Reklama

Reklama

Panika v Needle Parku

  • USA The Panic in Needle Park (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh se odehrává v New York City. Helen je mladá dívka bez domova. Hledá lásku a domov. Bobby by mohl být ten pravý - miluje ji a chce jí dát domov, jenže je narkoman a živí ho překupnictví drog a drobné kšeftíky. Ani jeho příbuzní a kamarádi neznají nic lepšího. Není se co divit, že i Helen začne brát drogy, prodávat své tělo a pomáhat Bobbymu při jeho podvodech. Mají jen jedinou možnost, jak začít znovu - rozejít se. Jenže to nedokážou. (vla_kor)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (111)

Nin 

všechny recenze uživatele

Drogy jsou špatné, áno? Fajn, tak tohle není ani zdaleka taková sláva, jak by se mohlo zdát podle zdejších nadšených reakcí. Ano, Al Pacino dokazuje, že byl vždycky skvělý herec, a příběh skutečně je depresivní, ale nemá žádný spád, žádný tah na branku. Dokumentární styl se spíš podsouvá, když se to zrovna režisérovi hodí. Naopak se spíš vyžívá v jakémsi zvláštním postupu - Zničehonic posunout děj o hodně dopředu. Příklad: Bobby se vydá na svůj první kšeft - střih - sprchuje se ve vězení. Poprvé mě tohle trochu zaskočilo, ale spíš mile překvapilo, později už mě to otravovalo. Návštěva věznice totiž pak vypadá ve stylu, že člověk na pár dní odejde a pak se vrátí. Hotovo. Vypadají a chovají se úplně stejně a silně závislí si tam ty drogy asi nějak ošéfovali, tohle se neřeší. Řeší se spíš hlavní pár, který je už ale od začátku na slušném dně, takže žádný velký dramatický sešup se taky nekoná. Upřímně řečeno mám z filmu pocit, že se snaží být jen za každou cenu hrozně autentický a šokovat... to ale zůstává někde na půl cesty. Špatné pocity budete mít spíš ze samotného tématu, zpracování v jejich vyvolávání nijak extra nepomáhá. (6/10) ()

Santino7 

všechny recenze uživatele

Jeden z vôbec prvých zásadných filmov zaoberajúcich sa drogovou problematikou... no a taktiež bez pochýb jeden z najlepších, ak nie ten úplne najlepší (alebo Trainspotting), no a to myslím skutočne vážne! Prikláňam sa dokonca k názoru, že je ešte o triedu vyššie ako napríklad Requiem for a Dream, pretože (ako už spomínal aj gudaulin) vďaka absencii efektov a rôznych zbytočných trikov pôsobí omnoho autentickejšie, servíruje nám drsnú realitu tou najjednoduchšou cestou bez akýchkoľvek škrupúľ. Proste natvrdo. Dokonale zobrazená premena hlavných postáv v priebehu necelých dvoch hodín, počas ktorých som sa od filmu jednoducho nemohol nijakým spôsobom odtrhnúť, nešlo to - skvelý príklad toho, že sa zaobísť aj bez hudby atď... Paniku v Needle Parku by skutočne mali mať preštudovanú všetci tí, ktorí majú v pláne vrhnúť sa do natáčania snímku na drogovú tématiku, niečo ako povinnú literatúru :-) A mimochodom, najmä vďaka tomuto vynikajúcemu hereckému výkonu (prvá hlavná rola v kariére) pravdepodobne Al Pacino vďačí za neskoršie stvárnenie dnes už kultovej postavy vo všetkým dobre známej klasike z mafiánskeho prostredia, kde zažiaril o rok neskôr. Neviem, čo viac ešte napísať, všetko podstatné tu v komentároch bolo už omieľané veľakrát, každopádne môžem tento film s čistým svedomím odporučiť, ak ste ešte nevideli. 5/5 ()

Reklama

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Patrně jsem poněkud zpanikařila, když jsem myslela, že je nezbytně nutné toto feťácké drama vidět... možná sedět v kině sedmdesátých let, vyjdu s popelavou tváří, ale tady, teď a po bezpočtu romantických sond do stojatých smažkovských vod, jsem daleka zděšení. Spíš než cokoli jiného mě pobavilo, co se fetka Bobby naběhá a nashání - jako nějaká viktoriánská hospodyňka :-) a taky se mi líbily skřípavé zvuky New Yorku, žádné vztahové překvapení se však nekonalo - když se jeden veze, druhý nemůže jít pěšky, leda opačným směrem... zkrátka, nastavené zrcadlo časem osleplo a tuto skutečnost nemůže zvrátit ani Al Pacino, i přesto, že mu v očích ještě nesídlila ta nadherecká namachrovanost. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Velikánov fenomenálny, feťácky, skoro, takmer DEBUT a VSTUPENKA do prvej hereckej super ligy ! Al Pacino sa objavil na plátne vôbec po druhýkrát, a to v úlohe nekompromisného DEALERA DROG BOBBYHO, a je to prvotriedny a úspešný vzostup v kariére vpred, keď si ho všimol, nik iný, ako F. F. Coppola ! Normálne ma až zamrazilo pri pozeraní sa na týchto stratených ľudí, premárnené životy, ktorí sa utápajú v drogách, a stávajú sa z nich automatické zabité prípady, ktorým už niet pomoci ? Po celý čas to tak aj vyzerá, pretože, ak nemá dotyčný jedinec svoju pravidelnú dávku, dostáva šialené abstinenčné príznaky, čiže urobí čokoľvek, aby sa dopracoval ku svojej nezvládnuteľnej závislosti, ktorá ho môže ľahko priviesť do hrobu. Veď komu niet rady, tomu niet pomoci. Keď sa nad tým hlbšie zamyslím, im nemá, kto pomôcť, pretože sa zdržiavajú vedľa takých skupín ľudí, kde toto svinstvo doslova tečie potokom, a potom nehrozí žiadne spamätanie sa, aj keď Helen koketuje s tým, že by mohla prestať ? Otáznik, áno, neviem, ako dopadli ? Pomerne dosť surový a sugestívny film, ktorý hravo schová do vrecka všetkých svojich napodobovateľov. Odporúčam najmä fanúšikom Ala, aby vedeli, ako voľakedy inšpiratívne začínal, a aký je k tomu extrémne presvedčivý, až si myslím, že je z toho cesta ! ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Mám svoje top žánry a mám žánr, kterej z duše nenávidím- filmy o feťácích. Do Paniky jsem šel jen proto, že ji na ČSFD někdo zařadil do "podobných" ke kongeniálnímu Ex Drummerovi. Takže jsem zastříhal ušima a musel jsem si to pustit. Zázrak se ale nekonal. Naopak. Tohle je dokonalá ukázka toho, co já nerad. Nejdřív čurina, pak postupnej rozpad osobnosti, průsery, kriminál, někde i horší konce... Celkově ale furt stejný, po krk ve sračkách. A čím líp je to udělaný, tím je jich víc. No more... ()

Galerie (47)

Zajímavosti (9)

  • Ve filmu nebyla použita žádná hudba. (liborek_)
  • „V jedné scéně jsme měli dealovat na rohu ulice a byl tam opravdu člověk, který právě obchodoval s heroinem. Podíval jsem se na něj a on na mě. Byl jsem z toho opravdu rozrušený,“ prohlásil Al Pacino v rozhovoru z roku 1979. (stramonium)

Reklama

Reklama