Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drsná příroda a ještě drsnější muž – tak si Eve svůj život skutečně nepředstavovala. Oliver Reed a Rita Tushinghamová v romanticko-dobrodružném příběhu, odehrávajícím se koncem minulého století v nádherné scenerii kanadské divočiny. (Letní filmová škola)

Recenze (82)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Ritu Tushingham som videl pred pár desaťročiami v Richardsonovej Kvapke medu. Zálesák je o päť rokov mladší, ale výraz herečky sa nezmenil a môže ho používať ako puncovú značku. Zálesák je dobre nakrútený film. Najmä preto, že sa na nič nehrá a v takom prípade je divák ochotný odpustiť aj niekoľko logických nedostatkov. Lebo podstatné nie je to, či sa to mohlo takto nejako stať, ale ako zaujímavo a konfliktne prebiehalo zbližovanie dvojice. Napriek celkovej spokojnosti som skúpy dať štyri hviezdičky. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Doležitým faktorom filmu bola samotná drsná príroda, ktorá bola parádne opísaná, včetne zvierat ( až na niektoré prestrihy, ktoré neboli natočené pre tento film ). Ak sa k tomu pridá síce jednoduchá, ale pekná a čistá rozvíjajúca sa romantika medzi grobiánskym traperom a nemou dievčinou, úspech je zaručený. Scéna prepadu vlkmi je exelentná. 4+ ()

Reklama

mohamedsfinger 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že filmy z divoké přírody a o zálesácích mě opravdu nikdy nebavily, ale o tomhle jsem slyšel jen chválu... a byla oprávněná. A to i přes, jak už někdo zmínil, některé vyloženě studiové scény a opravdu hnusný sníh. Hlavní devizou snímku je samozřejmě syrový výkon Olivera Reeda, který občas opravdu nahání strach, no a také obrázky kanadské přírody. Rozhodoval jsem se mezi třemi a čtyřmi, ale i přes tu mou averzi mám pocit, že musím dát hodnocení vyšší... ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Křehké ženské mládě v zajetí muže drsného stejně jako kolem příroda kolem něj... Nevěsta pro Zandyho (1974) s Liv Ullmannovou neměla tak napínavé akční scény s dravou pumou a celou smečkou útočících vlků, tuším jen jednu s medvědem, ale rozhodně lepší herečku v hlavní roli i důsledněji rozehranou psychologii postav, než Zálesák. Nevím, ale ten celou dobu stejný výraz Rity Tushingham na mne v některých místech nepůsobil zrovna nejdůvěryhodněji, jakoby spíše patřil do zcela jiného (hororového) žánru. Jinak jako dobrodružná podíváná z prostředí kanadské divočiny to mělo skvělou úroveň a dobře rozehrané napětí i v rámci vztahové linky, u které mi předvídatelnost konce příběhu nijak nevadila. 75% (viděno v rámci "Challenge Tour 2020" – 30 dnů se světovou kinematografií) ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Drsný zálesák a plachá němá dívka s těžkým traumatem z dětství v kulisách neméně drsné kanadské přírody - a trocha dobrodružství a romantiky poněkud hrubšího zrna ... Vlčí smečku představovali psi - alespoň ve většině záběrů. Cvičení vlčci asi nebyli k mání ... :-) ... DVD, se kterým přišla na trh společnost KaB Music v edici "ráj DVD", je dosti mizerné kvality, navíc ve formátu 4:3, přesto stojí za vidění - pod hrubým povrchem se skrývá v podstatě křehký příběh o potřebě lásky a porozumění. A jen tak na okraj: Neuškodí, když lovec okusí pocity zvířete lapeného do želez - i když o to tady neběží. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Eve (Rita Tushingham) neřekne za celý film ani jedno slovo. (CRYPT)

Reklama

Reklama