Reklama

Reklama

Ruiny

Trailer

Obsahy(1)

Thriller podle knihy amerického autora Scotta Smithe, který sám napsal i scénář.  Parta Američanů tráví dovolenou v mexickém letovisku. Po několika nudných dnech strávených především na pláži popíjením tequily se seznámí s Němcem Mathiasem, jehož bratr se vydal do džungle na archeologickou výpravu a od té doby o sobě nedal vědět. Dostanou nápad a vypraví se do džungle zjistit, co se stalo. Zde se dostanou až k tajemnému pahorku, střeženému obyvateli nedaleké mayské vesnice. Jakmile na pahorek porostlý divnými liánami vstoupí, Mayové je pod hrozbou zabití odmítnou z pahorku pustit. Zdá se, že na pahorku je přítomno cosi starobylého, tajemného, toužícího po krvi... Netrvá to dlouho a první z nich zemře... Zachrání se zbytek ze spárů podivné kletby? (Sofia)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (473)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý hororový thriller. Má dosť dobrý príbeh o skupinke mladíkov na dovolenke v Mexiku, ktorí sa po zoznámení s bratom archeológa rozhodnú ísť pozrieť neznámu starobylú pyramídu, ale po priblížení k nej sú ozbrojenými miestnymi obyvateľmi prinútení na ňu vyjsť, pričom im bránia odísť, ale nanešťastie pyramída je obrastená veľmi nebezpečným systémom rastlín, ktoré sa živia mäsom. Zo spracovania mám ale skôr len priemerné dojmy, z tohto originálneho námetu sa dalo získať aj o dosť viac, ale miesto toho sa tvorcovia držali skôr zaužívaných postupov, čo výnimočnosť takmer úplne zničilo, ale zase stále sa tu toho dalo aj dosť pokaziť, takže nemôžem ani moc kritizovať. Po úvodnom typicky nezaujímavom zoznámení s postavami sa čoskoro dostanú do džungle, kde už sú prinútení vyliezť na pyramídu a potom sa už na to dobre pozerá, síce tu toho moc neprekvapí, ale ani moc nesklame. Ale mrzí ma nevyužitie potenciálu rastlín. ktoré sú až moc držané v úzadí, síce takto to pôsobí uveriteľnejšie, ale väčšie zameranie na horor by filmu pomohlo. A tak tu po stránke hororových scén nie je až tak moc o čo stáť, zaujme pomerne drsná amputácia a to je prakticky všetko, tých pár úmrtí pôsobí len obyčajne a rastliny takmer nič nepredvedú. Herecké obsadenie je celkom slušné, je tvorené hlavne mladíkmi, čo vo väčšine podobných filmoch prekáža, ale tu sú to pomerne zaujímavé postavy, ktoré sú navyše aj dobre zahrané, hlavne Jonathan Tucker v hlavnej úlohe. Réžia mohla byť aj lepšia, ale na ten priemer stačí a s technickou stránkou som rozhodne spokojný, dobrá kamera, slušné triky a k tomu aj príjemné prostredie, tu nemám čo vytknúť. Z tohto potenciálu sa dalo získať aj viac, ale čo už, aj takto je to celkom slušná zábava, ale skôr len na jedno pozretie. Objektívna kvalita filmu- 62%, film sa páči mne na 63%. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem ještě větší hororovej nášup, ale i tak jsem hodně spokojenej, jelikož se jedná o fakt výbornej a hlavně dost netradiční a originální horor, kterej i v pozdních hodinách, kdy už sem byl celkem unavenej, mě dokázal vybičovat tak, že sem na to občas čuměl s otevřenou hubou a vůbec sem se už necítil unaveně. Byla to fakt hodně napínavá podívaná v některých momentech a i když se v podstatě nejedná o žádnej brutální krvák, kde by lítaly střeva, tak se občas urodí hodně zajímavá, krutá a brutální scénka, která si nic nezadá s horory na tohle přímo zaměřenými, za všechny musim vyzdvyhnout jednu, která mi uvízla v paměti a to tu s odřezáváním nohou, to byla fakt síla. a bylo to naprosto mistrovsky provedený. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Byl jednou jeden pahorek ukrytý vprostřed hluboké a neprostupné džungle, za jehož bohatstvím a slávou se vydala partička dobrodruhů amatérů ve složení Německý ovčák, Blonďatý moula, Slečna drsňák, Madam obrýlená, Svalouš a Doktorand. Léto v plném proudu; Slunce žhaví pláže, na pahorku kytka káže, pod pahorkem bdělé stráže, a kalhotky zdobí hýždě. K veliké škodě se členové archeologického A-Teamu chovají tak nelogicky, že kdyby ta popínavá masožravá mrcha vykadila záchranářský vrtulník, dávalo by to větší smysl. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Hollywood vs. naštvané kytky, kolo druhé. Nulový rozpočet, slibní herci (každého jste nikde viděli, ale žádného tu nepoznáte) a poctivá atmosféra, která čerpá z nekompromisní knižní předlohy. Film je o dost učesanější, ale protože musí vyrábět šokovou terapii a brutální likvidace skoro zadarmo, je značně vynalézavý a oldschoolově spolehá na vypjaté dialogy a situace. Rozhodně víc než na digitální břečťan a kryptické naznačování. V druhé půlce si možná začnete uvědomovat, že tohle béčko nespasí svět a že byste možná tlačili na pilu ještě trochu víc, ale dobrý pocit z filmu, který utekl PG-13 pákám a chce toho využít, převládne až do posledního celuloidového políčka. Smithe autora a Smithe (jiného) režiséra je třeba sem tam zkontrolovat. Možná zase něco vyvedou. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

No vida, jak málo stačí pro docela dobrou zábavu. Sympatičtí herci, atraktivní prostředí a chytrý scénář vám namixují svižnou porci zábavy i napětí. Režisér Smith nažene čtveřici týnejdžrů na vrcholech několik tisíc let staré pyramidy v jihoamerické džungli a už nenechá je slézt. Máme zde skoro klasickou sestavu dvou amerických párů. Kočičky jsou vnadné, chlapci odvážní a poznání světa chtiví a ten jim zdá se leží u nohou. Proto neodmítnou nabídku jednoho Němce z plážového mejdanu jít s ním hledat ráno jeho bráchu. Vypravil se totiž před několika dny kamsi do džungle na jedno v mapách nezanesené archeologické naleziště a ještě se nevrátil... ------ Přiznám se, že jsem byl celkem mile překvapen. Hlavně scény z nitra pyramidy byly dost napínavé. Komu se líbili Turistas ať koukne i na filmy Ruiny a Adéla ještě nevečeřela :-). A dozvíte se také, proč asi zanikla mayská civilizace * * * ()

Galerie (36)

Zajímavosti (25)

  • Amy (Jena Malone) stratí okuliare pri pokuse o útek pred rastlinou. Keď ju Stacy (Laura Ramsey) vytiahnu z ruín, nemá okuliare. O dve scény neskôr má zrazu opäť okuliare. Po zvyšok filmu opäť zmiznú. (Pat.Ko)
  • Režisér Carter Smith si koupil knihu Scotta B. Smithe a četl ji v době, kdy dostal nabídku na režírování filmu. (Cheeker)
  • Pro režiséra Cartera Smithe jsou Ruiny prvním celovečerním filmem. (Rodriguez)

Reklama

Reklama