Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tentokrát je to osobní. Chladná tvář Jamese Bonda prahne po pomstě. Timothy Dalton v hlavní roli britsko-amerického akčního filmu. Britský tajný agent James Bond, který dosud oddaně sloužil zájmům vlasti a Jejího Veličenstva, se poprvé dostane do situace, kdy jedná pouze na základě své osobní motivace. Stane se tak poté, co kolumbijský drogový magnát Franz Sanchez uprchne ze zajetí CIA a pomstí se Bondovu dlouholetému příteli Felixovi Leiterovi. V den své svatby tak Leiter navždy ztratí manželku a sám přijde o nohu poté, co jej Sanchez nechá předhodit hladovému žralokovi. Protože britská tajná služba MI6 nechce mít s americkým případem nic společného, dá Bond výpověď a pustí se do pátrání po Sanchezovi na vlastní pěst. Spojí se s půvabnou pilotkou amerického letectva Pam Bouvierovou. Před Sanchezem se vydává za zabijáka na volné noze. Nabídne mu své služby a zaseje v něm nedůvěru v některé jeho spolupracovníky. Avšak rozložit dobře fungující drogový kartel může být nad Bondovy síly... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (412)

Psema 

všechny recenze uživatele

Daltona mám v téhle roli fakt rád, takže mě mrzí, že zrovna on neuspěl a málem poslal sérii k čertu. Vždyť ty jeho filmy byly jedny z nejlepší bondovek. Dějová linka se mi zamlouvá, tyhle osobní příběhy o pomstě jsou vždy velmi osvěžující a těší mě vidět nejlepšího agenta, jak se žene za šmejdem, který ublížil jeho příteli. Samozřejmě nic proti tomu, když James zachrání planetu. Ohromně mi sedí Robert Davi, ten by se svým charismatem mohl bourat stěny, stejně jako tehdy mladý Del Toro. Největší star ale stejně představuje Desmond Llewelyn, který se dočkal většího zapojení do děje a jako Q v akci exceluje. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Bond č. 16 - Podruhé s Daltonem a za mě lepší než předchozí Dech života. 007, který dosud oddaně sloužil zájmům své vlasti, ztratí povolení vzít život a má odevzdat zbraň, ale zároveň je i poměrně tvrdší a přímočařejší než naposledy. Cool je Robert Davi, bavil i noži vládnoucí Benicio Del Toro v roli mafiánského pohunka. Pro řadu scén posloužilo Mexiku, zároveň se jednalo o první bondovku, která dostala označení PG-13 – nevěsta se tu nedočká ani první svatební noci, pak je tu ukousnutí nohy žralokem či rozmašírování padoucha v drtičce. Kamionové finále fajn. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Pokud to chápu - jel na lyžích za letadlem, skočil na něj …" No prostě jako vždycky. Jenže tentokrát protřepanej a nemíchanej agent ještě postavil kamion na zadní nebo se převlíkl za rejnoka. To bylo fajn a obě bondgirl byly vynikající - Pam byla drsná, Lupe zase něžná a obě mi ladily k pyžamu. Na druhou stranu mě dost nebavili kladní agenti vhodní pouze k likvidaci či trapárny typu únik z drtičky. Ale bouchalo to, bojovalo se pod vodou i vysoko nad zemí a tak mám Bonda rád. Jen to svádění tentokrát poměrně odflákl. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Dalton bol najlepší Bond, minimálne ak zoberieme do úvahy kvalitu jeho filmov - natočil iba dve bondovky, ale zato imho jedne z tých úplne najlepších. Skvelá dynamická akcia, výborný prepracovaný príbeh, kvalitní záporáci a bondgirls, akurátna dávka násilia, grandiózne výbuchy a hlavne úžasný, úžasný, úžasný Bond. Skvelý súlad zmyslu pre humor, elegancie a akčnosti. Na Daltonovi sa mi páči jedná vec - vec, ktorá ide presne v kontraste s Mooreom v posledných dieloch (keď sa stál paródiou sám na seba) - Dalton nerieši všetko s úsmevom, vie sa správne nasrať, vidieť vážnosť situácie a že jeho Bond je človek a nie Boh - len taký poloboh ;). ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Nejhorší bondovka celé série. Příběh okolo osobní pomsty agenta 007 je příliš standardním tématem ve světě akčních filmů a k Bondovi se příliš nehodí. Závěrečná akční scéna s kamiony je tak nechutně přepísknutá, až to bolí. Viděli jste někdy jet kamion (tedy tahač i s návěsem) po kolech na jedné straně? Tohle ani Bondovi nesežeru (maximálně Michaelu Knightovi s jeho Kittem). Díky alespoň za Benicia Del Tora. ()

Galerie (148)

Zajímavosti (38)

  • Mike Grell, spisovatel a výtvarník, pracující pro DC Komiks v New Yorku, přepracoval filmovou předlohu do barevného grafického románu. (Terva)
  • Povolení zabíjet je poslední film s Bondem, který natáčel režisér John Glen. (Pumiiix)

Reklama

Reklama