Reklama

Reklama

Těla

(seriál)
  • Velká Británie Bodies
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Čtyři detektivové. Čtyři časové linie. Jedna oběť. Aby zachránili budoucnost, musí nejdřív vyřešit vraždu, která změnila tok dějin. (Netflix)

Recenze (125)

Persephone9 

všechny recenze uživatele

Natočené je to určite kvalitne, herci sympatickí a paradoxne tí, ktorí mi zo začiatku nesedeli sa ku koncu stali obľúbencami a naopak, námet fajn ale porovnávať to s Darkom, neviem no, určite sa to v niektorých bodoch podobá. Dark bol však veľmi komplexný, miestami veľmi náročný a vo výsledku dokonalý seriál, trebalo tam naozaj vnímať čo sa deje a pamätať si detaily. Pri Bodies sa dalo predvídať takmer všetko, posledné 2 časti sa mi zdali trochu urýchlené, avšak záver bol vcelku fajn. Slečnu Iris som v roku 2023 trošku nepochopila, ale ktovie, možno nám niekedy dajú aj druhú sériu. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Velmi mě to zaujalo svým námětem a vlastně po celou dobu si seriál držel právě tou originalitou napětí až někdy kolem epizody pět mě přišlo, že tvůrci začínají přešlapovat na místě, ale konec zvládli skvěle. Hodně dobře napsaný postavy a jejich okolí v dané době. Oceňuji, že jsem za celou dobu seriálu v tom vyznal, protože cestování časem někteří tvůrci využivají ke zbytečné intelektuální sebeonanii. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„LZE CESTOVAT V ČASE…“  První dily vypadaj záhadně a tím, že jsou to vlastně 4 příběhy, je to zajímavý a nenudí to. Navíc to očekávání, co že z tý záhady vypadne… Trošku (víc) mě sere, že i sem musej narvat bukvice, páč (ať si každej dělá co chce, ale…) pohled na dva píchající chlapy mně nikterak nerajcuje. Příběh pro Akta X. Dobře zamotanej a prolínající se letopočty i osudy. Bavilo mě to. Vymyšlený je to dobře, takže v poho za 4*. (Navíc mně to  - nevím proč, připomíná "Atlas mraků". (A samozřejmě "Dark", ale…)) /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Seriál je založen na stejnojmenném komiksu z roku 2015, který napsal Si Spencer a ilustrovali Dean Ormston, Tula Lotay, Meghan Hetrick a Phil Winslade. 2.) Thx za titule „Sebastian Jágr“. ///                         PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  *  NAPĚTÍ  ** ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Skvělá zápletka, utahané podání s několika závěrečnými lapsy v logice fungování světa, hlavně úplný konec v taxíku nedává smysl. Chtělo to trochu zkrátit a nejít bezpečnou cestou. Moc bych si chtěl přečíst komiks (zatím u nás nevyšel) protože Si Spencerův Constantine se mi líbil hodně i díky skvělým hláškam a zajímavým zvratům. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Tak sme sa dozvedeli, že homoklády v zdanlivo usporiadaných rodinách sú tu odjakživa, že Hitlerov pohľad na židovskú rasu bol "opodstatnený", no a že žandárom môže byť aj 147 cm vysoká moslimka so šatkou okolo gebule. Netflix opätovne ponúka svoju tradičnú mix pop kultúr, gender kuchyňu v solídnom námete, avšak treba kriticky dodať, že miestami bez chuti, akoby bez snahy použiť soľ a korenie. Natiahnuť toto všetko na 8 epizód je úplná vražda, kde sa stáva obeťou v prvom rade divák. Po 4 zárezoch som to chcel zabaliť, nevzdal som to, no vyslovene nadšený nie som, i keď musím kurva uznať, že tá odbočka od vraždy do úplne inej pointy, veľmi milo prekvapila. Na záver len dodám, že zrovnávať takýto čiastočný paskvil s počinom ako bol "Dark", je doslova na lakeť, tak snáď Vám ho aj niekto medzi rečou na nos ujebe. Díky. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Slibné... ale pak. Ten náš Západ se nám brzy kvůli podobnému opravdu zhroutí a budeme to my sami, kdo ho pohřbí, vlastně už to děláme svými předplatnými u podobných platforem.. nesympatičtí herci při skvělém příběhu, proč to co nejvíc nezprznit?! ()

formelin 

všechny recenze uživatele

3 a půl / Slušné rodinné sci-fi s fajn námětem, žel zpracování slabší, ale jako celek to funguje a rozhodně neurazí. Trochu mi to připomnělo nedávnou sci-fi sérii 1899, která je tedy vizuálně bohatší a bavila mě tedy víc. O parádní soundtrack se postaral můj oblíbený skladatel Jon Opstad, jehož hudba se tu blíží lehce k motivům z Blade Runnera, no, některé tracky (Maplewood & Defoe) vyloženě jak z něho... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Preboha, to vážne? Zase musí byť všade pichnuté LBGT? Nie je to už trochu moc? Ešte stále nie je filmakerom trápne? No, asi nie. Ako, ja nemám nič proti láske všehodruhu, nech si každý má čo chce, nech je spokojný a nech si to neškrabe. Ale tej násilnej propagandy je už fakt vážne dosť! Za chvíľu urobia homosexuála aj zo Stalina. Je to škoda, pretože inak je to po obsahovej stránke celkom fajn. Neporovnával by som to síce s Darkom, ale rozhodne tento mini projektík, kde hrá úlohu cestovanie časom, vytvorenie časovej slučky a filozofovanie o dôsledkoch a paradoxoch, má niečo do seba. Záver ale mohol byť do väčšej hĺbky, nie ako z rýchlika. Za pozretie to však stojí. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[93%] Sedlo mi to jako ulité! Podobnost s DARK jak tu někteří píší tu určitě je, ale já bych to moc nesrovnával. Oproti DARK je tohle mnohem srozumitelnější – zde jsem snad vše podstatné pochopil. Od začátku mě to navíc vtáhlo do děje a postav. Napínavé to bylo od začátku do konce. Ani ta homosexuální linie mezi tím novinářem a vyšetřovatelem mě nepohoršila. Poslední dva díly se tempem umírnily, ale vysvětlilo se tam vše podstatné. 4 dějové linie – ani nevím, která mě bavila více. Dál se o tom nebudu rozepisovat, každého to asi až tak neosloví, ale u mě tentokrát Netflix zabodoval. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bodies mieri na svoju cieľovú skupinu, čo sú fanúšikovia mindfuck dlhých jázd, ako Dark, 1899, The Peripheral, či v neposlednom rade Diablova hodina. V centre všetkého diania stojí veda, takže pre značnú časť publika, ktoré nevie, o čo v skutočnosti pôjde, môžu byť niektoré z prvých odhalení veľkým sklamaním, v takom prípade odporúčam seriál čím skôr stopnúť. Osobne si myslím, že aj zakomponovanie menšín do hlavných úloh má svoje opodstatnenie, a to vzhľadom na konkrétnu dobu, v ktorej pôsobia ako vyšetrovatelia. To sa týka aj bielej ženy v budúcnosti, ktorá obetovala svoj osobný život práci, ono to bude zrejme v budúcnosti absolútna normálka, možno aj nutnosť na prežitie. Bodies nepotrebujú pre dovysvetlenie druhú sériu, všetko sa uspokojivo uzavrie. Pokiaľ chcete hľadať v materiáli nejaké skrytejšie myšlienky, nie je vôbec od veci sa zamyslieť nad silou momentálneho, emóciami ovplyvneného rozhodnutia, ktoré nakoniec môže ovplyvniť osud celého ľudstva. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Zpočátku tajemná detektivka, později sci-fi guláš po vzoru Darku. Zde naštěstí vše podstatné vysvětleno a v závěrečném díle vše příjemně zapadne, aby divák neměl pocit, že sledoval 8 hodin něco, co nedávalo smysl. Bohužel tempo zbytečně zpomalované nepodstatnými odbočkami (homosexuální linka je zde absolutně na sílu a pouze pro odškrtnutí novodobých trendů) a celá část z budoucnosti je absolutně nezajímavá. Jako celek dobrý nápad s rozporuplným zpracováním. 50% ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem obyčejnou scifi time travel, která v mnoha ohledech nebude dávat smysl a bude to další tuctová podívaná, ale dostal jsem v rámci subžánru kupodivu excelentní kousek, za který by se rozhodně nemuseli stydět ani áčkoví režiséři. Sledujeme 3 (dokonce až 4) časové linie, ve kterých se objeví ve stejný den stejné tělo -nahý muž s prostřeleným okem. Detektiv z každé linie tedy pátrá po  vrahovi a okolnostech nalezení těla a to, k čemu dojdou, rozhodně stojí za to. Strašně se mi líbí postupné dávkování informací ve všech liniích, vše dává chronologicky perfektní smysl, divák se v ději neztrácí a má dokonalý přehled, stejně tak samotní detektivové jsou skvělí, mají charisma okolo své postavy a i vizuálně jsou tady přechody mezi všemi 4 liniemi (1890, 1941, 2023, 2050) prostě skvělé, exteriéry i kostýmy mě totálně uchvátily a opravdu jsem byl podprahově velmi spokojen. A nejenže tohle celé bylo perfektní, on i závěr, rozuzlení a finální 2 "vysvětlující" díly dávají (opravdu!!!) perfektní smysl a konečně můžu po skončení time travel scifi říct, že všemu perfektně rozumím a že je vše naprosto dokonale postaveno. Výsledek je možná jeden z nejlepších time-loop počinů a opravdu takhle bezprostředně musím uznat, že tohle mělo koule - od výpravy a herců, přes napětí, tempo i detektivní rozplétání případů a obecně vlastně celý nápad, který je sám o sobě sakra originální, až po celé rozuzlení příběhu se vším všudy. Maximální spokojenost. Srovnání s německým Dark je rozhodně na místě, nicméně tohle je daleko více ucelenější a smysluplnější a divák se tady tak neztrácí jako v Dark, kde si tvůrci cucali z prstu jakýkoli další díl podle náhodného generátoru scén. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi, že je vzdor čtyřem časovým liniím je celý příběh přehledný. Dalším silným aspektem je skutečnost, že tvůrcům se daří diváka držet v nejistotě a budit zvědavost. A nakonec mi sednul i casting s nepříliš okoukanými herci. Naopak mi moc neseděla úlitba LGBT, která tu prostě a jednoduše byla zbytečná a až příliš často na mě dění na obrazovce působilo staticky. Jakoby tvůrci nedokázali naplnit danou stopáž a tak zůstavali stát na místě. Čekal jsem víc, ale za vidění to stojí. 65% ()

GeusX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavý námět, poutavé ztvárnění čtyř časových useků, stejných případů a se zcela rozdílnými detektivy. Změny v časových rovinách jsou přehledné, neztratíte se, což je velké plus.Takřka všechny díly jsou solidně napínavé. Komplet jsem to dal na tři posezení. Základem úspěchu je, že nad tím nesmíte příliš hloubat a lámat si hlavu nad tím, proč někdo cestuje časem zpět aby se dostal přesně tam, kde je. Prostě, TimeCop by se té časové smyčce divil. Spokojenost! 85% (viděl jsem v cz dabingu) PS: Hodně je tu zmiňována podobnost se seriálem DARK. Přiznám se, že Dark mne nechytil a po čtvrté epizodě jsem to utnul. ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

Vidieť tú storku na tabuli schématicky rozkreslenú na časovej osi, tak si to pravdepodobne všetko odškrtám a poprepájam a mohol by som byť spokojný na konci, ako všetko so všetkým súviselo a bolo prepojené. A veď hej, bolo, to palčák nahor. A zhruba prvú polovicu som to vrstvenie jednej záhady na druhú v štyroch časových a detektívnych rovinách ešte zvedavo a napäto hltal na jeden záťah a tu som bol ešte aj ja na červených percentách. Lenže postupne sa to zmení na príliš krehký konstrukt, kde motivácie a konanie podaktorých postáv začínajú byť čudné. Konstrukt, ktorý drží pokope len preto, že postavy zásadne rozprávajú a napovedajú v hádankách a naznačených neurčitých indíciach. Konstrukt, ktorého nezvratná osudovosť by sa rosypala, keby aspoň jediná postava dala vyšetrovateľom skutočnú nápovedu a stopu a len v dialógoch nezamlžovala omielaním toho istého, že všetci sú milovaní, že všetko je predurčené a nezvratitelné a že to pochopíme, až to uvidíme. Takéto otravné , vychtené, účelové scenáristické vývrtky ma nebavia. 5/10 ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Jak už je v případě cestování časem zvykem, někdy logika není úplně neprůstřelná, ale jinak si nemůžu stěžovat. Obsazení fajn, vizuály také, námět zajímavý a rozuzlení slušné a atmosféra svým způsobem podobná Dark, čehož si cením. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Čtyři časové roviny, čtyři různí vyšetřovatelé, jedna stejná mrtvola. Rozhodně zajímavý a originální námět u kterého bylo dost jednoduché se ztratit, ale tvůrci to nakonec ustáli se ctí. Je sice třeba jim jít trochu naproti a úplně nepřemýšlet nad paradoxy, ale pokud se tohle divákovi povede, dostane slušně šlapající a napínavou detektivku se sci-fi prvky. Dark je sice úplně jiný level, ale Bodies se mu ani nesnaží konkurovat a jedou si svoje vlastní žánrové hrátky…70% ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Až příliš velká sázka na jistotu v jinak již probádaných vodách. To co jsme mohli lépe a zajímavěji vidět v Dark, zde na poli minisérie spatříme také. Bohužel ač většina hlavních postav má co nabídnout, jejich prostor není dostatečný k tomu, aby nám až na pár výjimek přirostli k srdci. Od půlky navíc konec sami odhadnete a ač je katarze dostačující, rozhodně nemohu říci, že bych ji silněji prožíval, což je podle mého škoda. Suma sumárum: zvládnutý průměr. 65% ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo zajímavé. Bál jsem se obyčejné kriminálky, ale naštěstí je to mnohem víc sci-fi. Čtyři časově linie a skoky v čase mezi nimi jsou poměrně originální. Obvykle to bývá tak mezi dvěma časovými úseky. Klidně bych dal plný počet, ale zase nesmyslná homosexuální vsuvka byla opravdu zbytečná. Proč to sakra všude serou. ()

Reklama

Reklama