Reklama

Reklama

Epizody(7)

Obsahy(1)

Dobrodružný seriál pro celou rodinu o napínavém pátrání po pachateli, který ohrožuje unikátní stádo bílých jelenů. (Česká televize)

Recenze (61)

Ozzy2

všechny recenze uživatele

Především otřesné výkony dětí tu byly do očí bijící.Ráža není Šimková-Plívová.Ostatně on se věnoval především tvorbě pro děti a jeho dětští hrdinové byli nesnesitelní všude.Třeba zajímavá seriál My z konce světa mě taky otrávil ten kluk v hlavní roli.Nebo Královna koloběžka Filip Menzel i přesto, že to byl spolužák ze základky.Ale hrát teda neuměl. ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Před lety jsem tomuto seriálu udělil podprůměrné 2 *, nicméně nyní jsem ho shlédl znova a musím přehodnotit a 1 * přidat. Přestože seriál vznikl dva roky po cinkání klíči, na jeho kvalitě to vůbec není znát, stále v něm jednoznačně pozoruji atmosféru pohodových rodinných seriálů z krásného normalizačního období (nedostatky v podobě narychlo přebarveného auta VB na Policii přehlížím). Potěší zejména plejáda skvělých herců jako Sovák, Zázvorková a Růžek. Vlachovi role lstivého hospodského padoucha skvěle sedla a chvílemi pobavil i Suchánek coby mladistvý delikvent s rozdvojenou osobností. Zlatokopka ze Židenic se naštěstí objeví jen v několika málo scénách a vždy jen na pár vteřin, takže se dá bez újmy přežít. Dětští hrdinové vcelku sympatičtí, i když ten cirkusák mě chvílemi iritoval, nějak ho tam bylo zbytečně moc. Každopádně díky Rážově režii celkem solidní počin, jeden z posledních (ne-li zcela poslední) pro mě koukatelný tuzemský rodinný seriál. 65% ()

Reklama

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Odbyl jsem si premiéru seriálu až nedávno, takže dětská nostalgie nefungovala. Co je na něm dobré? I když kapitalismus už vystrkoval drápky, v seriálu panuje příjemná jihočeská pohoda a bohaté obsazení dospělých, třebaže většinou v mini rolích - znalci tvorby režiséra Ráži si s úsměvem všimnou, že režisér obsadil drtivou většinou svých oblíbených hereckých spolupracovníků a starší ročníky mu byly určitě vděčné vzhledem k počtu příležitostí, které po revoluci v českém filmu dostali. Jeleni jsou taky docela sympatičtí. S těžkostí jsem se ale prokousával scénami s otravnými dětmi (tohle by mělo bejt v reklamách na antikoncepci), konkrétně jsem si "oblíbil" otravného cirkusáka a přitepleného andílka Honzu, argh! Prvek krimi je pofidérní, protože padoucha známe brzo a musíme jen trpět pitomé děti a SNBáka Zedníčka, jak tápou po falešných stopách a pak sledují neznámého. Legrační byl obzvlášť v tomhle směru poslední díl. Ochránci zvířat by asi taky běsnili - terror, který provádí cirkusácký spratek na nevinném hospodářském zvířeti koze, je k nesnesení, pak ještě v přímém záběru auto vjede do hejna hus. Síla. Kdyby v tom nehráli mí oblíbení herci z předrevoluční gardy, asi bych se uzíval k smrti i přes hezkou přírodu. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Príjemné prostredie malého mestečka v Čechách, krásna príroda a zopár podarených záperov na stádo nádherných, bielých jeleňov. To je niekoľko maličkostí, ktoré sa mi na tomto seriály páčili. Inak to bolo veľmi slabé. Scenáristicky priehľadné, nedynamické. Lacná televízna výprava, kamera i réžia. Herci by ako tak ušli, ale osobitou kapitolou boli tí malí smradi. Nechápem ako mohli tak netalentované, škaredé detváky obsadiť do hlavných detských úloh. Leontýnka, Olda a hermafroditný Honza. * ()

Helmutek 

všechny recenze uživatele

Celkem sympatickej seriál, kterej rozhodně nezastaral ani nic podobnýho, kterej ale až moc srážej nepřesvědčivý dětský herci i nepřirozený a neuvěřitelný dialogy jejich rolí (ale i jinejch postav - třeba pani učitelka apod.), z nichž bohužel téměř pořád čuměl scénář a očividný režisérovy instrukce typu "...rozeběhni se, pak se zastav a otoč, zavolej tohle a tohle a pak zase běž dál" atd. Za všechny byl učebnicově na pěst třeba prvoplánově žoviální cirkusák Pepík, otravnej a nesympatickej syn policajta Zedníčka, afektovaná Leontýnka - dcera Kanyzy apod. Seriál je tak téměř výhradně pro děti, dospělýmu divákovi totiž budou kromě zmíněnejch trapnejch dětí vadit i další věci, jako třeba samotná stavba seriálu - pachatele známe od začátku a jen se čeká, až se na vše přijde; dál třeba jednoduchej a příliš průhlednej děj; spousta zjednodušení a zkratek... Ale nechci to nijak snižovat, protože pro děti to furt může bejt krásnej a dobrodužnej zážitek s výborně obsazenejma dospělejma rolema. Naopak skvělá je tradičně Hapkova hudba, a dle očekávání vynikaj herecký osobnosti jako Zázvorková, Sovák, Hlaváčová, Růžek, ale i ten Zedníček s Kanyzou a třeba Suchánek. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (5)

  • Scéna, kdy poručík Klepetka (Pavel Zedníček) a ing. Bajer (Jan Kanyza) probírají vztah svých dětí, se musela točit šestkrát, protože oba herci neustále dostávali záchvat smíchu. (cundak)
  • Jan Kanyza vzpomínal, že natáčení scény do posledního dílu, kdy jede průvod v kočárech do obory, bylo na dvě hodiny přerušeno vydatnou dešťovou přeháňkou. Herci byli schovaní pod provizorními stany, zatímco do kočárů pršelo a jejich plyšová sedadla vodu nasávala, což Jiří Sovák okomentoval slovy: „Teďka přestane pršet, já si do toho sednu a budu mít mokrej zadek, pak si vedle mě kecne Zázvorková a bude to jako bych se vykoupal“. (cundak)
  • Seriál se natáčel v Třeboni a Žehušicích. (M.B)

Reklama

Reklama