Reklama

Reklama

Sindibádova dobrodružství

(seriál)
  • Kanada The Adventures of Sinbad (více)
Kanada, (1996–1998), 31 h 32 min (Minutáž: 43 min)

Tvůrci:

Ed Naha

Kamera:

Alwyn Kumst

Hrají:

Zen Gesner, George Buza, Tim Progosh, Oris Erhuero, Jacqueline Collen, Mariah Shirley, John Stead, Robin Dunne, Anthony De Longis, Candicé Hillebrand (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(44)

Obsahy(1)

Sindibád se vydává společně se svým bratrem z Bagdádu na putování po moři za dobrodružstvím a bohatstvím. Na své cestě potkávají zlé čaroděje, nepřátelské kmeny i obludná mořská monstra. (ear.wig)

Recenze (86)

asinus 

všechny recenze uživatele

Jak se na kanadský devadesátkový seriál sluší, je to konina. V tomhle případě absolutní. Ale opravdu dementní. Nic jako příběh, charaktery, režie či triky radši řekněme, že neexistuje, ale to bych byl zlej. Všechno je totiž dohromady super, nebo prostě tehdy bylo, víme. Kam se hrabe Herkules i s celym svym Kevinem Sorbem. ()

kuře.gril 

všechny recenze uživatele

Obří krab, obří had, obří koza, obří kyklop, obří člověk...digitální harpie, chodící kostry, chodící hory kamení a spousta dalších podivných stvůr... sympaťák Sindibád, krásná, statečná Maeve... není divu, že jsem to jako náctiletá beznadějně žrala. Když se na to koukám dnes, uvědomuji si, jak je to po stránce triků tragické a jak jsou všechny příběhy jednoduchoučké, ale stejně je mi to i dnes vcelku sympatické. Ten seriál je ve své naivitě prostě kouzelný. ()

Reklama

kubin. 

všechny recenze uživatele

Podobně jako ostatní uživatelé, kteří ohodnotili vcelku kladně, jsem i já vyrostl na tomto seriálu a jemu podobných (Hercules). Dá se říci, že je to podobný případ. Zase jsem nemohl vynechat ani jeden díl a zase jsem všemu bezmezně věřil. Pro mě jasný top dětských seriálů a když si pustim úvodní znělku přepadne mě šílená nostalgie, a to si myslí stačí na 4 hvězdičky. Mám ten seriál prostě rád a co se týče kvality, tak to je aspoň ta jedna hvězda dolů. ()

Bube1 

všechny recenze uživatele

Kdo na tom neujížděl jako malý, tak přišel o hodně, protože tohle je TOP mezi ''fantasy seriály 90. let''. Pro mě je to o úroveň dál než Hercules i Xena a to hlavně kvůli hereckému obsazení. Celá parta kolem Sindibáda jsou totiž maximální sympaťáci. Jo a když už je tady debata o rozdílech mezi první a druhou sérií (neboli - která je lepší a proč), tak se (jako jeden z mála) kloním ke druhé sérii. V ní je totiž o poznání lepší choreografie soubojů, celkový temnější nádech taky prospěl a pak je tu nový člen party - kouzelnice Bryn, která nahrazuje Maeve. No a pro mě je prostě Mariah Shirley větší kočka než Jacqueline Collen a můžete mě klidně ukamenovat! Samozřejmě jsou tu i velká negativa jako totální odstranění postav Turoka a Ruminy (důvod??) nebo náhlé vykašlání se na hledání Dim-Dima (důvod???), ale za mě prostě vede ta druhá série. ()

Shorty_ 

všechny recenze uživatele

Naprosto perfektní záležitost, v mládí jeden z mých oblíbenějších seriálů. Teď po více jak deseti letech jsem si ho stáhnul a znova rozdíval. Musim říct že ani s odstupem času nepřišlo zklamání. Nechybí tu vtip, postavy jsou napsány takřka dokonale a nevadí ani, že docela dobře zvolení herci nějak moc hracího talentu zrovna nepobrali. Na efekty se sice skoro nedá dívat ani přes prsty, ty by zvládnul udělat snad i muj čerstvě plnoletej bratránek alkoholik. Přes to se jedná o nadprůměrný počin kde scénář zcela nahrazuje nedostatek finančních prostředků. Kdo by si seriál rád připoměl a nemá na to dostatek času, přidávám svou oblíbenou scénu hned z prvního dílu: "Say Something About My Mother" -> Zcela zasloužené 4* ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Postava Rongara (Oris Erhuero) měla být pouze v pilotním díle seriálu. Tvůrci z něho nakonec udělali jednu z hlavních postav. (sir-dave)

Reklama

Reklama