Reklama

Reklama

Mrs. Doubtfire - Táta v sukni

  • Česko Táta v sukni (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Skvělý imitátor hlasů Daniel Hillard se nepohodne se svým šéfem kvůli tomu, že nechce ve vyprávění propagovat kouření. Dostává za to okamžitou výpověď. Daniel je ale v zásadě veselý člověk, který si dlouho z ničeho hlavu neláme. A tak hned vzápětí uspořádá doma obrovský narozeninový mejdan pro syna Chrise, kterému je právě dvanáct let. To se ovšem nelíbí jeho manželce Mirandě, která dělá skvělou kariéru a představa, že po práci bude doma hodiny uklízet po dětech, se jí vůbec nezamlouvá. Ostatně má pocit, že jejich manželství už delší dobu nefunguje, a žádá Daniela o rozvod. Protože právě přišel o práci a nemá vlastní byt, zdá se, že se bude moci s dětmi vídat jen jednou týdně, což ho velice bolí. Své děti totiž nadevše miluje. Daniel si najde byt a později i práci, i když zdaleka neodpovídající jeho schopnostem. Je pod dozorem protivné sociální pracovnice a děti nadále vídá jen jednou týdně. A pak zjistí, že si Miranda dala inzerát na pomocnici v domácnosti. Vždy krajně vynalézavý Daniel vše zařídí tak, aby se jako jediná přijatelná adeptka jevila ta, kterou se rozhodne hrát... S pomocí bratra maskéra a jeho přítele se z něj brzy stane roztomilá starší paní. Miranda je spokojená a zdá se, že i děti si na paní Doubtfireovou zvykají, dokonce i starší dcera Lydie, která jí zpočátku nebyla příliš nakloněná. Miranda se mezitím v práci setká se svým bývalým přítelem Stuem Dunmeyerem, který se o ni začne ucházet. Daniel – paní Doubtfireová – vše sleduje s tichým vztekem, ale kromě občasných kousavých poznámek na krasavcovu adresu nemůže nic dělat. Přes počáteční potíže s vařením se do chodu domácnosti skvěle zapojí a všichni jsou spokojení. Pak se ale jednoho dne stane strašlivá věc: Chris přistihne paní Doubtfireovou, jak na záchodě močí jako muž. Děti jsou zděšené, chtějí volat policii, Daniel musí rychle zasáhnout a vše vysvětlit. Tedy jen dvěma starším, nejmenší Natie by to asi jen těžko pochopila. Vysvětluje dětem, že se převléká jen proto, aby jim mohl být denně nablízku. Mezitím si ho v práci při jedné improvizované scénce všimne generální ředitel televize, kde pracuje jako balič, a vytuší v něm obrovský talent. Pozve ho proto na večeři do luxusního podniku Bridges, kde mají dojednat podrobnosti. Na stejný den tam ale rezervoval stůl i Stu, protože Miranda má ten den narozeniny. Na večeři mají jít nejen všechny děti, ale také paní Doubtfireová. Daniel je na rozpacích: schůzka s ředitelem pro něj znamená novou budoucnost, na druhé straně je ale rodina a děti. Jak tuhle zapeklitou situaci vyřeší? (TV Prima)

(více)

Recenze (414)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Kdo by řekl, že jako roztomilá babička bude Williams tak k sežrání! Nehledě na to, že se jedná o vskutku originální způsob, jak se dostat ke svým potomkům, když vám to zakáže soud. Moc pěkná komedie. ()

Happykubas 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrná americká komedie s VELICE nadprůměrným Robinem Williamsem, který hodně dobře zahrál otce rodiny a hlavně chůvu Doubtfireovou, čímž mě moc pobavil. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Další Robin Williams, kterého jsem kdysi úmyslně vynechával. Za což se mu musím zpětně hluboce omluvit. Robin umí a i v komediálních rolích prokazuje značnou dávku talentu. Tady se jedná o hodně převlekovou komedii, která sice trošku zavání Transsexuálnem, ale pokoukání na Vánoce je to rozhodně příjemné. Brosnan ukázkově nesympatický a musím uznat že Sally Field je zralá na okamžité odebrání dětí ze svěřené péče. 70% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách pohodová a parádní záležitost, kterou jsem až dosud neviděl nikdy celou. Není tu nouze o skvělé hlášky, vtipné dialogy, komické scény, ale i kapku emocí u soudu. Potěší též herecké představení Robina Williamse a Pierce Brosnana. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Starý dobrý film, který nikdy nezklame. Sice o něco delší, než tomu je u většiny podobných věcí, ale člověk se u toho stejně nenudí a dobře se pobaví. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Dnes už klasická komédia čerpajúca zo staršej Tootsie, ktorú však Mrs. Doubtfire aspoň u mňa jasne prekonáva. Filmu hlavne dominuje perfektný Robin Williams, ktorý sa ani na chvíľu nezastaví. A hlavne na konci sa musel zapotiť. Robin tiež konečne ukázal, že dokáže byť aj úžasný komik. Dnes by som ale hodnotil asi inak, dal by som menej, ale film som nevidel už zo 10-12 rokov, takže si myslím, že v dnešnej dobe by ma už nenadchol, ako tomu bolo v mojej mladosti. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Bezvadná oddychová komedie, ostatně koho by nezaujal chlap ve středním věku, který se převlíká za dobrotivou starou hospodyni? ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jak se tu dává všeobecně na vědomost; když pominu snahu pana objevitele Columbuse nacpat mi představu o pospolitosti rodiny se stejnou vervou, s jakou se rve spacák do vaku, vyjde mi z toho příjemná a vtipná komedie s výborným Robinem. POMO by měl zvážit, jestli nepovolit přidání Williamse mezi oblíbené herečky... ;-) ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Na hranici vkusu a nevkusu. Robin Williams klasicky korčuľuje medzi rodinným moralizovaním o hodnotách a jemu typických sprosťárňach. Nemám rád tieto prezliekacie filmy, obzvlášť tu tá maska vyzerá až nechutne. ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Příkladná rodinná komedie plná výborného humoru. Rychle to odsýpá, má to skvělé obsazení a hlavně bezkonkurenčního Williamse. Stejně jako Sám doma nezapomenutelný dabing a vzpomínka na dětství. Columbusova krevní skupina. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Je to slušná komedie, které něco málo chybí, abych lépe hodnotil a tak dále. Má výborný příběh, spoustu vtipných scén. Robin Williams rozhodně potěší. Dokonce i Pierce Brosnan ve vedlejší roli je obstojný. Film měl moc dlouhou stopáž, některé scény se mi nelíbily a celkově bych film viděl trochu jinak, ale nevadí. Tento film se dá čas od času sledovat i vícekrát. Je to pohodový film, který se nesmí brát moc vážně. Takže to vidím tak na 69% = *** ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Opravdu nadupaná komedie, na kterou se jen těžko zapomíná. Williams ve svých rolích naprosto perfektní. 85% ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Jedna z dnes již klasik žánru rodinná komedie, zde s excelujícím Robinem Williamsem. Často moralizující a sentimentální, ale já to filmu baštím se vším všudy a vždy se na něj rád v televizi podívám. Silné 4* ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Komedie vcelku příjemná, kdy námět vypadá zprvu provařeně, ale rozhodně tomu tak není v následné a poměrně originální realizaci. Robin Williams je natolik zdatný, ale přece jen nalíčit se jako starší žena by nemohl stihnout za pár minut a bez pomoci někoho druhého. Na to je jeho maska příliš složitá a propracovaná a těžko by jste pod ní herce poznali i když víte, kdo pod ní je. Další výtky bych měl stran toho, kdy si dává na čas v celkovém humorném rozjezdu a až do konce humor dávkuje spíše uvážlivě než, aby každá scéna byla vyloženě humorná. A pak jsem postrádal nějakou opravdu mimořádnou scénu, ale taková tam snad ani není, když to hodnotím zpětně. Film splývá v takový středně vtipný celek. Příběh muže, který chce být svým dětem nablízku i za cenu převleku za starou hospodyni v domácnosti, možná postrádá správně natlakovanou groteskní komiku anebo jí není až tolik, ale příjemné herecké výkony, dobrá režie schopného řemeslníka Chrise Columbuse a snaha jít proti proudu stereotypu rodinných komedií, je pozvánkou, jak si tenhle mile odvázaný komediální hit devadesátých let, užít ve skvělém a cenami ověnčeném českém dabingu. 60% ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Tuhle komedii prostě miluju. Už jsem ji viděl tolikrát a pořád mě baví, rozesmívá a dojímá. Robin Williams je vynikající, stejně jako dabing Viktora Preise. Co mě ale překvapilo asi nejvíc byla postava Pierce Brosnana. Každý by čekal slizkého mizeru, a on přitom hraje v rámci možností pravý opak! A ani konec není tak úplně klasický, jak byste možná čekali... Což neznamená, že by film skončil špatně. Osvědčený zdvihač nálady. 90 % ()

Související novinky

Vrátí se Táta v sukni?

Vrátí se Táta v sukni?

18.04.2014

Ještě jsme ani neviděli Blbý a blbější 2 a už se začíná rýsovat další pokračování devadesátkové komediální klasiky. Tentokrát jde o one man show Robina Williamse Mrs. Doubtfire - Táta v sukni, která… (více)

Alfieho Ptáci po bayovsku?

Alfieho Ptáci po bayovsku?

19.10.2006

Šílená představa, řekl by si běžný divák, na jehož názor stejně vysoce postaveni mužové filmařského průmyslu moc nedají. Jenže když je hlavní role v takovém projektu nabídnuta australské krásce Naomi… (více)

Reklama

Reklama