Reklama

Reklama

Ve výškové budově je surově zavražděn noční hlídač a vzápětí vybuchne bomba, která zničí výtahová lana. Celkem osmnáct cestujících zůstává uvězněno ve výtahu, který prudce padá dolů, než ho zastaví silné brzdy. Ale i ty hodlá atentátník odstřelit, pokud nedostane tři miliony dolarů. Do akce jsou nasazeni špičkoví losangelští policisté Jack Traven a jeho přítel Harry. Při riskantní a nebezpečné akci se jim podaří dostat cestující z výtahu, atentátník se ale zmocní Harryho a vyhrožuje jeho zabitím, jestliže nedostane peníze. Jack se odhodlá k akci, svého přítele postřelí na noze a ten atentátníkovi unikne ze sevření. Šílenec však uteče… Oba policisté jsou vyznamenáni za odvahu a večer společně oslavují. Zejména Harry je poněkud společensky unavený. Druhý den dostane Jack zprávu, že byl unesen autobus, na němž je připevněna bomba. Přihlásí se i atentátník: o své peníze rozhodně nechce přijít. Zatímco Jack jde do akce přímo, Harry je s ním ve spojení a řídí operace. Jack se dostane do autobusu, kde ve zmatku vystřelí jakýsi muž, který si myslí, že jde policie po něm. Bob, řidič autobusu, je těžce zraněn a za volant usedá jedna z cestujících, studentka Annie. Autobus se podle pokynů atentátníka nesmí dostat pod určitou rychlost, jinak nálož vybuchne... Jackovi se nejprve podaří vyjednat, aby byl z autobusu vysazen zraněný Bob. Pak se v panice snaží vystoupit další cestující, starší žena, je ale usmrcena. Jak se zdá, atentátník vše pozorně sleduje díky přímým záběrům vrtulníků, které celou akci přenášejí. Brzy se ukáže, že na dálnici, kam autobus míří, je patnáctimetrová díra... (TV Prima)

(více)

Diskuze

Narcis

Narcis (hodnocení, recenze)

Nevím jak vy, ale já miluju původní dabingovou HBO verzi, kde Jacka daboval Jiří Schwarz - kdyby někdo chtěl, tak to můžu nějak předat - pište do pošty. 

Uživatel Narcis smazal svůj příspěvek.

m.a.t.o.

m.a.t.o. (hodnocení, recenze)

Je naozaj malo akcnych filmov, ktore sa mi pacili v detstve a pacia sa mi aj teraz rovnako. SPEED je jednym z nich. Nedavno to davali na Prima Cool a musim priznat, ze sa mi na film pozeralo rovnako dobre ako pred rokmi.

Uživatel m.a.t.o. smazal svůj příspěvek.

Narcis

Narcis (hodnocení, recenze)

Ten film se opravdu da videt mockrat ... sleduju ho min. 4x do roka ...

lopja

lopja (hodnocení, recenze)

Jedna sa o jeden z najlepsich filmov K. Reevesa a S. Bullock. Tento film mal vynikajuci scenar tak ze divak ma pocit ze vsetko je realne a vsetko sa tak naozaj moze stat. Ma pocit ze scenarista je dokonaly zlozinec ked dokazal nieco take realne napisat. Film Vasneustale drzi v nap䴩 tak ze ani na okamih nechcete pozriet nieco ine pretoze cakate ako to skonci. Velmi dobry namet velmi dobre spracovanie a samozrejme efekty a hudba ktora ako k tomuto filmu bola priam predurcena. Velke podakovanie reziserovy Jan de Bont za vynikajuci akcny film.

lekr

lekr (hodnocení, recenze)

Výtečný akční film!!! Dobrý zápletak, dobrá kamera a hlavně nepřestávající akce a zábava....druhý nejlepší Keanův film hned po Matrixu!!!

tequilla

tequilla (hodnocení, recenze)

Typický Blockbuster 90. let. Nadupaný jako svině, že jsem ani nevěděl jak to skončí.

Tenry

Tenry (hodnocení, recenze)

Velmi napinavý film s skvělým obsazením herců.Do konce nevíte jak to zkončí.

Showman

Showman (hodnocení, recenze)

Nejlepší crazy komedie všech dob. Skákající autobusy, kočárky s plechovkami, hrdina svíjející se na střeše metra a spousta debilních dialogů mezi cestujícími. Řehtal jsem se po celou stopáž. Jednoznačně za pět.

Související novinky

Ridley Scott bude režírovat bombastickou povídku

Ridley Scott bude režírovat bombastickou povídku

15.12.2023

Zatímco jiní v jeho věku řeší nejšetrnější pleny, Ridley Scott si ke svým sedmaosmdesátým narozeninám nadělí další režijní počin. Tahle legenda se totiž rozhodla, že nepoleví v každoročním nadělování… (více)

Nebezpečná rychlost potřetí?

Nebezpečná rychlost potřetí?

20.03.2006

Představitel Nea z matrixovské trilogie, Keanu Reeves, a manželskému svazku neustále vyhýbající se herečka Sandra Bullock jsou v jednání ohledně účinkování v dalším pokračování akčního kinohitu… (více)

Reklama

Reklama