Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh hazardního hráče (Matt Damon), který je postaven před osudovou volbu mezi láskou a hazardem. Příběh studenta práv, který svou nechuť zařadit se do "normální" společnosti kompenzuje geniálním talentem. Mike má totiž neobyčejné kombinační schopnosti a dovede uhodnout, jaké karty mají v ruce jeho partneři v pokeru. Na rozdíl od většiny profesionálních hráčů se ale Mike snaží nepodvádět a v tom se rozchází se svým komplicem, utápějícím se v dluzích (Edward Norton). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (297)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Matt Damon - jeho hráčská vášeň se všemi triky, manévry, gesty, blafováním a myšlenkovými pochody, je děsně nakažlivá, i když partneři jako je Červ - Edward Norton - jsou na zabití, protože jim nejde o hru, ale jen o prachy. Napětí jako hrom kdykoli je Matt u karet a to i v bezvýznamné hře, natož v té důležité s Malkovichem, něco hráčské i mezilidské psychologie a morálních dilemat, ale díky inteligentnímu scénáři, je to velmi přitažlivé, i herci si to užívají a ve výsledku je to znát. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Háči jsou stejně jako poker samotný především o skvělém herectví. Mladý Matt Damon zde předvádí jeden ze svých nejlepších (cca top3) výkonů, charakter jeho postavy je skutečně pěkně vykreslen a speciálně vnitřní proslovy ještě prohlubují divácký vhled do jeho nitra. Zlodějíček a věčný pařmen Ed Norton je také jak vytržen z reálného života a vše završuje charismatický a velimi přesvědčivý Malkovich, který zde konečně hraje něco diametrálně odlišného od svého standardu. Jádro příběhu není příliš světoborné a morální vyznění závěru není zcela v souladu s jeho zbytkem, ale ono to v konečném důsledku nevadí. Cesta dvou kámošů je zábavná a z každé partičky pokru je vykřesáno maximum intenzity. Také citelná atmosféra 90. let je mě osobně velice sympatická. 8/10 ()

Reklama

andrii 

všechny recenze uživatele

Dáme partičku? Ďáblovy obrázky už už poskakují v paklíčku. Ruce svrbí. Dlužno říci. Šimrající touhu mají karbaníci. Rozdávej, sázej. Rozmnožíš, nebo ztratíš dolarovou ruličku. Záleží na tom, jak máš hru v malíčku. Hosté karetního stolování vsadili na účast pokerových tváří, nastolili pravidla náruživého blafování. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Čakal som niečo, ako film o drogách. Veď gamblerstvo je podobná závislosť ako drogy. Bol som príjemne prekvapený, keď sa pred mnou odvíjal príbeh bez klišé, príbeh, ktorý aj diváka, ktorý vie iba to, že nejaké karty existujú a matne si spomína, že pred rokmi si zahral, sedmu, žolíka alebo kanastu, dokázal vtiahnuť do seba. Príbeh, ktorý si s chuťou a im príslušnou profesionalitou odohrali herecké esá, pričom dobre boli vybraní i herci epizódnych postáv. Príbeh, ktorý nekončil hollywoodskym happy endom, ale iba hráča po komplikovanom ubehnutí jedného kola opäť postavil do štartovacích blokov. ()

Amroth666 

všechny recenze uživatele

Není film, kde by si Edward Norton nezahrál problémového a diskutabilního člověka. Tenhle film přesně vystihl slovo poker a jeho vedlejší omamné účinky. Poker je jedna z mých nejoblíbenějších her a zároveň závislostí. Ještě se Snookerem je to pro mně Gentelmanská a chlapská historická mocnina. Tento film bych srovnal s Barvou peněz, která u mně zvítězila stejně jako tenhle film svým příběhem a svojí herní podstatou. Při závěrečném nervydrásajícím finále proti cizojazyčnému ruskému fousatému mistrovi jsem vypotil snad dva litry potu. Neskutečně mně celý film chytnul a já se ho držel až do poslední minuty. Film má krásnou pointu, že poker je loterie a poker není jen o štěstí. Velká bomba, mohu doporučit! ____Žiju, když riskuju. Zbytek je jen čekání. ____ ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení probíhalo v autentických newyorských klubech, v Taj Mahal Casino v Atlantic City, v Siwanoy Country Clubu v Bronxville a v Newarku. (Tygrys)
  • V úvode filmu cituje Mike McDermott (Matt Damon) slová Doyle Brunsona: "Texas bez limitu je Cadillac pokru", ktoré použil vo svojej knihe zvanej "Super System". Neskôr cituje: "V Texase bez limitu je hlavné prinútiť hráča vsadiť všetko", čo je tiež zo spomínanej knihy. (tarponko)

Reklama

Reklama