Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vítejte v Klubu odložených žen! Ve skvělé satiře bitev dvou pohlaví s chytlavými hláškami a geniální komikou tří hereckých hvězd ve špičkové formě. Bette Midler, Goldie Hawn a Diane Keaton hrají ženy z Manhattanu středního věku, které mají společné víc než jen dlouholeté přátelství. Po letech, kdy vše obětovaly svým manželům, byly vyměněny za mladší a krásnější ženy. Tato trojka je ale společně odhodlána proměnit svou bolest v zisk. Přijdou s důmyslně prohnaným plánem jak zasáhnout své bývalé tam, kde to opravdu bolí – v jejich peněženkách! Pohodlně se usaďte a sledujte, jak to vypadá, když se odložené ženy naštvou, vyrovnají se s realitou a pak získají daleko víc. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (106)

easaque 

všechny recenze uživatele

po dnešním opětovném shlédnutí musím zvýšit své dřívější hodnocení, protože se mi to trefilo do nálady a skoro bych dal i 4 hvězdičky, ale zase nemůžu přehánět. Mám rád temperamentní Bette Midler i ztřeštěnou a vyumělkovanou Goldie Hawn a v této komedii, kde se snaží pomstit svým manželům, jim to skvěle sedlo a pozvedli jinak průměrný film, i když má pár hodně dobrých a podnětných scének. Ode dneška teda lepší 3 hvězdy. [ PŘÍBĚH: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

To byl ale řádný babinec :D Vyloženě dámský film nabitý pokrytostí, láskou, odplatou, zklamáním a všeobecně je to prostě výlet do duší tří žen ve středním věku, které se potýkají s nevěrnými manžely. Herecké výkony všech dam byly neuvěřitelné, tohle trio se skutečně vyvedlo. Občas to byla legrace, ale sem tam to bylo i dost melancholické, až trochu psychologické, což byla dobře fungující kombinace. Vizuelně je holt film poplatný své době a dnes působí omšele a nevýrazně, ale jeho kouzlo je skryto ve scénáři, který je nosným pilířem celého poselství Odložených žen. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Partička osiřelých manželek mě na svou stranu nedostala. A to přes hvězdné obsazení, což mě udivuje ještě více než to, že jsem byl svědkem další konverzační přestřelky s komediálním záměrem, leč výsledkem rozpačitým. Průměrná komedie by na můj vkus měla disponovat svižnějším tempem a větším prostorem pro jiné pohlaví, než ženské. Poněvadž čeho je moc... :-) ()

mandlova 

všechny recenze uživatele

Super nápad, dámy jsou naprosto famózní! Opravdu jsem se bavila, vizuálně nejhezčí je scéna - tančíce v bílém. Jen tak do nich, dámy ;) úžasná je i sympatizantka hlavního tria Maggie Smithová, která se ujala role rozrývačky JEHO (už nevím kterého z manželů) majetku tím, že prohnaně radila naivce S.J.Parker při aukci - to jsem se smíchy válela. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Tato komedie měla slušný předpoklad stát se dobrou komedií, herecké obsazení je plné slavných jmen a držitelů Oscara atd. (G. Hawn, D. Keaton, E. Heckart). Ale scénář se nedá nazvat jinak než nudným. Pár vtipných momentů se sice najde, ale těch teda zoufale málo. Herecké výkony tomu úplně odpovídají, s tímto scénářem by zázrak nevykouzlila ani Katharine Hepburn. S takovým hereckým potenciálem to mohlo dopadnout daleko lépe. Přiznám se, že jsem si to pustil jen kvůli oscarové Eileen Heckart, pro kterou byla role matky Diane Keaton její poslední v životě. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (22)

  • Ze všech hereček, které ve filmu hrají opuštěné manželky, je Diane Keaton jediná, která se nikdy nevdala. Bette Midler je provdaná za svého prvního manžela, se kterým se vzali v roce 1984, a Goldie Hawn si prošla dvakrát rozvodem, avšak od roku 1983 žije s jedním partnerem, kterým je herec Kurt Russell. (jezurka42)
  • Film se v roce 2009 dočkal muzikálové verze. (Olík)

Reklama

Reklama