mládí až po jeho jmenování říšským kancléřem. Osobní neúspěch při snaze dostat se na malířskou akademii a válečný neúspěch jeho země v 1. sv. válce, kam narukoval, rozněcuje v mladém Hitlerovi nacionalistický fanatismus, provázený antisemitismem, chorobné vášně, které záhy přerostou v celoživotní posedlost. Pod jejím vlivem, využívaje celonárodní poválečné apatie a posléze i hospodářské krize, se v čele NSDAP pomalu, ale neúprosně vypracovává na politickém žebříčku, roste a sílí. O šílenství „jeho boje“, o jeho soukromí, ale i spolupracovnících a odpůrcích pojednává první díl výpravného snímku, jehož scénář je založen na pečlivě prostudovaných historických pramenech a jenž byl z velké části natáčen v Čechách. V druhé, závěrečné části tohoto životopisného historického snímku si Adolf Hitler kolem sebe pomalu utváří novou skupinu spolupracovníků, která ho bude provázet až do konce II. světové války. Zároveň se stupňují konflikty s jeho staršími souputníky, jako je např. generál Ernst Röhm, velitel oddílů SA. Na scénu se také dostávají dvě osudové ženy jeho života – jeho nevlastní neteř Geli a posléze i Eva Braunová… Titulní roli strhujícím způsobem ztvárnil britský herec Robert Carlyle, snímek sám obdržel mnohá ocenění, z toho dvě ceny Emmy. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (360)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí filmu Dunkirk a Nejtemnější hodina jsem si chtěl také tématicky pustit film z druhé strany (i když valstně časově oboum zmíňeným filmům předchází). Film je to výborný a velice zajímavě natočený, jak si Adolf postupně vybudoval v podstatě z ničeho natolik silnou pozici. Mohu říci že bych klidně vydržel koukat i na 3 část, která by se odehrávala za války. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Naprosto brutalni televizni film, na kterem nikde nepoznate, ze je televizni a ktery by mohl klidne jit do kina. Samozrejme kulisy nejsou nijak uzasne jako u vysokorozpoctovych filmu, ale svuj ucel plni perfektne a uplne staci. Film stavi predevsim na vykonu hlavniho predstavitele a Robert Carlyle svou roli zvladnul naprosto bezchybne. Ostatni herci hrajou taky vyborne, je zde spousta hvezd, vetsinu z nich nejspis nepoznate, ale krome Roberta Carlylea me zaujal Peter Stormare, ktery je taky hodne drsny. Nevim nakolik se film opira o realne udalosti, predevsim co se tyce Hitlerovo detstvi, ale je zde krasne videt vyvoj od chudacka, ktery pusobi spis smesne az po naprosteho silence z ktereho sel mistama strach. Nazev filmu je naprosto presny. Dale me hodne zaujala hudba, ktera je naprosto vyborna a skvele dokresluje atmosferu. A ze to ma hodne hustou atmosferu. Ty Hitlerovo projevy plne nenavisty jsou naprosto uzasne a pritom strasne. S plnym hodnocenim zatim pockam, protoze to ct1 rozdelila na 2 dily, ale uz ted to vypada, ze to na tech 5 bude. Tak bohuzel po shlednuti druheho dilu musim rict, ze to moje ocekavani zcela nesplnilo. Opet tu jsou skvele herecke vykony, opet se tu preskakuje v deji, ale bohuzel uz to je spis takove politikareni. A zaver me vyslovene nastval, jako kdyby si tvurci rekli, ze to proste musi najednou koncit, takze zbytek Hitlerova zivota je tu jen jako textove informace. Pres to vsechno to je ale velice dobry televizni film, ale na tech 5* to nebude. ()

Reklama

Nettrass 

všechny recenze uživatele

To jsem netušil, že když zvolili Hitlera kancléřem, že šli SA pochodovat před naše Národní divadlo...:-). No nic, točilo se to v Čechách, tak dost fórků a k věci... Hodnotím poměrně vysoko ( 75% ), nicméně s některými částmi opravdu nesouhlasím. Vykreslit Hitlera jako zbabělce, surovce, průhledného psychopata, nebo mizerného malíře, je prostě blbost, velké zjednodušení, nebo výborný dokument pro průměrného Američana. Žádný z historiků nepopírá, že byl mimořádně odvážný a železný kříž nedostal zadara. To, že by týral zvířata, je úplný nesmysl, měl je mnohem radši než lidi a psy, za jejich věrnost nejvíc. A hlavně: Nebyl průhledný psychopat! Byl zajímavým slepencem génia, pošahaného demagoga, vlídného člověka v soukromí ( dokonce se smyslem pro humor a ,,klukoviny,,), charismatického mužného vůdce a totálního psychopata. Pokud by byl jen průhledným psychopatem, myslíte že by oblbnul desítky milionů lidí, kulturního národa? Těžko...On tyhle jednotlivé osobnosti v něm schované, dokázal používat přesně podle potřeby. Davu ráznost a jednoduchá symbolická hesla. Průmyslníkům vlídného člověka s nadhledem atd. A pokud chtěl něco prosadit, vyskočil z něho psychopat. Co se týká malování, tak figury i krajinky nic moc ale architekturu dokázal kreslit i navrhovat velmi slušně. ---- Trochu mě mrzí, že dětství a pobyt ve Vídni dost osekali. Malý Hitler zpívající v kostele, kde se setkal se svastikou by byl zajímavý... ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Robertu Carlylovi jsem Hitlera ani okamžik nevěřil, protože se mu prostě přes veškerou snahu maskérů či stylistů nepodobá ani malinko. Ale to nevadí, stejně jako nevadí poněkud zjednodušující pohled na Hitlerovu "kariéru". Před těmi cca 5 lety, kdy jsem snímek viděl poprvé, mě totiž seznámil s obdobím, o kterém jsem téměř nic nevěděl. Nejedná se o výukový film ani dokument, takže přivřu oči i nad jistou uměleckou licencí, která z Hitlera v tomto filmu činí ještě většího ubožáka, než kterým asi skutečně byl. Jinak filmařské kvality jsou nezpochybnitelné, hlavně když si člověk uvědomí, že se jedná o televizní film. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

S kanadskou produkciou nemám dobré skúsenosti, takže som ku tomuto filmu pristupoval opatrne. Musím však konštatovať, že sa jedná o celkom pozerateľnú vec. Historický snímok, ktorý mapuje vzostup Adolfa Hitlera na politické výslnie. Hrozné činy, ktoré potom z toho vyplynuli už nerieši. Robert Carlyle sa v titulnej úlohe nestratil. Miestami bol hodne presvedčivý. *** ()

Galerie (38)

Zajímavosti (21)

  • Geli (Jena Malone) při rozhovoru se svým přítelem o vztahu se strýcem Adolfem (Robert Carlyle) řekla svému příteli: „Je to stvůra. Nemáš ponětí, co po mě chce.“ Spekulovalo se o tom, že Adolf svou neteř Geli, která později spáchala sebevraždu, sexuálně zneužíval. (Nick321)
  • Jako kulisa filmu posloužila i Praha. V jednom záběru je i vidět část Pražského hradu, nacistický průvod také stoupá k Národnímu muzeu. (JerryPilsen)

Reklama

Reklama