Reklama

Reklama

Obsahy(1)

KGB má nový ďábelský plán: Série atentátů se podle něj stává osudnou pro agenty nepřátelských tajných služeb. Jméno Jamese Bonda v tomto seznamu smrti nechybí. Agent 007 však zařídí v Bratislavě útěk generála KGB Koskova, který ve skutečnosti pracuje pro britskou tajnou službu. Koskov obviní z úkladů svého protivníka Puškina, ale vzápětí je unesen sovětskými agenty. Bond se nyní musí Puškina zbavit a Koskova zachránit. Timothy Dalton je James Bond osmdesátých let. Nové příběhy Agenta 007 díky němu získaly tempo akčních filmů. Bratislavu musel za totality natočit John Glen především ve Vídni. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (423)

Boss321 

všechny recenze uživatele

Výborná bondovka, která se od Moorovek liší hlavně tím, že není tak šíleně nadsazená. Agent 007 v podání Timothy Daltona je pojet úplně jinak než ty s Connerym či Moorem a musím říct, že mě to sedlo. Dalton přímo oplývá charismatem a do role Bonda mi přesně zapadl. Škoda, že nedostal nabídku na více pokračování. Určitě jedna z těch lepších bondovek...... ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Stejně jako dnes už nemusím moc akční filmy z osmdesátých let (už jen ta móda a hudba...) tak mi úplně nesedl Dalton jako agent 007. Třeba Craig byl pro mně vyloženě šok, ale zvykl jsem si rychle. Dalton je stále jakýmsi cizorodým prvkem a já ho má zafixovaného jako schopného herce jiných filmů... Naštěstí však se tato bondovka s úctyhodným číslem 15 částečně odehrává na Slovensku. Honička Bonda s Ladami VB a vojenskou rolbou je dnes už legendární... Jo to bylo tenkrát. Dnes už jsme pro agenta Jejího Veličenstva - spojenci :-). * * * ()

Reklama

lesumir 

všechny recenze uživatele

Dalton se mi libil v obou dilech, sice bohuzel jen ve dvou, ale tady mi prijde lepsi. Ne jen on, ale cely film je vytecny. Konecne Moore odesel a s nim i ta zastaralost. Nevim, mozna je to tim, ze zavital konecne i do CSR. Nadupany svizny pribeh ktery se libil hlavne tim, ze nebyl moc zamrenej na ty vychytavky jako jsou ty eho hodinky, auta ale na tu pravou spionaz. Proste skvele! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vy jste spálil půl miliardy dolarů? To je smůla, Bonde. Mohl jste být živý a bohatý, ale takhle budete chudý a mrtvý." Tak to asi nepůjde, ale zní to tak směle. Nicméně na nesmrtelnosti Bonda to nic nemění, takže přijměte tuto lekci z parašutismu, odstřelování, horolezectví, skákání s dopravními prostředky, pilotování, solení silnic v ČSSR či lyžování ve futrálu od violoncella a bavte se s instruktorem 007. Mně to nečinilo nejmenší obtíže. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Poctivý špionážní film s výborným Timothym Daltononem v roli Jamese Bonda. Kupodivu jsem ho viděl poprvé až dnes. Navštívíme Československo, užijeme si honičku s Veřejnou Bezpečností, podíváme se do Marockého Tangieru a nakonec i do Afghánistánu, který byl v 80-tých letech nejspíš hodně oblíbenou zemí :-). Jo, a kdo by to byl řekl, že tatík Jacka Shepparda z LOSTu, John Terry, hrál Felixe Leitera ze CIA? ()

Galerie (185)

Zajímavosti (49)

  • Ve filmu je zobrazeno pašování drog pomocí vozidel a balíků označených logem Červeného kříže. Společnosti Červeného kříže v mnoha státech protestovaly proti tomuto zobrazení, což producenty vedlo k zveřejnění prohlášení o vyloučení zodpovědnosti ve filmu a DVD. (kenny.h)
  • Zamrzlé jezero ve filmu, jak se dočteme v závěru titulků, je ve skutečnosti Weißensee, ledovcové jezero na úpatí Gailtalských Alp v rakouské spolkové zemi Korutany. (džanik)
  • Při honičce na horách střílejí českoslovenští vojáci po Bondovi ze zbraní AK47. Tuto zbraň však československá armáda ve výzbroji neměla, jelikož měla vlastní SA58. (JohnSmith)

Reklama

Reklama