Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poručík Tyler je zklamaný tím, že nebyl jmenován velitelem ponorky, jak si představoval, ale pouze jeho zástupcem. Navíc ponorka, na které slouží, dostala právě nečekaný a nesnadný úkol: přepadnout poškozenou německou ponorku, na jejíž palubě je kódovací stroj Enigma. Získáním tohoto kódovacího stroje by spojenecká vojska získala přístup k tajným informacím německé armády, a tedy i rozhodující převahu. Plán na přepadení ponorky a ukradení kódovacího stroje spočívá v tom, že Američané se převléknou za německé námořníky a budou předstírat, že jsou ze zásobovací ponorky a jdou také pomoci s opravou. Plán se zezačátku podaří, ale brzy se pravá totožnost prozradí a dojde k boji, který skončí zcela nečekaně. Němci sice americkou ponorku zničí, ale na německé se zachrání část Američanů se zajatými Němci… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (271)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nie som špecialista na vojnové filmy, druhá svetová ma už na obrazovke pomerne nudí, takže ak vidím priemerný film z tohto obdobia, nemá ma vlastne čím zaujať. Ponorka nemá žiaden výnimočný moment, nič, prečo by ste si na ňu ešte na druhý deň spomenuli. Videl som ju dávno, ale to aj viaceré vojnové filmy, ktoré mi viac utkveli v pamati a chcel som ich vidieť ešte niekedy znova. U Mostova je kvalitatívne až na treťom mieste, po Únose a T3. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Já se partou námořníků na palubě německé ponorky U-571 příjemně bavil. I když je to zkrátka přitáhlé za pačesy , ale vynahrazení najdete v podobě přepadové akce a hutné hudby. Je zkrátka dobře, že ve filmu nejsou žádná hluchá místa a po celou dobu sledování se něco děje! Velitel vždycky ví, co dělat, i když to neví! ()

Reklama

Legas 

všechny recenze uživatele

Filmové úpravy historických skutečností mi hodně vadí. Ponorka U-571 je jeden z mála filmů, kterému jsem to odpustil, protože mi místo historické opravdovosti naservírovala velice slušnou ponorkovou akci. A pokud jste ji viděli v kvalitním kině nebo máte doma slušnou výbavičku s DVD, dáte mi jistě zapravdu, že po zvukové stránce je to skutečně lahůdka. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Jakmile se v úvodu filmu objevila na scéně první postava, kterou byl Thomas Kretschmann, opět v uniformě a opět německy hovořící, tak nějak jsem věděla, že tohle bude dobrý film. Sice jsem zatím nepřišla na to, jak se na palubu americké ponorky ve 2. světové válce dostal slavný rocker Jon Bon Jovi, ale co:) Myslím, že každý, kdo viděl geniální Ponorku, si na ni vzpomene pokaždé, když sleduje nějaký "ponorkový film." Mně se to stalo téměř při každém takovém filmu, který jsem dosud viděla, a ani Ponorka U-571 nebyla výjimkou. Děj obsahuje patřičnou dávku akce, i napětí a rozhodně mě nezklamal. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Opravdově, živě, hrdě, ale taky nudně se žije na palubě ponorky a to co měla Das Boot, U-571 rozhodně nemá. Buď je totiž v ponorce hrozný ticho a divák čeká co se stane vteřinu co vteřinu, což je každopádně zajištěný napínák u filmů s ponorkama, nebo se prostě baví o ničem, nebo ještě líp chodí na zábavy a užívají si když mají volno. Ale tak to má být. Život je svině, tak proč si ho nezpestřit, jenže diváka spíš unudí k smrti. Zase bych se toho tak moc nebál u tohoto filmu, protože i tak má vcelku silný i když do té doby hodně nesmyslný a těžko uvěřitelný příběh a vydržet se u něj bez problémů dá. Ale stejnak je to spíše akčňárna, která má pobavit, než potvrdit historické reálie a to je trochu chyba. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (15)

  • Film přiřazuje zásluhy na dekódování nacistického kódu Enigma roku 1941 USA. Ale Američané v té době ani nebyli ve válce a jejich podíl na rozluštění kódu byl prakticky nulový. (Jimmy15)
  • V traileru na film je záběr s německým kapitánem, který mluví anglicky. Ve filmu se pak již scéne neobjevila. (Čulo)

Související novinky

David Ayer a pět tankistů bez psa

David Ayer a pět tankistů bez psa

15.02.2013

Specialista na moderní policejní thrillery má za sebou minulost policajta v Los Angeles a člena posádky americké ponorky. První zkušenost proměnil v sérii drsných kriminálních dramat (loni se vytáhl… (více)

Reklama

Reklama