Reklama

Reklama

Ruiny

Trailer

Obsahy(1)

Thriller podle knihy amerického autora Scotta Smithe, který sám napsal i scénář.  Parta Američanů tráví dovolenou v mexickém letovisku. Po několika nudných dnech strávených především na pláži popíjením tequily se seznámí s Němcem Mathiasem, jehož bratr se vydal do džungle na archeologickou výpravu a od té doby o sobě nedal vědět. Dostanou nápad a vypraví se do džungle zjistit, co se stalo. Zde se dostanou až k tajemnému pahorku, střeženému obyvateli nedaleké mayské vesnice. Jakmile na pahorek porostlý divnými liánami vstoupí, Mayové je pod hrozbou zabití odmítnou z pahorku pustit. Zdá se, že na pahorku je přítomno cosi starobylého, tajemného, toužícího po krvi... Netrvá to dlouho a první z nich zemře... Zachrání se zbytek ze spárů podivné kletby? (Sofia)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (474)

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Mladý páreček na druhou si chce zpříjemnit konec dovolené něčím víc, než jen valením se na lehátkách u bazénu a popíjením drinků. Když potkají Mathiase, bratra Henricha, který se ještě nevrátil z vykopávek v Mayské džungli, rozhodnou se společně s ním vydat po jeho stopách a zažít tak nějaké to dobrodružství navíc. Jak už to tak ale u těchto filmů bývá, místním obyvatelům, v tomto případě tamnímu krvežíznivému vínu obléhajícím pyramidu, se to moc nelíbí, a také jim to dá patřičně najevo. Jedná se o decentní vyvražďovačku pomalého tempa s dobře navozenou atmosférou. Zamlouvala se mi také práce s kamerou a v unrated verzi si občasná brutalita záběrů viz amputace nohou nebere žádné servítky. Co mě naopak pobavilo, byla zvuková imitace, (zajímalo by mě, jak by si rostlina poradila s mp3 vyzváněním). Na to, že se vlastně jedná o inteligentní "trávu", je pěkně hloupá, když nechává naše protagonisty mezi sebou v klidu chodit a hraje si přitom na hodnou rostlinku vyhřejvající se jen na sluníčku. Vývoj příběhu i konec samotný je celkem předvídatelný a žádné překvapení se i přes dvojitý konec nekoná. Slušně natočené, dobře zahrané, i díky kratší stopáži film rychle uběhne, a lze tak s klidným svědomím prohlásit tento snímek za lehce nadprůměrný se špetkou originality navrch. (6/10) ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitní béčko s fungující atmosférou a scénářem, který absolutně není hloupý ani nelogický. Postavy jsou sice charakterově obšlehnuté z hromady obdobných teen hororů, ale žádná není vyloženě protivná a jejich chování se dá v pohodě akceptovat a chápat. Hororová premisa je neokoukaná a zajímavá, a přestože její zpracování nic moc nového nenabídne, pro svou krvavost a vyprávěcí draj pramenící z rozumné stopáže mu ani nelze mnoho věcí výrazněji vytýkat. Rozhodně lepší než například lokalitou podobné Rothovo Green Inferno... 65% ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Skupinka mladých studentů má zase pro změnu dovolenou a jede si užívat na neznámé místo, kde většina z nich najde smrt. No takových hororů už jsme každý určitě pár viděli. Tentokrát to ale není tak nudné a tupé, jak je v posledních letech u hororu zvykem. Ba právě naopak. Celé je to natočeno velmi efektně, atmosféra je správně hutná a spíš než se způsoby zabijení se zde pracuje s postavami. Ty zde nejsou tak tupé a nesympatické jako v jiných žánrových snímcích, ale jsou opravdu dobře napsány i zahrány a konflikty a situace, ve kterých se nacházejí by jsme asi často neřešili jinak. Když ale odhlédneme od toho, že si scénarista (nebo spíš autor předlohy) pohrál s postavami, tak pořád je to děj poměrně chabý a ke konci už tomu dochází dech a není to tak úderné a napínavé jako po většinu stopáže. Ale mezi dnešními horory to patří určitě mezi ty lepší kousky. ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Som rád, že film naplnil moje očakávania. Zo začiatku to vyzeralo na další obyčajný teen horor, ale potom sa to celkom pekne rozbehlo a film začal mať tie správne grády. Po pár povinných obkecávačkách a oboznámením s postavami pri ktorom som si hned spomenul na Boylevu Pláž prichádza na rad to, na čo som tolko čakal. Asi po 20 minútach sa film uberá tým hororovejším smerom a dostávame poriadnu dávku adrenlínu. Atmosféra sa začala skvelo formovať a nakoniec diváka udrží v nekľude až do samotného záveru filmu. Musím pochváliť originálny a nie často videný dej filmu, ktorý sa na prvý pohľad môže zdať ako blbý vtip, ale chvalabohu to dopadlo všetko dobre a film je seriozny. Áno, kvetiny čo žerú ludí :) je tak trochu úlet, ale nečakajte, žiadnu "Adelu, ktorá nevečerala". Dočkáte sa nejakej tej mrtvoly, aj krv bude tiecť a ja osobne budem dlho spomínať na scénu s amputáciou nôh. Dávam 75%. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Začínáme obdobně jako u Turistas. Nejdřív kalba na pláži, pak trochu postelových radovánek. A nakonec... plná penze s Adélou na mayském pahorku... A co že se servíruje?? K snídani postačí zlomená páteř s rodrceným kolenem, oběd obstarají přeražené stehenní kosti a pod kolenem uříznuté nohy v podobě desertu a večeře musí být lehká, takže snad jenom kuchání do těla zaživa. Každý chod doplňují mrskající se výhonky masožravky coby rostlinná obloha. Drsné?? Určitě. Nechutné?? Místy. Příběh?? Klišovitý. Postavy?? Žánrově průměrné. Smrtonosný element?? Netradiční. Závěr?? Žánrově typický, očekávaný. Resumé?? Ždibec nad průměrem. 25 miliónů dolarů(rozpočet)/21,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Galerie (36)

Zajímavosti (25)

  • Štýl pyramídy sa nepodobá štýlu skutočných mayských pyramíd. (Pat.Ko)
  • Pot na hercích imitovala nastříkaná voda a olivový olej. (Cheeker)
  • Pro režiséra Cartera Smithe jsou Ruiny prvním celovečerním filmem. (Rodriguez)

Reklama

Reklama