Reklama

Reklama

Hartova válka

Trailer

Obsahy(1)

Plukovník William McNamara (Willis) je zajat v německém pracovním táboře, ale neustává v boji – dokonce i za nepřátelskými liniemi. S pomocí mladého poručíka (Farrell) ve skvělém plánu proti věznitelům McNamara riskuje všechno v nejnebezpečnější operaci celé své kariéry – v misi za osvobození svých mužů… a zvrácení výsledku války. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Neviem, prečo tento film zožal také negatívne reakcie a prečo tak brutálne prepadol. Podľa mňa to bolo zapríčinené zlou propagáciou. Dnes sa na filmy z druhej svetovej už moc nechodí, takže ich točenie predstavuje dosť veľké riziko. Od vyššieho hodnotenia ma odrádza fakt, že som na film pomerne rýchlo zabudol a že nezanechal vo mne žiaden pocit katarzie, o ktorý sa na konci pokúšal. Slušná komercia s výraznými hercami, ktorá vynikne viac v kine, ako v televízii. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ve své podstatě by se jednalo o standardní soudní drama, avšak s tím rozdílem, že se tentokrát odehrává za 2. sv. války v zajateckém táboře. Farrell se snaží a jeho roli se dá věřit ale Willis mi zde moc neseděl a celý film se docela táhne a chybělo mi v něm reálnější vyznění. Moc bych nevěřil tomu, že by se němečtí plukovníci nechali buzerovat od těch amerických. ()

Reklama

Praxis 

všechny recenze uživatele

První půlka filmu je naprosto kulervoucí. Postupem času ztrácí rychlost a mění se ve vyčkávací a vykecávací soudní drama. Willis je docela prkenný, přijde mi, jako kdyby se při hraní nudil. Naopak Farrell svým výkonem táhne většinu filmu. Iures je také výborný. Nicméně nějak si nedokážu představit, že v 2.sv. válce by se Němci ke svým zajatcům chovali takhle "gentlemansky" jako se nám tenhle film snaží vnutit... ()

Mgb21 

všechny recenze uživatele

Tak nevím. Námět nebyl nezajímavý, ale zpracování mě ničím nenadchlo. Prostě v tom filmu nebylo nic, co by mě donutilo se na něj podívat ještě jednou. Jinak herecky nijak nezajímavý, zvláště Colin Farrell. Ale jak sem napsal, tomu filmu chybí náboj, který by diváka zarazil do sedačky a až do titulků nepustil. Škoda. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

2,5*/5...Nemastná-neslaná vojnová dráma, s karikaturistickým hereckým prejavom Bruca Willisa...vďaka aspoň za Colina! Parádne marketingovo spracovaný film...pol rozpočtu padlo na úvodné sekvencie boja a náletu na utečenecký vlak- to malo prilákať divákov, hmm akcia dobrá, fajn úvod....potom sa už len rozpráva, padajú silné slová, preberajú sa vážne témy (tradične "nevážnym" spôsobom") a celé to zaklincujú smiešne natočený a napísaný súdny proces a ultra moralistický záver ako zhnitá čerešnička na torte...Hoblit je bohužiaľ len 100% remeselník bez invencie, ktorého výsledné produkty závisia do veľkej miery od kvality námetu, scenára a tímu ľudí. Ako kulisa pred spaním alebo do TV je to fajn film, ale keď sa človek nebodaj zamyslí a chce niečo hlbšie...tak treba siahnuť inde... ()

Galerie (39)

Zajímavosti (19)

  • Ve filmu jsou vidět tři Československé parní lokomotivy: 354.7152 s přezdívkou „Sedma“, „423.094“ s přezdívkou „Velký Bejček“, 464.102 s přezdívkou „Ušatá“. (Pepes749)
  • 332nd Fighter Group (Red Tails, Tuskegee) složená z černošských pilotů skutečně existovala, létala v rámci 15. letecké armády z italských základen obsazených Spojenci. Žádné eso s devíti sestřely uvedené ve filmu mezi nimi ovšem nebylo. Nejúspěšnější pilot skupiny byl Lee A. Archer se čtyřmi, event. pěti sestřely. (calculus)
  • Pieseň, ktorá hrá v rozhlase počas vstupu zajatcov do tábora, je hymna nacistického Nemecka. (Danny88)

Reklama

Reklama