Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dick Harper žije spokojeně s manželkou Jane, šestiletým synkem Billym, mexickou služebnou Blancou a psíkem Spotem a po letech poctivé práce u velké společnosti Globodyne ho čeká povýšení. Sice se ho opravdu dočká, jenže vzápětí vyjde najevo, že firma byla vytunelována a on se ocitl bez práce. Nezaměstnaná je i Jane, kterou Dick v radostném očekávání povýšení přemluvil, aby dala výpověď. Pokud zpočátku věřil, že rychle najde novou práci, skutečnost ho brzy přesvědčí o opaku. Když přijde pokyn, aby do čtyřiadvaceti hodin opustili dům, má toho Dick plné zuby a rozhodne se stát lupičem. Jane z toho má legraci a první jeho akce dopadne přesně podle očekávání. Rozhodne se, že manželovi pomůže, a společně vyloupí malý obchod. V nové "profesi" se jim zalíbí. Znovu získají dům, trávník, auto i televizi a vše se zdá jako dřív. Jenže pak přijde další rána, když se Dick dozví, že by měl být mezi obžalovanými, které soud viní z krachu vytunelované firmy Globodyne. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (311)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jim Carrey v této extrémně bláznivé a opravdu chvílemi přehnané a trapné komedii předvádí to, co ve filmu Božský Bruce. Jeho hraní přestává být zábavné a podle mě by se po těchto filmech měl upnout na vážnější role, které jak už jsem mohl vidět mu rozhodně jdou, jako například v Majestic a věřím, že by se to určitě vyplatilo. Ani příběh mě nijak neoslnil a po nudném začátku přichází takový trapný průvan a v poločase se komediální laťka trochu zvedá a vtipy začínají dávat smysl, což nakonec utne závěr. Co dodat komedie to promarněná sice není, ale za shlédnutí také nijak vážně nestojí. --- Tancuješ tady na stole a hraješ si na loutku? Proč jste mu dávali to pytí? - Měl jen jedno pivo! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Když může Enron, my můžeme taky.. Čekal jsem, že konzervativnější Parisot udrží Rubberface Jima na uzdě a taky že jo, ale na celkové soudržnosti jde poznat, jak intenzivně se přepisovalo a přetáčelo a opravdu vtipné momenty se scvrkly jen do jednoho (hláška Baldwinova asistenta při lovu kachen). Nejsatiričtější na téhle satiře o poruchách amerického snění je Carreyho gáže.. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Je to na hranici tří a čtyř, ale v mých očích jde o zdařilou komedii, kterou do nadprůměrných vod tahá stálice Jim Carrey, který nejednou dostává prostor pro improvizaci. Nabízí nám jeden gag za druhým, řadu příjemně vypointovaných situací, i zajímavé režijní zkratky. Dick Harper si žije více než solidně, má milující manželku, hodného synka, slušnou práci v prosperující firmě i dobře střižený trávník. Jenomže jednoho dne se celý jeho život obrátí vzhůru nohama a dle známého "v zoufalé chvíli děláš zoufalé věci".. však sami uvidíte.. Nepochybně zábavná komedie, u které je ale patrné, že mohla dopadnout ještě o krapet lépe!! ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Chvílemi hodně zábavná taškařice, která však plně nevyužívá Carreyho potenciál, o jednotlivých situacích nemluvě. Vyzdvihnout si zaslouží různé minivtípky v televizních zprávách, solidní tempo, moc hezky znázorněné loupeže (sice bych nevěřil, že jde s tím přístupem něco vykrást, ale rozhodně to je vtipné!) Po celý film jsem se nenudil, ale na 4 hvězdičky mi přijde téma málo využité (jako by každý nápad, ač i v užité podobě zábavný je, byl využit jenom z půlky). Navíc, třeba Banditi mi přijdou o stupínek lepší a těm dávám 4*, proto tedy ve výsledku pro Finty Dicka a Jane pouze silnější 3* ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Tady jsem se nechal nachytat názvem a účastí Jima Carreyho (i když už ten originální americký název zní jako něco z pornografického průmyslu). Já bláhový jsem si totiž myslel, že se podívám na komedii a místo toho jsem dostal jen depresivní film, kde jsem se zasmál... jednou. Nejvíce do kolen mě dostávaly scény s krádežemi, které byly natočeny tak, že je to vlastně sranda... mamka s taťkou jdou vykrádat obchody, aby bylo na účty. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • Ve filmu se objevil ve vedlejší roli (prodavač první benzínky, kterou Dick chtěl vyloupit) Jason Marsden, u nás známý především jako Rich ze sitcomu Krok za krokem. (masw)
  • V scénke, kde sa Dick (Jim Carrey) snaží vytlačiť novú kópiu formuláru a ukrýva sa v strešných trámoch, pri pokuse dostať sa dole spadne. Pád bol reálny a herec dopadol tvrdo na podlahu. (misterz)
  • Vo filme zamestnanci Globodyne stratili svoje dôchodkové účty, pretože ich investovali do akcií spoločnosti. To sa skutočne stalo štyri roky pred natočením filmu v Enrone. (misterz)

Související novinky

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

21.02.2012

...a našli režiséra. Z prvního Red se vyklubal obstojný hit, pěkně se prodával na blu-ray a DVD a nejmenovaná kabelová televize díky vysoké sledovanosti hraje film zhruba třikrát denně. Už nějakou… (více)

Stiller a Carrey sú použití

Stiller a Carrey sú použití

02.09.2005

Herec Ben Stiller (na obr.) a režisér Jay "Focker" Roach po spoločnej komédií Jeho foter, to je lotor! opäť spoja svoje sily a vrhnú sa do dlho odkladaného projektu s názvom USED GUYS. Jeho… (více)

Reklama

Reklama