Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Kypru zatkne zvláštní jednotka vůdce arabské teroristické organizace Jaffu. Z Atén startuje americký Boeing 747, na jehož palubě je mezi čtyřmi stovkami cestujících Jaffův zástupce Nagi Hassan s osmičlenným komandem, které letadlo krátce po startu obsadí. Únosci žádají Jaffovo propuštění. Analytik CIA David Grant však tvrdí, že je na palubě ukryt ztracený nervový plyn, který chce Hassan použít k útoku. Jeho množství by mohlo zničit celé východní pobřeží USA. Grant, Travis a šestičlenné komando s leteckým inženýrem Cahillem mají proniknout na palubu letícího stroje s pomocí speciálního letounu NASA. Dojde však k havárii, kterou Travis zaplatí životem. Komando na palubě letadla tak zůstane bez velitele i bez spojení s krizovým štábem. Vojáci rozmístí sledovací zařízení, aby zjistili počet a polohu teroristů na palubě, a zatímco Cahill s pomocí raněného pyrotechnika Cappyho zneškodňuje nálož s nervovým plynem, Grant má najít jejího konstruktéra Jean-Paula Demoua, který dokáže bombu odpálit dálkovým ovládáním. Přestože se mu podaří získat na palubě spojence v odvážné letušce Jean, čas se nebezpečně krátí. Velení se totiž domnívá, že komando zahynulo, a přikáže letoun sestřelit. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (350)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Seagalovský manévr se nakonec ukázal jako velké plus, neboť hrdinství v podání civilního Kurta Russela je o sto procent improvizovanější a tím pádem i zajímavější a napínavější. Seagal tu skutečně moc nenahraje a na staré dobré časy zavzpomínáme jen v úvodní sekvenci, kde stylově vyřídí tři borce nožem, počemž následuje domovní čistka. Akce je překvapivě velice realisticky nasnímaná (žádné dlouhé přestřelky, ale rychle stříhané sekvence) a děj je nabitý již od první minuty. Členové komanda jsou sympatičtí a děj se ubírá relativně logickou cestou. Žádné přehnané hrdinství či patos. David Suchet je fantastický záporák a Halle Berry sympatická palubní průvodčí. Zamrzí snad jen otravně vyšponovaný závěr s databankou. Příjemný přírůstek mezi akční thrillery. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

V deväťdesiatkach bol aj priemerný film dobrý. A možno práve preto, že Seagala poslali čo najrýchlejšie k čajkám, tak film nedopadol ako bežná seagalovina. Prekvapením bolo, že dokonca normálne ukázali, že terorista je muezínofil, čo v dobe politickej hyperkorektnosti už našťastie úspešne mažeme a korány a Hassanov progresívne velebíme ako najtolerantnejšie stelesnenie duchovného prejavu. ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Tomuhle se říká nomen omen, protože tenhle film MUSEL být inspirací teroristům z Alkájdy. I když tady to dopadlo trochu jinak a samozřejmě líp. Nejen že je tu dobrá akce, ale taky to není nijak přehnaný a spíš vám opravdu přijde, že takhle nějak by mohlo přepadení probíhat. A i jeho ukončení ze strany vojáků mi nepřišlo nijak přehnaný a nereálný (tedy pokud by šlo všechno jak má a všichni byli suprmani). A zábava samozřejmě nechybí, i když tam žádná trapná hláškovací postava není, což mnoho lidí těžce předejchá. Film totiž nemusí být nabitý prvoplánovým humorem na jedno použití, aby byl zábavný. Zde sice nijak moc humoru není, ale i přesto. Hrdinové jsou sympatičtí a David Suchet toho islámskýho fanatika hraje nenapodobitelně. Jako by jím vážně byl. A i když konec je hodně velké klišé, jaké v těchto filmech vidíme opravdu pokaždý, není až tak dlouhej, aby to člověka nějak významněji namíchlo a zkazilo mu to tak říjemně prožitou dvouhodinovku. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

BOEING 747 V OHROŽENÍ, je typickým žánrovým snímkem z 90. let, kterých se tehdy točilo poměrně dost a u kterého se divák, pokud vypne mozek, dobře pobaví. A mně se opravdu líbí. Trocha toho tradičního amerického patriotismu, létající Seagal (výjimečně bez culíku), slušné napětí, Jerry Goldsmith a výborní Russell se Suchetem (výjimečně bez knírku). Takový ideální akční film na sobotní večer. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Stuart Baird sice režijně debutoval, nicméně měl za sebou coby střihač nespočet zkušeností s velkými akčními projekty. Zase v tom byli teroristé (tentokrát v čele s démonickým Davidem Suchetem), pár nečekaných hrdinů z masa a kostí (vládní analytik Kurt Russell a statečná letuška Halle Berry) i šéf protiteroristické jednotky Steven Seagal, který nečekaně překvapí. Ač bych v jiných případech psal, že on sám i producenti jeho filmů pochopili, že není třeba experimentovat a jen pokračovat v nastoupené cestě, tady jde o dost odlišnou látku a jeho úhybný manévr je nakonec vlastně fajn. O hrdinství se totiž postarají jiní. Výsledkem je v produkci ostříleného Joela Silvera několik dramatických momentů, třeba přesun komanda do uneseného boeingu, dunivý zvuk a velké finále, kterému pár diváků, kteří v životě neslyšeli jméno John McClane, i zatleská. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (23)

  • Podle autobiografie Johna Leguizama se Kurtu Russellovi nelíbilo, jak často Leguizamo improvizoval, až se kvůli tomu mezi nimi strhla menší šarvátka. Zapříčila jí Leguizamem improvizovaná hláška "Doufám, že nás ten smrad neprozradí" - po tom, co si Kurt Rusell zuje boty. (akisha)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno