Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drsná příroda a ještě drsnější muž – tak si Eve svůj život skutečně nepředstavovala. Oliver Reed a Rita Tushinghamová v romanticko-dobrodružném příběhu, odehrávajícím se koncem minulého století v nádherné scenerii kanadské divočiny. (Letní filmová škola)

Recenze (82)

fragre 

všechny recenze uživatele

Tento opus jsem viděl poprvé co hoch odkojený Vinnetouem, takže to byl pro mne tehdy dost otřes. Už drsná scéna prodeje "nevěst" na začátku filmu žádnou velkou romantiku neslibovala, indiáni jsou zde pojati jako zákeřní a vrahounští hajzlíci, leč přesto mne film dostal a blednoucí vzpomínka na něj občas vyplavávala v následujících destiletích na povrch vědomí. Kupodivu, ani po letech ten film příliš neztratil. Jistě, triky jsou laciné-umělý sníh, místo vlčí smečky jen banda cvičených šariků, zadní projekce.... leč příběh své drsné kouzlo neztratil, takže odpouštím. Oliver Reed je dokonalý, takhle bych si drsného, frankokanadiánského zálesáka představoval, a Rita Tushingham ve svém výkonu nikterak nezaostává. K tomu nádherná příroda - 4, 5 *. ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Na tento film sa nedá zabudnúť.Oliver Reed hraje poriadneho drsňaka.Je nekultúrny a necivilizovaný,pravý opak svojej družky,ktorú považuje skôr za slúžku a niekedy skôr za zviera a tak s ňou aj narába.Ako s otrokom.Zaujímavá psychologická štúdia o vzťahu takého muža a ženy,ktorý žijú sami v divočine.Aj keď film je naozaj skôr dobrodružný ako psychologický film.Aj keď tento traper a zálesák bol krutý a sebecký,zároveň bol aj odvážny a dá sa povedať že aj statočný.Dej je situovaný v Britskej Kolumbii v roku 1850.Vynikne aj pekná príroda,aj súboj s vlčou svorkou.Ale hlavne je,že tento drsný človek sa nakoniec zmení v dobrého chlapa.Ale aby sa takto zmenil,najprv príde o nohu,keď stúpi do pasce na medvede. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne špatný drsný chlapík chce ženu a děti. Jo, a ještě taky lustr. Potíž je, že mu nikdy nikdo neřekl o lásce, nebo o tom, jak se chovat k ženě. Intuitivně k tomu ale přes několik tvrdých ran osudu dojde. Stejně jako křehká květinka, kterou si dovleče do srubu, pochopí, že to, co potřebuje je svoboda a tu jí právě může dát ten zprvu brutálně se jevící muž.___Ve zkratce řečeno: dobrá koupě za tisíc dolarů. /11. 9. 2010/ ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Křehké ženské mládě v zajetí muže drsného stejně jako kolem příroda kolem něj... Nevěsta pro Zandyho (1974) s Liv Ullmannovou neměla tak napínavé akční scény s dravou pumou a celou smečkou útočících vlků, tuším jen jednu s medvědem, ale rozhodně lepší herečku v hlavní roli i důsledněji rozehranou psychologii postav, než Zálesák. Nevím, ale ten celou dobu stejný výraz Rity Tushingham na mne v některých místech nepůsobil zrovna nejdůvěryhodněji, jakoby spíše patřil do zcela jiného (hororového) žánru. Jinak jako dobrodružná podíváná z prostředí kanadské divočiny to mělo skvělou úroveň a dobře rozehrané napětí i v rámci vztahové linky, u které mi předvídatelnost konce příběhu nijak nevadila. 75% (viděno v rámci "Challenge Tour 2020" – 30 dnů se světovou kinematografií) ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Divočina ve všech ohledech. Ale začnu vtipem, jak už jsem to tady několikrát viděl. Jede kamarád si stěžuje druhému. Budu se asi rozvádět, žena se mnou už měsíc nemluví. Druhý odpovídá: To si tedy rozmysli, Takovou už stova někde najdeš! Pokračujme tedy v legraci a hrubostech daných divočinou. Neotesaný trapper La Bête (Zvíře) si kupuje ženu za tisíc dolarů (mohl ji mít i za stovku, běžně se žena neprodává a její hodnota roste nebo klesá - do minusu - společným životem. La Bête s ní také jedná jako by se zvířetem; ale je to jen "jakoby", varuje se toho, aby jí neznásilnil, což by se při své povaze u zvířete asi nerozmýšlel. Eva ovšem začíná nabývat na hodnotě až převýší trapperovu i s jeho kožešinami. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Eve (Rita Tushingham) neřekne za celý film ani jedno slovo. (CRYPT)

Reklama

Reklama