Reklama

Reklama

Hartova válka

Trailer

Obsahy(1)

Plukovník William McNamara (Willis) je zajat v německém pracovním táboře, ale neustává v boji – dokonce i za nepřátelskými liniemi. S pomocí mladého poručíka (Farrell) ve skvělém plánu proti věznitelům McNamara riskuje všechno v nejnebezpečnější operaci celé své kariéry – v misi za osvobození svých mužů… a zvrácení výsledku války. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $70miliónovTržby USA $19,077,641Tržby Celosvetovo $32,287,044Gregory Hoblit si udžal svoj režisérsky štandarta a ponúkol zaujímavú drámu zo zajateckého tábora, kde celkom fajn zapasovali Bruce Willis a Colin Farrell. /65%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Upřímně podle mě je dost na škodu obsazení Willise. Kvůli němu se z tohoto filmu stává hnedka kandidát na TOP 5 roku, ale to je v tomto případě naprostá hloupost. Bruce nehraje nijak úžasně (asi si je vědom výsledku) jeho honorář by se vyplatilo vložit jinam.... Jinak jde o slušný film, kterému chybí více "herců" jako Colin Farrell. Škoda, mohlo jít o skvělí film. ()

Reklama

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Najprv som uvazoval o troch hviezdickach, ale ako prisiel ten priserne pateticky hyper brucewillisko hrdinsky koniec, tak za 3 to proste nemoze byt. Film ako taky je sice velmi solidny, herci najma Colin Farell a nemecky plukovnik sa naozaj snazia.Scenar v prvej polovici filmu je tiez slusny, ale cim viac sa blizime ku koncu , tym viac sa dostavame do klasicky americkych zabehnutych superhrdinskych kolaji...velka skoda...no a Bruce Willis...no comment ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemný zážitek ze sledování dobře napsaného i zahraného filmu mi zničil (prakticky po všech stránkách) nezvládnutý konec. Tohle muselo vypadat pitomě už na papíře! Ale to nic nemění na faktu, že Colin Farrell, Marcel Iures i Bruce Willis předvedli docela solidní výkony, celek byl dobře natočený a titulky plné českých jmen. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Mě se film velmi líbil. Ukazoval na rozdíly zajatců. Jak zacházeli Němci s Rusy a jak s Američany. Germanská rasa k sobě má blíže, anebo už Němci předpokládali a priori, že teda ty Amíky budou velmi brzo potřebovat, neboť válku měli "pros..nou" (Pardon !) A Rusů se báli jako čert kříže. Věděli proč. Za ta svinstva a zvěrstva, která v Rusku napáchali na bezbranných lidech. Když film vidíte jenom jednou, tak vám unikne spoustu věcí z dialogu. Musíte znát dobře válečné dějiny, abyste filmu uvěřili a hlavně, abyste si vychutnali skvělé dialogy mezi Colinem Farrellem a německým plukovníkem velitelem tábora. Báječný film i bez střílení a bojových akcí. A závěr ? To víte, že jej nechtěl odstřelit ! Plukovník plukovníka ! Ale pohrozil tím ve vzteku a ztratil by před vojskem tvář kdyby to pak neudělal. To jsou, bohužel, zákony války. Schválně nepíšu kdo koho, abych úplně nevyzradila pointu tohoto filmu. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (18)

  • Film se točil v bývalém vojenském prostoru Milovice. Jedna z prvních scén, kdy je na vlak, který přepravuje vězně, proveden nálet, se natáčela v externích prostorách cukrovaru ve vesnici Zvoleněves nedaleko Kladna. Materiál se poté zpracovával na pražském Barrandově. (M.B)
  • Útěk vězňů zde proběhne během divadelního představení, také jako ve filmu Útěk z Colditzu (1955). (Winster)
  • 332nd Fighter Group (Red Tails, Tuskegee) složená z černošských pilotů skutečně existovala, létala v rámci 15. letecké armády z italských základen obsazených Spojenci. Žádné eso s devíti sestřely uvedené ve filmu mezi nimi ovšem nebylo. Nejúspěšnější pilot skupiny byl Lee A. Archer se čtyřmi, event. pěti sestřely. (calculus)

Reklama

Reklama