Reklama

Reklama

Panika v Needle Parku

  • USA The Panic in Needle Park (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh se odehrává v New York City. Helen je mladá dívka bez domova. Hledá lásku a domov. Bobby by mohl být ten pravý - miluje ji a chce jí dát domov, jenže je narkoman a živí ho překupnictví drog a drobné kšeftíky. Ani jeho příbuzní a kamarádi neznají nic lepšího. Není se co divit, že i Helen začne brát drogy, prodávat své tělo a pomáhat Bobbymu při jeho podvodech. Mají jen jedinou možnost, jak začít znovu - rozejít se. Jenže to nedokážou. (vla_kor)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (111)

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Rozjezd Al Pacinovy hvězdné kariéry, ve kterém válcuje všechny ostatní složky filmu od herců až po scénáristu. Panika stojí na jeho hereckém umu a charismatu víc, než by bylo zdrávo. Ne, že by to byl špatný film, ale po určité době začíná trošku nudit a člověk si říká, jestli ta stopáž není přestřelená. Lepší 3 hvězdičky. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmov s Al Pacinom, ktoré som doteraz nevidel. Neviem prečo sa tak kvalitný film našej distribúcii dodnes vyhýba, ale bol som vďačný i za neskorú premiéru na tv Nova cinema. Pacinov výkon je už tradične absolútne úchvatný a pochvalu si zaslúži i jeho herecká partnerka, s ktorou vytvorili veľmi uveriteľnú dvojicu feťákov. Pri scéne, kde Pacino vrieska a kope do dverí, za ktorými sa zamkla jeho neverná priateľka, som normálne v duchu nadával, že TOTO musím pozerať s dabingom. Sedem smrteľných hriechov asi pozná každý a doplniť ten ôsmy či deviaty, by nebol problém, ale ako ôsmy ma hneď napadlo – dabovanie Al Pacina...Napriek hroznému dabingu som aj tak rád, že som to mohol vidieť, i keď v takej zmrzačenej podobe. 80%. ()

Reklama

Nin 

všechny recenze uživatele

Drogy jsou špatné, áno? Fajn, tak tohle není ani zdaleka taková sláva, jak by se mohlo zdát podle zdejších nadšených reakcí. Ano, Al Pacino dokazuje, že byl vždycky skvělý herec, a příběh skutečně je depresivní, ale nemá žádný spád, žádný tah na branku. Dokumentární styl se spíš podsouvá, když se to zrovna režisérovi hodí. Naopak se spíš vyžívá v jakémsi zvláštním postupu - Zničehonic posunout děj o hodně dopředu. Příklad: Bobby se vydá na svůj první kšeft - střih - sprchuje se ve vězení. Poprvé mě tohle trochu zaskočilo, ale spíš mile překvapilo, později už mě to otravovalo. Návštěva věznice totiž pak vypadá ve stylu, že člověk na pár dní odejde a pak se vrátí. Hotovo. Vypadají a chovají se úplně stejně a silně závislí si tam ty drogy asi nějak ošéfovali, tohle se neřeší. Řeší se spíš hlavní pár, který je už ale od začátku na slušném dně, takže žádný velký dramatický sešup se taky nekoná. Upřímně řečeno mám z filmu pocit, že se snaží být jen za každou cenu hrozně autentický a šokovat... to ale zůstává někde na půl cesty. Špatné pocity budete mít spíš ze samotného tématu, zpracování v jejich vyvolávání nijak extra nepomáhá. (6/10) ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ještě než se proslavil "Kmotrem" vyzkoušel si jednu ze svých prvních hereckých kreací Al Pacino v tomto syrovém filmu z prostředí narkomanů. Depresivní film, který neukazuje veselé drogové opojení ale drsnou realitu toho co s lidmi udělají drogy. Bohužel mi snímek přišel poněkud jednotvárný ale i tak patří k tomu nejlepšímu co může film na podobné téma nabídnout. ()

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Přeci jen jsem čekal víc. Možná trochu více emocí, trochu víc špíny, trochu víc dramatu. Al Pacino, ač zahrál opět samozřejmě na výbornou, je zde téměř nepřetržitě hladce oholen a jako feťák moc nevypadá. Což mi přijde u člověka na heroinu, který se živí tak jako on v tomto filmu, trochu zvláštní. Čekal bych nějaké mrtvoly, předávkování, přinejmenším opravdové absťáky, protože takhle vypadá závislost na heroinu jako takový menší problém, se kterým se dá celkem normálně fungovat... Což je samozřejmě úplně mimózní představa. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (9)

  • Ve filmu nebyla použita žádná hudba. (liborek_)
  • Jerry Schatzberg po přečtení scénáře odmítl film režírovat, nakonec se však uvolil, když byl do role Bobbyho obsazen Al Pacino, kterému předvídal velkou budoucnost. (Kulmon)

Reklama

Reklama