Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Mildred do Akademie pro čarodějnice doslova vletěla, a to rovnou mezi popelnice. Zachrání ji Maud, která se stane její věrnou přítelkyní, což se nedá říct o ostatních dívkách, ani o některých učitelkách. Přesto se Mildred dostane až k závěrečným zkouškám - a jak dopadnou? Stane se z Mildred skutečná čarodějnice? (oficiální text distributora)

Recenze (163)

Cival odpad!

všechny recenze uživatele

Je smutné, když si tvůrci pletou slovo dítě se slovem dement. I tříletý děcko si musí říkat "kulva do plkvančic, ploč je ten scénáš tak bakanej":-) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Televizní, a v tomto případě to znamená patřičně nízkorozpočtová, seriálová verze Harryho Pottera na dívčí škole...tedy až potom co extrahujete všechno dobré ze zmíněného Rowlingovic pubescenta (ať už je to pro vás cokoliv) a velkoryse to opominete přidat do seriálu:) ()

hirnlego odpad!

všechny recenze uživatele

Nejzrůdnější dílo s čarodějnickou tématikou, jaké jsem kdy měla tu smůlu vidět. Ryzí nenávist k té "hodné" části retardovaného osazenstva, tryskající mi z každého póru při sledování pouhého jediného dílu, mě tak zasvinila, že příště už si tuhle "nevšední veselou" podívanou asi radši odpustim - kdo to má furt utírat. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Harry Potthead nebyl první a nebude ani poslední. Prostě měl jenom nejlepší reklamu a to je všechno. Když se mě při matuře z češtiny profesor zeptal, jakej je rozdíl mezi Tomem Sawyerem a Harry Potterem jako knihou, málem jsem ho zlíbal. Harry Potter je totiž jenom zábavná komerční sračka bez hlubšího významu, o které už dnes po třech letech vím jen to, že jsem ji četl, ale nic víc. Čarodějnice školou povinné jsou zábavný fantasy seriál, který je sice možná občas trošku dětinštější, než si to naše hyperrealistická filmová společnost žádá, přesto je zábavný. Co se týká plagování, pokud někdo plagoval, tak Rowlingová, protože tenhle seriál je podle série knížek pro děti napsaných aspoň před dvaceti lety a v Británii velice oblíbených (o čemž svědčí i první zpracování Nejhorší čarodějky z roku 1986). A plagování by to klidně mohlo být, když se podíváte na všechny ty společný detaily a že v jednom starším fantasy filmu (+-90) se hlavní hrdina taky jmenoval Harry Potter, zajímavé, že? Nejsem vyznavačem ani zatratitelem Harry Pottera. U prvních čtyř dílů, který jsem četl, jsem strávil příjemný čtyři dny, jenže mi připomínají trošku podivný trip. Vím, že jsem na něm byl, vím, že byl zábavnej a příjemnej, ale to je všecko, o jeho průběhu nemám ponětí. ČŠP je určitým spojníkem toho, co se může dít, když Harry Potter nebojuje proti Voldemortovi, co se děje na "normální" čarodějnické škole během školního roku. Osobně se mi ten seriál vždycky líbil a měli i docela humorné vysvětlení, proč si hlavní záporná hrdinka neustále vyměňuje své herečky. Proto, i když je to TV formát a tedy horší triky, dávám tak vysoký hodnocení. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Zas tak hrozné, jak to tady ostatní popisují, to není. Ano, až přespříliš to připomíná Harryho Pottera v dívčích šatech, ale určité kvality ten seriál má. Teda dokud se seriál nepřehoupne do pubertálních let, kde naše hrdinky bydlejí na jakési koleji. To už vážně začíná tento seriál vykrádat i Beverly Hills, což se k čarodějnické tématice ala Harry Potter vážně nehodí. První díly jsou takovou dobrou vystýlkou při čekání na další díly Harryho anebo při nejmenším při čtení novin. ()

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Narozdíl od Isherwooda jsem na čarodějnictví vždy ulítaval, a přesto nevidím důvod, proč si zamilovat tento plytký seriál. Ne, musím uznat že některé díly starších řad jsem hltal slovo od slova, narozdíl od Harryho Pottera, který se tváří jako bůhví jak silný příběh mě totiž překvapila milost tohoto seriálku, který si navíc nehrál na víc než čím byl. Pokud bychom osekali sterilní herecké výkony a někdy poněkud přiblblý scénář (hlavně v nových epizodách, kde se tvůrci snaží skloubit romantiku - které je tam stále víc, nejspíše protože seriál byl určen převážně dívkám - a dobrodružství s originalitou a to vše za třicet minut), dostali bychom se k nadprůměrnému dílu, takhle však musím dát dvě hvězdičky a pochválit dílko za vhodnou délku, protože díky svému tempu přece jen na půl hodiny zabaví... Další řady bohužel v tomto trendu nepokračovaly, takže jako celek je seriál téměř k nevydržení a zbytečně natahovaný. Hanba tvůrců. ()

Sarkastic odpad!

všechny recenze uživatele

Překonal jsem se a na pár dílu jsem se podíval. Nejdříve jsem si říkal, že budu milostivý a dám alespoň 1* za snahu (je to přece jenom pro nižší věkovou skupinu), ale jak si tak přehrávám jednotlivé scény (a ta trapnost a naivita je přece jenom převažující), tak budu přísný a dám odpad!. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Čarodějnice jsou typickým seriálem pro dívky věku samá rukanoha. Jsou potravou, která patří k tomu lepšímu už proto, že školské prostředí v zásadě nezkreslují a ponechávají zachovány i základní etické a kulturní vazby. Vynalézavost seriálu je možná diskutabilní, ale dětské vnímání světa nepoškozuje. Slabiny, které tu nalézáme. naplno vyhřeznou v sérii věnované Mildredinu "vysokoškolskému" období. Tady se potkáváme s řadou kopýtnutí všeho druhu. Ale to určitě neplatí pro tento případ. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Čarodějnice školou povinné jsem milovala úplně nejvíc:) Mildred Virválová jasně vévodí:) K tomu parta jejích kámošek, Maud Měsíčková či Ruby Třešňová. Stranu těch správných záporňáků zastávala zlobivá a proradná Ethel Svatoušková a její věrná, pihatá Drusila Výběhová. Pak tu máme učitelský sbor v podání ředitelky Amelie Krákavé, důsledné, vážené a přísné slečny Constance Metlové, dále slečna Rozverná (Una Stubbs jako pre - Ms. Hudson:) a tělocvikářka slečna Zdatná. Tak, to by mohlo být zhruba asi tak všechno:D Do toho kouzlení, čarování, létání na košťatech, lektvary a vše, co k tomu patří. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Zdá sa, že debilní, zdegenerovaní Angličania majú záľubu v moderných coolových teenagerských bosorkách, čarodejniciach, kúzelníkoch a podobnej trapnej magickej hávedi. Ešte pred tým ako sa objavila filmová podoba Harryho Pottera bol vo Veľkej Británii vyprodukovaný stupidný televízny seriál "Čarodejnice školou povinné". Cieľovou skupinou boli zamindrákované, komplexom menejcennosti trpiace puberťáčky. "Nezbedná bosorka" im mala pozdvihnúť sebavedomie. * ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

zhovadilost, která se mi jako malý ploutvi notně líbila, kterou bych s Pottrem jako třeba Hromio nesrovnával, jelikož předloha je poněkud starší, nežli tenhle seriál. Ale je fakt, že děj je nablblý, jenže... To mi jako malýmu prostě nevadilo ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Mildred a spol.? Pro mě je to další "puberťácké" utrpení z prostředí školy... i když té čarodějnické. Kvalitou srovnatelné se 4. dílem Harryho Pottera. Doufám, že ani na jedno ze zmíněných děl už při přepínání televizních kanálů nikdy nenarazím.;-) ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Příběhy Mildred Virválové jsem jako malý rád sledoval. Teď už je pro mě tento čarodějnický seriál pouze vzpomínkou. ()

Reklama

Reklama