Reklama

Reklama

Hartova válka

Trailer

Obsahy(1)

Plukovník William McNamara (Willis) je zajat v německém pracovním táboře, ale neustává v boji – dokonce i za nepřátelskými liniemi. S pomocí mladého poručíka (Farrell) ve skvělém plánu proti věznitelům McNamara riskuje všechno v nejnebezpečnější operaci celé své kariéry – v misi za osvobození svých mužů… a zvrácení výsledku války. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Po téměř pětihvězdičkovém začátku následuje něco, co jsme viděli už tolikrát, že nás to nemá šanci zaujmout. Jinými slovy... Na "Hartově válce" nacházím pouze čtyři pozitiva. Za prvé: Opravdu senzační úvod, který je nápaditý, drsný a velmi pěkný po vizuální stránce. Bohužel trvá pouhých 15-20 minut (končí ve chvíli, kdy se hlavní hrdina dostává do lágru, kde se odehrává celý zbytek příběhu)... Za druhé: Obsazení Colina Farrella a Bruce Willise, kteří film v mnoha ohledech zviditelňují (především pak netoporný Farrell)... Za třetí: Jemnou, ale uhrančivou hudbu, která je však (bohužel) nejvíce rozeznatelná snad až v závěrečné scéně a následně jako zvuková kulisa pro ubíhající titulky... Za čtvrté: Mého tátu ala jednoho ze zajatých amerických vojáků. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Nic moc válečnej film, spíš docela hloupej. Nejde tam o žádný útěk ze zajateckého tábora ani o dramatické podmínky v tom táboře. Ten tábor totiž je skoro jako letní tábor pro problémové děti z lepších rodin. Žádnej šéf zajateckýho tábora by se s vězni takhle nebavil a ani by s něma takový pitomý divadýlko nehrál. Prostě by dal tuhle tucet, tuhle dva tucty postřílet a když by se ještě někdo další cukal, tak by ho picl taky. A nakonec, když udělali ten svůj plán, tak by nepotrestal jenom šéfa, ale všechny a Farrella jako prvního. Prostě hloupost, která se jen snaží vypadat jako válečnej film nebo drama nebo reálnej a realistickej, jenže není. A ten konec s tou krásnou větou o znovunaučení se cti, to jsem měl chuť začít taky vraždit. ()

Reklama

Mgb21 

všechny recenze uživatele

Tak nevím. Námět nebyl nezajímavý, ale zpracování mě ničím nenadchlo. Prostě v tom filmu nebylo nic, co by mě donutilo se na něj podívat ještě jednou. Jinak herecky nijak nezajímavý, zvláště Colin Farrell. Ale jak sem napsal, tomu filmu chybí náboj, který by diváka zarazil do sedačky a až do titulků nepustil. Škoda. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Perfektně vyvedený (ne)válečný snímek, na němž se mi obzvlášť líbilo postihnutí napětí mezi "barevnými" a bělochy a nastínění tísnivé atmosféry zajateckého tábora. Co se zpracování soudního procesu týče, taky nemám moc co vytknout. Dějovou linku šlo odhadnout jen stěží, akorát ten odporně patetický konec si mohli tvůrci odpustit. Velký taťka Američan Bruce Willis mě vážně nedostal. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľný príbeh, tváriaci sa neuveriteľne pravdivo. To všetko, čo sa tak nasilu natíska do myslí diváka, tak to práve najviac vadí pri sledovaní tohoto filmu .... Film sa vezie len na "módnej vlne odškodňovania rasistickej nenávistnej minulosti USA. " Načrtne Farrelovu zradu, ktorú však nedorieši do konca a nechá ju visieť niekde vo vzduchoprázdne. Samotný proces s čiernym vojakom je len bočnou dejovou líniou,zastierajúcou iné ciele. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (18)

  • V knize je poručík Hart (Colin Farrell) navigátorem bombardéru B-25 sestřeleného a zajatého při náletu na Německo a není štábním důstojníkem  který je zajatý při bitvě v Ardénách, jak je zobrazeno ve filmu. (liebgott)
  • Útěk vězňů zde proběhne během divadelního představení, také jako ve filmu Útěk z Colditzu (1955). (Winster)

Reklama

Reklama