Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Atraktivní Liberty Wallace je manželkou a současně obchodním partnerem bohatého zbrojního magnáta Victora Wallaceho. Jednoho dne se její cesta na pravidelnou schůzku s milencem, hercem Russellem, změní v drama, když jí cestu zkříží tajemný střelec. Muž, který si říká Joe, přepadl v šatně divadla Russella, chystajícího se na představení, spoutal ho a umístil do šatny časovanou bombu, která je sice nastavena na devadesát minut, současně však reaguje na prudké pohyby a zvuky, které ji přivedou k explozi okamžitě. Potom zavolal na mobilní telefon Liberty, řekl jí, co udělal a přikázal jí, aby se přímo na náměstí v blízkosti divadla připoutala želízky k pojízdnému stánku s hot dogy. Potom jí prozradí, že ve stánku je umístěna další bomba, která exploduje, pokud zavěsí, nebo se jí vybije baterie. A navíc ji má na mušce speciální odstřelovačské pušky, jednoho z úspěšných výrobků zbrojařské společnosti, kterou Liberty zdědila po svém otci. Zpočátku nemá Joe žádné požadavky, ale nakonec vyjde najevo, že jeho malá dcera byla ve škole zastřelena spolužačkou s pistolí, kterou vyrobila její továrna. Netají se tím, že Liberty zabije, dává jí však na vybranou. Může zemřít jako hrdina, pokud přizná špinavé obchody své společnosti a politické čachry stojící v jejich pozadí. A protože je Joe bývalý agent CIA, je jisté že zneškodnit ho nebude snadné. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

Marty_cz 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý film. Hlavní náplní filmu je s převážné většiny jenom dialog mezi dvěma hlavními postavami nic méně i přes tento fakt film dokáže zaujmout a co víc zabavit a neunudit. Je hodně filmů, které se zaměří na tématiku odstřelovače, ale tenhle film je od nich lehce odlišný i když na první pohled nabízí to co všechny ostatní filmy tohohle typu, ale co si budeme povídat, převážná většina těchto filmů jsou přinejhorším dobře zpracované filmy a nezbývá než doufat, že se to v těchto kolejích bude držet dál… Jinak obsazení, hudba, scénář,… bylo dobře udělané a do filmu vše sedělo, jak mělo palec nahoru. ()

Odpadlik 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý film - téměř (alespoň v první polovině filmu) komorní souboj mezi Liberty - chladnou obchodnicí se zbraněmi a mužem/odstřelovačem s tajemnou minulostí, který chce pomstít smrt své dcery - veřejným odhalením špinavých obchodů firmy kterou právě Liberty zastupuje. Ve druhé polovině filmu dojde i na akci - nasazení jednotky rychlého nasazení, evakuace divadla atd. Výborný je Wesley Snipes, Lindu Fiorentino známe spíše "v akčnější" poloze, tady bohužel (alespoň pro mě) nemohla moc ze svých půvabů a temperamentu předvést. Ve zneklidňujícím příběhu není příliš komu fandit, i když v závěru filmu by se měl divák spíše přiklonit k odstřelovači, s jeho metodami k dosažení pomsty nelze souhlasit. ()

Reklama

svik 

všechny recenze uživatele

Hodnotím 4 ....S filmem Telefoní budka se to nedá absolutně srovnávat tam byl skvělý scénář......a právě scénář chyběl tomuto pahýlu. příběh by se dalo více rozvést a celkem to byla nuda, svlékne se tam žensaká a rejža si myslí že se posere divák nebo co. A taky ještě ty tvrdý narážky mezi hl. hrdiny také nestály za dic. Celkový pohled ..Ztracený čas.... ()

rytir1 

všechny recenze uživatele

Někteří rádoby kazisvěti kritici dobrých drama filmů by si napřed měli zjistit premiéry a roky natočení filmů, jestli je tedy vůbec kdy sledují, než běží z kina komentovat a pak teprve kecat že někdo něco kopíruje. Takže pro pořádek, nikoli Sniper Telefonní budku, ale Telefonní budka kopírovala Snipera, jelikož Sniper měl premíéru v lednu 2002 kdežto budka vznikla až po něm a do kin šla v červnu 2003. Možná tento film není tak hvězdně obsazen, ovšem coby odstřelovač je Sniper Snipes rozhodně lepší. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Sniper je fajn nenáročný film pre neskorý televízny večer. Je to niečo medzi hviezdne obsadeným akčným trilerom a čistým béčkom, ale mohol z toho vzniknúť aj zaujímavý nezávislý filmík. Nie je z toho ale nič, respektíve zmes prvých dvoch pojmov. Takže film v kinách určite prepadol, pretože toto chce vidieť nenáročný divák iba v televízii. Ak chce od subžánru niečo viac, pôjde na film, ktorý je tu v komentároch spomenutý viac krát. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (1)

  • Film sa odohráva v USA, no v niektorých scénach môžeme v pozadí na budove vidieť kanadskú vlajku. (newstedson)

Reklama

Reklama